Elengedés vagy Beletörődés? | Önmegvalósítás.hu

Elengedés vagy Beletörődés?

Képzeld el, hogy a lényed egy ház. Ha valaki elhagyott, de nem tudod elengedni, azt jelenti a lelked egy darabja egy lezárt szobában van kettesben vele. Minden félelmed, vágyad, örömöd és szomorúságod ott van abban a szobában ami összeköt Vele. Az ablak zárva. Ha beletörődsz, fogod az ajtó kulcsát és a tengerbe dobod. Beletörődtél, de nem engedted el, most már a lényed még egy része is lezárt, aki vagy a kulcsot próbálja kétségbeesetten megtalálni, vagy értetlenül áll a bezárt ajtó előtt.

Az elengedés azt jelenti, bemész abba a szobába, ahol Ő van. Megélsz minden érzést ami odaköt. Újra és újra, amíg a kötelék szálak mind semmivé válnak. Akkor kitárod az ajtót, kinyitod az ablakot. A napfény beragyogja a szobát, a szívedben nem marad más, mint elfogadás és szeretet.

Mivel ajtó, ablak nyitva, Ő is visszajöhet, vagy bárki más, akit az ott ragyogó szeretet és elfogadás bevonz.

Amikor vezetem a gyakorlatot, segítek kinyitni az ajtót. A kötelék szálak a két ember között színes energia szálakként jelennek meg, konkrét csakrákat kötve össze.

A legtöbb embernél a lezárt szobában nem egyetlen embert találnánk. Ezért a gyakorlatban érdemes úgy megjeleníteni, hogy alapból egy folyosót lássunk, az Elengedésre Váró Kötelékek folyosóját. Ahány ajtó, annyi kötődés más emberekhez. Nagyon sok esetben a szerelmi kötelék elengedése azért nem sikerül, mert gyerekkori és előző életes elszakadás feldolgozatlanságára épül rá. Köteléket okoz a feldolgozatlan sajnálat önmagunk és a másik ember iránt egyaránt, a megaláztatás, a félelem, a megcsalás és megcsalatás, a megsértett büszkeség, a jövőről alkotott tervek és vágyak, a kevés voltam érzése, a hazugságok oda-vissza, a szeretet és figyelem adásának vágya és a megkapásának a hiánya, az elszakadás fájdalma, a kapott bántások miatti düh és fájdalom, az adott bántások, be nem tartott ígéretek miatti lelkiismeret furdalás, hogy a legfontosabbakat említsem.

Az egész probléma mögötti spirituális seb maga a Teremtés, az Egységből való kiszakadás. Az elveszett paradicsomot keressük minden kötődésünkben. Biztosra akarunk menni, hogy a mienk marad, addig, amíg szükségünk van rá. Ha kötelék mentesen élünk, felszámolva az érzéseket, amik a kötelék alapját képezik, a szívünk újra rá tud nyílni az életörömre, a változásra, a belső harmónia lényünket kitölti. Kapcsolódhatunk szabadon más emberekhez, azért mert együtt lenni jó, nincs benne sem sóvárgás, sem erőlködés, sem függés.

Nagyon sok munka van benne, de megéri.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/

Beküldte: | 2013. okt. 05. szombat - 11:08

Hozzászólások

4 hozzászólás
Megéri bizony!
2013. október 13. vasárnap, 10:49 | Látogató (útkereső)

A tudatalatti úgy látszik globális nyelven beszél,mert egy ideje önkéntelenül én is egy ilyen folyosót látok magam előtt... Gondolom olyan képeket ad,ami számára a legcélravezetőbb...
Ez időnként nagyon bosszantó,mert gyerekkoromban elég sok sérelem ért főleg ezért szeretek a mai napig fantáziálni a saját képzeletemben időzni. A kedvenc képem egy tengerparti szálloda,egy hegyre épült villaépület,gyönyörű szobrokkal növényzettel és fehér oszlopokkal. Mindig jól fel tudtam szerelni,a földszinti hall és a kert egyből jól sikerül,gazdag és gyönyörű,de ha a lifttel felmegyek az emeletre az olyan mint egy orvtámadás.
Kilépek és egy szürkés-fehér hosszú folyosón találom magam csupasz falakkal, a két oldalán kicsi szegényes ajtókkal. Időnként próbálkozom kevés sikerrel,olyankor szoktam feladni,és inkább sodródom. Akkor már tudom melyik szobába kell bemennem és azt is hogy mit vagy kit találok ott...
Ha megélek bizonyos érzelmeket van amikor magától eltűnnek a falak,néha viszont agresszíven nekiesek és a puszta kezemmel bontom le ablakostul,csakhogy kiengedjem aki ott van...

Jó érzés az elengedés,de ezzel borzasztó szegényes lett a képzeletem és egyáltalán nem tesz boldoggá... Hiszem,hogy ezzel jó úton járok,de mintha túlnőtt volna rajtam ez az egész...
Kíváncsi vagyok a véleményekre...

GulyásÁgi képe
A régi világom elengedése
2013. október 14. hétfő, 15:30 | GulyásÁgi

Kati, szerinted lehetne ezt a gyakorlatot nem kifejezetten személyre alkalmazni?
Olyan jól hangzik, hogy ami akar visszajöhet a nyitott ablakokon...
Ilyesmikre gondolok, mint az aktuális hitrendszer elengedése, saját korlátaim elengedése stb?

Domoszlai Katalin képe
Igen, bármire
2013. október 14. hétfő, 17:26 | Domoszlai Katalin   Előzmény

nekem például el kell engedni hamarosan a kocsimat, néhány szerepet már elengedtem, vagy azt, hogy dolgokat erőltessek... Na ez nehéz volt :-) de az életem jóval könnyebb lett miután megcsináltam.

GulyásÁgi képe
Köszönöm!
2013. október 14. hétfő, 19:08 | GulyásÁgi   Előzmény

Kipróbálom, izgalmasan hangzik ! :)