Emberek és programok | Önmegvalósítás.hu

Emberek és programok

EMBEREK ÉS PROGRAMOK

A leszületett lélek saját igényei szerint /program/ választ genetikai programot, tehát szülőket és saját igényei szerint alakítja az embrió fejlődését. Azzal hogy szülőket választ az adott társadalmat, környezetét de még neveltetési módját is megválassza.
Az állati lélek és a szellemi szintű lélek tökéletes összhang megvalósítása valójában nem jöhet létre. A cél éppen az hogy a testben bizonyos feszültségek, és az általuk kiváltott érzelmek, hangulatok létrejöjjenek. A cél az hogy a lélek olyan környezetet, olyan szülőt válasszon, olyan testet építsen fel amiben ezek a különbözőségek kialakuljanak ami kiváltja a szükséges testi és pszichés állapotot. Azt az állapotot ami szükséges az energia átalakításához és amit a test még képes elviselni /kronobiológia segíthet, megmutathatja/. Cél nem a boldogság, hanem az hogy a feladatokat ami a fejlődéshez szükséges végre tudja hajtatni a testtel. Ezt a test és az állati tudat nem akarja elfogadni.
Az ember egy energia rendszer. Különböző minőségű energia rétegek egymással természetes v. kényszerállapotban találhatóak. Ahol minden pillanatban feszültség-különbözőségek és egyezőségek vannak ami a tudatban örömként, bánatként és különböző érzetként nyilvánul meg. De fordítva is igaz mert ezek az agyban keletkezett gerjedelmek kihatnak a testben lévő energia rendszerre is. Változásokat hoznak létre és gerjesztenek különböző minőségű energiákat.

E-mail: erdeimea@gmail.com

Beküldte: | 2011. jan. 21. péntek - 09:20

Hozzászólások

9 hozzászólás
Ademon képe
"Ezt a test és az állati tudat nem akarja elfogadni" Hát... ahog
2011. január 21. péntek, 13:20 | Ademon

"Ezt a test és az állati tudat nem akarja elfogadni"

Hát... ahogy figyeltem az állatokat, ők legalább teszik a dolgukat. Az ember tesz fel olyan kérdéseket, meg utasításokat, hogy miként kéne élnie, mert az állattal ellentétben az ember a fenenagy intelligenciája ellenére nem igazán ismeri meg az élet művészetét, csak panaszkodik helyette (tisztelet a kivételeknek) :) Az állat ebből a szempontból jóval befogadóbb mint az ember. Több tiszteletet nekik :)

ErMea képe
Az emberben lévő "állati részre" gondoltam.Az ember egyik
2011. január 21. péntek, 20:42 | ErMea   Előzmény

Az emberben lévő "állati részre" gondoltam.Az ember egyik feladata a legmagasabb szintű állati egységek tömegeinek létrehozása, mellyel az anyagvilág fejlődését segíti elő.

Az állatok kedvesek, szerethetők, viszont ők is ki vannak téve a külső energetikai tényezőknek, melyek rájuk is hatással vannak.

az ember 4 szintű lény
2011. január 21. péntek, 14:25 | szeti87

Az ember 4 szintű lény Spirituális lény (lélek), mentális (gondolkodó), emocionális (érző), és fizikai (anyagi) lény. Én a mentális kifejezést nem a hagyományosan "lelki"-nek fordított értelemben használom. Szerintem a latin "mens, mentalis" kifejezés sokkal közelebb áll a "szellem, szellemi" fordításhoz. És a lélek szót a kevésbé elterjedt, de pontosabb Entitás szó helyett írom, és lényünk tiszta energia-magvát értem alatta. Amit e bevezető nélkül nem tudtam volna pontosan megfogalmazni. Van egy tiszta energia magvunk, a lélek, és vannak energetikai testeink, amelyek kölcsönösen hatnak egymásra és más emberek és tárgyak és minden energiamezejére.

ErMea képe
Igen én is úgy gondolom hogy a MATRIX-ban, energia mezőben van
2011. január 21. péntek, 20:28 | ErMea   Előzmény

Igen én is úgy gondolom hogy a MATRIX-ban, energia mezőben van minden, ami kölcsönösen hat egymásra.

A világ a Lélek káprázata.A fizikai világban a káprázatokra tudunk hatni.

a nagy mátrix
2011. január 21. péntek, 20:51 | szeti87   Előzmény

A nagy Matrix: Minden Létező, aki forrása és alkotóeleme is minden létezőnek. "Minden és mindenki egy" Hány élet van az univerzumban? Egy. " (Richard Bach)

tudnál ajánlani egy jó könyvet a témában?
2011. január 21. péntek, 23:50 | szeti87

Érzem, hogy igazat szólsz, mert a te világképed összhangban áll az enyémmel. Én már megtettem a magam ajánlóját a Seth-könyvekkel. Olyan csemegék vannak benne, mint "a mentális enzimek kapcsolatban állnak a tobozmiriggyel" meg: "Minden gondolat és érzelem tehát elektromágneses energiaegység formájában létezik, vagy ezek kombinációjaként...gyakran kiemelkednek és a fizikai anyag építőköveivé válnak. Ez az anyagba való kiemelkedés természetes "eredményként" áll elő, függetlenül attól, hogy milyen az adott gondolat vagy érzés. Az erős érzelmektől kísért mentális képek tehát voltaképpen tervrajzok, amelyek nyomán a megfelelő fizikai tárgy, körülmény vagy esemény a ti fogalmaitok szerint megjelenik."

ErMea képe
Könyvajánló
2011. január 22. szombat, 8:32 | ErMea   Előzmény

Száraz György - A fejlődő lélek útja
Gulyás István - AZ ANYAGBA ZÁRT ISTEN

Aditi képe
"A boldogság az út, a szeretet a cél." Ha képesek lennénk úgy
2011. január 22. szombat, 0:23 | Aditi

"A boldogság az út, a szeretet a cél."

Ha képesek lennénk úgy élni, mint az állatok, abban az értelemben, hogy tesszük a dolgunkat, akkor már részünk is a boldogság.

A legtöbb jógi mindössze erre tanít. Hogy hagyjuk már abba az agyalást, az aggódást, a ragaszkodást, meg a félelmet.

A szeretet tanulásának útja azonban több ennél - amit te fejlődésnek hívsz, azt én belső, tudati változásnak, a tudatosságunk fejlődésének hívom.

A szellem úgy választja ki a leendő környezetet, hatásokat, ellenhatásokat, és olyan testet rakat össze ezekkel (mert ne felejtsük el, hogy a szüleink és felmenőinkből való a testünk és a biológia, vagyis a teremtés is az ő reszortjuk... ezt a ködös " a szellemem varázsolta a semmiből" dolgot oszlassuk már szét - a szellem csak dönt és kész), szóval úgy, hogy azt a legfőbb célt szolgálja,amit Dharmának hívunk.

Mire 42 évesek leszünk (manapság talán előbb) össze kell szednünk mindazokat a készségeket és képességeket, tudatossá kell válnunk mindazokra a tehetségekre, és el kell érnünk azt a tudatossági szintet, amire szüksége van a világnak általunk, az által, amit képviselhetünk az életünkkel.

Mer nem azér születünk, hogy magunknak éljünk. Ez van.

Amint képesek vagyunk lemondani az egónkról, az illúzióinkról, a helyünkre kerülünk, és ez maga a boldogság. (Élni tudás.) De manapság olyan egók épülnek fel és törnek össze, hogy megspórolhatatlan a szenvedés. Ezért nem szabad a szenvedést sem lenézni. Aztán amiben részt veszünk boldogan: az a szeretet. :)

Ja, asszem nagyjából egyetértek veled. :)

Namaszte

ErMea képe
Én nemcsak "asszem", hanem biztos vagyok benne hogy egyetértek
2011. január 22. szombat, 19:22 | ErMea   Előzmény

Én nemcsak "asszem", hanem biztos vagyok benne hogy egyetértek veled. :-)))))))))