Számodra mi az ÖNMEGVALÓSÍTÁS? | Önmegvalósítás.hu

Számodra mi az ÖNMEGVALÓSÍTÁS?

Hozzászólások

10 hozzászólás
answer
2009. október 07. szerda, 16:54 | Máté (útkereső)

Keresni valamit úgy, hogy TUDOD: nem veszítetted el soha.
Azt hiszem ez AZ.

igaz barát
2009. november 02. hétfő, 13:45 | Leela   Előzmény

Mit akarok valójában? Mi számomra az önmegvalósítás?
Igaz Barátként élni:Nyitott szívvel és elmével fogadni mindenkit és mindent.
Nem tanítani és hangoztatni az önmegvalósítást, az igazságot, hanem élni azt azáltal, hogy igaz maradok a szívem csendjéhez és felismerésemhez. Megélni a félelmet és mégis bátran ugrani az ismeretlenbe.
És ami ott van az a Béke és elmondhatatlan Szeretet...

Csak egy dolog.
2009. október 07. szerda, 22:25 | Joke (útkereső)

A végcélom a szeretet. kapni, és adni. Ez mindenki útja. Csak nem mindenki tudja még.

Csizike képe
HÉTKÖZNAPI ÖNMEGVALÓSÍTÁS AZ ÉLETBEN
2009. október 10. szombat, 1:59 | Csizike   Előzmény

Oké. De a HÉTKÖZNAPI ÉLETETEKBEN...

SZÁMODRA MI AZ ÖNMEGVALÓSÍTÁS?

MIT CSINÁLSZ/CSINÁLNÁL A LEGSZÍVESEBBEN AZ ÉLETEDBEN?

MI AZ AMIÉRT ÉLSZ/HALSZ?

MI AZ AMI ÖRÖMET OKOZ?

AMIKET MEG SZERETNÉL VALÓSÍTANI?

HOGYAN SZERETNÉL IGAZÁN!!! ÉLNI?

Csizike ;-)

Tánc
2009. október 10. szombat, 20:17 | csaesz   Előzmény

Én talán a táncban tudom legjobban megvalósítani önmagam

tűzjáró képe
kérdések, válaszok????
2009. október 13. kedd, 13:10 | tűzjáró

Szióka!

Én még új vagyok itt, de a célom, hogy megismerjem önmagam, de az út amely a célig vezet zavaros. Néha pontosan tudom mit akarok ki is vagyok, aztán jönnek az érzelmek az érzelmi viharok a lelkemben és mindent, na jó majdnem mindent felborít, és az önbizalmam meginog, a kisebbrendűség érzése uralkodik el rajtam, olyan ez mint egy hullámvasút, az egyik percben meg van miden cél,egyensúly, stb, a másikban elvesztem az egyensúlyt és minden oly bonyolult lesz. Kérdéseidre tudok válaszolni, de talán nem vagyok elég erős, vagy biztos önmagamban és tudom még van mit tanulnom, hisz mindig tanulunk, csak más a lecke, a feladat. Lehet, hogy az érzelmi gyengeség ami mindig visszaránt, bár nem tudom gyengeségnek számít -e adni és nagyon szeretni? nem, de az elengedés képességét még gyakorolnom kell, vagy csak attól félek, hogy nem szeretnek? Hogy engem nem lehet szeretni, de akkor ha én vagyok a tükör akkor én sem tudok igazán szeretni?Megannyi kérdés még ki kell bogoznom és meg kell értenem és meg kell ismernem magam. Köszönöm, hogy meghallgattál.
Szióka: Krisztina

Önmegvalósítás
2010. január 01. péntek, 20:29 | megisztosz (útkereső)   Előzmény

Szia Kriszti!

Nagyon érdekes életérzéseid vannak! Hasonlóak nálam is előfordulnak, azonban egyre inkább arra az álláspontra helyezkedek, hogy fontos megtanulnom az érzések fölött uralkodnom. Miért? Mert jelen társadalmunkat erőteljesen uraló média világ az érzések rabságába hajszolja az embereket. Kipróbáltad már, hogy csak egy hétig nem nézel tévét? Én igen! Alapvető életfilozófiám, hogy másnak ne ártsak! Azért születtem, hogy részét képezzem a megnyilvánuló életnek! Sok esetben csak rajtam múlik, hogy harmónikus kapcsolatban tudok maradni a környezetemmel, vagy hagyom, hogy az érzéseim lesodorjanak a hegyi ösvényről. Elkerülhetetlen, hogy időnként másoknak kellemetlenséget okozzak, azonban sok esetben ez szükséges a megfelelő kapcsolati rendszer fenntartásában.
Ahol jól érzem magam ott hosszabban elidőzöm, ahol rosszul érzem magam, onnét elteperek! Akinek tudok, annak segítek! Aki nem bánt azt én sem bántom! Azonban ha szükséges megvédem magam, úgy a pszichés (szellemi támadások), illetve a fizikai támadásokkal szemben. A megfelelő védekezés a támadás elvű életfelfogás sok esetben igen célra vezető! A nyugodt életvitelemet sok esetben az garantálta, hogy a nekem ártó emberekkel szemben nem csak védekeztem, hanem felvettem a kesztyűt!

A magam részéről a legfontosabb tényezőnek tartom, hogy tiszta tudattal tudjunk döntést hozni, amikor válasz út elé állít a sors! Félünk megtenni bizonyos lépéseket, vagy vállalunk némi kockázatot lelki fejlődésünk érdekében.

Van egy nagyon aranyos fohász: Uram adja erőt, hogy meg tudjam változtatni azt, amit megváltoztathatok és adj erőt ahhoz, hogy elviseljem azt, ami megváltoztathatatlan!

Üdv.: Megisztosz

Szia Csizi! Csak azért irok, mert épp ma olvastalak, s épp tegna
2009. november 02. hétfő, 9:39 | Névtelen (útkereső)

Szia Csizi!
Csak azért irok, mert épp ma olvastalak, s épp tegnap hallottam egy idevágó véleményt. Hátha érdekel/s... :-)
Aki ismer, tudja, hogy valami miatt Vámos Miklós érdekes ember számomra.
Tegnap volt egy kisfilm vele, róla, az ő életteréről. Ebben nem csak az életterét, hanem a belső világából is picit kimutaott. Pl. : Azt mondja, hogy nem ő találta ki, hanem valamelyik vallásban találkozott az alábbi világnézettel, miszerint az embernek több dolgoban is ki kell próbálnia magát, s eközbem meg kell élnie kudarcokat ahhoz, hogy ha "jól megy sora", azt észrevegye.
Én nehezen élem meg a kudarcokat, régebben ezért inkább csak tutibiztos dolgokba kezdtem. Ma már talán jobban merek... De ezek még csak kis próbák, az igazi sikerek még talán hátra vannak, ennek ellenére jobban érzem magam.

Szóval kívánok Neked s mindenkinek tanulságos kudarcokat, sikereket, szerettel.

Hiszem hogy az ember élete nem egyetlen megtalálásból áll, hanem kisebb - nagyobb sikerekből, kudarcokból.

Üdv: A.

Sajnos élek, mert vannak még elintézetlen ügyeim. És
2010. február 28. vasárnap, 16:40 | Névtelen (útkereső)

Sajnos élek, mert vannak még elintézetlen ügyeim. És téblábolok. És hadakozom a sok szemét hivatallal, akik megkeserítik az életemet napról napja a lelketlen, embertelen ügyintézéseikkel.
Meghalt anyukám és rá két hónapra az egyetlen, 24 éves fiam. Ők voltak ketten a családom és nem maradt senkim, csak a kutyám. Unokákat szerettem volna és általuk nagy családot, de a fiam itt hagyott könyörtelenül engem egy lány miatt. Nem érdekelte, hogy velem mi lesz. Aki felnevelte és igyekezett mindent megadni (biztosan ez volt a baj). Persze a nevelésben biztosan követtem el számos hibát és van is lelkiismeret furdalásom nap mint nap, no de melyik szülő nem követ el hibákat ?
Ezek után mit kezdjek én az önmegvalósítással ? Kemény leckék, ha a továbbfejlődésem érdekében kaptam. Én ezt nem kértem és nem is válik hasznomra. Nem tudom hasznomra fordítani, hogy mit tanuljak ezekből az un. kudarcokból. Ezek már nem kudarcok, hanem Istencsapás, a lényem ellehetetlenítése és a halál felé fordítása. Mondom; csak még hagytak itt ők ketten nekem elintézetlen ügyeket. Talán épp azért, hogy ne tudjak azonnal utánuk menni. De amint elintézek mindent, remélem, hogy minél hamarabb elvisznek magukhoz.
Hogy mit szeretnék igazán ? visszafordítani az időt és visszahozni legalább a fiamat, hogy korrigálhassuk egymás hibáit. Ő velem szemben az övéit, én meg a nevelési hibáimat. Hogy mi vagyok én? A történtek után egy nagy semmi. Az utam a mi hamabbi halál felé vezet. Mit szeretnék cselekedni, hogy a legszebb életemet éljem? Egyáltalán lehet még nekem olyan ? Mert én nem hiszem. Eddig elégedett voltam, de ezekkel a csapásokkal számomra mindennek vége, ebből már csak egy kiút maradt.

SZABÓ GABRIELLA képe
Hogy mit tehetsz?
2010. február 28. vasárnap, 18:55 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Nagyon nehéz ilyen fájdalommal szembesülni, mit is mondhatna egy kívülálló.
Még is.
Talán azért hagytak egyedül,hogy végre önmagadért élj. Önmagadban találd meg az elengedést, megbocsájtást, nekik, majd magadnak. Az időt visszafordíthatod, de már csak meditációban, itt kijavíthatod azt amit úgy érzed elrontottál.
Muszály lesz ezt megtenned az elenedést, mert erre tanít az élet. Elégedetnek lenni könnyű mikor haladnak a dolgok. Persze ez is csak közhely.
Sok olyan dolog van amit nem kérünk, de kapunk, utólag levonjuk a tanulságot, kicsit belehelunk, vagy kicsit jobban, de, jó ha okulunk. Azután találd meg az örömöt.
Egy komoly lecke után elégedettnek lenni maga az önmegvalósítás.
Még maradj közöttünk!