Elengedés vagy Beletörődés? | Önmegvalósítás.hu

Elengedés vagy Beletörődés?

Képzeld el, hogy a lényed egy ház. Ha valaki elhagyott, de nem tudod elengedni, azt jelenti a lelked egy darabja egy lezárt szobában van kettesben vele. Minden félelmed, vágyad, örömöd és szomorúságod ott van abban a szobában ami összeköt Vele. Az ablak zárva. Ha beletörődsz, fogod az ajtó kulcsát és a tengerbe dobod. Beletörődtél, de nem engedted el, most már a lényed még egy része is lezárt, aki vagy a kulcsot próbálja kétségbeesetten megtalálni, vagy értetlenül áll a bezárt ajtó előtt.

Az elengedés azt jelenti, bemész abba a szobába, ahol Ő van. Megélsz minden érzést ami odaköt. Újra és újra, amíg a kötelék szálak mind semmivé válnak. Akkor kitárod az ajtót, kinyitod az ablakot. A napfény beragyogja a szobát, a szívedben nem marad más, mint elfogadás és szeretet.

Mivel ajtó, ablak nyitva, Ő is visszajöhet, vagy bárki más, akit az ott ragyogó szeretet és elfogadás bevonz.

Amikor vezetem a gyakorlatot, segítek kinyitni az ajtót. A kötelék szálak a két ember között színes energia szálakként jelennek meg, konkrét csakrákat kötve össze.

A legtöbb embernél a lezárt szobában nem egyetlen embert találnánk. Ezért a gyakorlatban érdemes úgy megjeleníteni, hogy alapból egy folyosót lássunk, az Elengedésre Váró Kötelékek folyosóját. Ahány ajtó, annyi kötődés más emberekhez. Nagyon sok esetben a szerelmi kötelék elengedése azért nem sikerül, mert gyerekkori és előző életes elszakadás feldolgozatlanságára épül rá. Köteléket okoz a feldolgozatlan sajnálat önmagunk és a másik ember iránt egyaránt, a megaláztatás, a félelem, a megcsalás és megcsalatás, a megsértett büszkeség, a jövőről alkotott tervek és vágyak, a kevés voltam érzése, a hazugságok oda-vissza, a szeretet és figyelem adásának vágya és a megkapásának a hiánya, az elszakadás fájdalma, a kapott bántások miatti düh és fájdalom, az adott bántások, be nem tartott ígéretek miatti lelkiismeret furdalás, hogy a legfontosabbakat említsem.

Az egész probléma mögötti spirituális seb maga a Teremtés, az Egységből való kiszakadás. Az elveszett paradicsomot keressük minden kötődésünkben. Biztosra akarunk menni, hogy a mienk marad, addig, amíg szükségünk van rá. Ha kötelék mentesen élünk, felszámolva az érzéseket, amik a kötelék alapját képezik, a szívünk újra rá tud nyílni az életörömre, a változásra, a belső harmónia lényünket kitölti. Kapcsolódhatunk szabadon más emberekhez, azért mert együtt lenni jó, nincs benne sem sóvárgás, sem erőlködés, sem függés.

Nagyon sok munka van benne, de megéri.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/

Beküldte: | 2013. okt. 05. szombat - 11:08

Hozzászólások

4 hozzászólás
GulyásÁgi képe
A régi világom elengedése
2013. október 14. hétfő, 15:30 | GulyásÁgi

Kati, szerinted lehetne ezt a gyakorlatot nem kifejezetten személyre alkalmazni?
Olyan jól hangzik, hogy ami akar visszajöhet a nyitott ablakokon...
Ilyesmikre gondolok, mint az aktuális hitrendszer elengedése, saját korlátaim elengedése stb?

Domoszlai Katalin képe
Igen, bármire
2013. október 14. hétfő, 17:26 | Domoszlai Katalin   Előzmény

nekem például el kell engedni hamarosan a kocsimat, néhány szerepet már elengedtem, vagy azt, hogy dolgokat erőltessek... Na ez nehéz volt :-) de az életem jóval könnyebb lett miután megcsináltam.

GulyásÁgi képe
Köszönöm!
2013. október 14. hétfő, 19:08 | GulyásÁgi   Előzmény

Kipróbálom, izgalmasan hangzik ! :)

Feliratkozás Hírlevélre