Izzasztókunyhóban voltál már? Mik az ÉLményeid, Tapasztalataid? | Önmegvalósítás.hu

Izzasztókunyhóban voltál már? Mik az ÉLményeid, Tapasztalataid?

Izzasztókunyhó.jpg

Szia! Állítólag az Izzasztókunyhóban átéltek a Legintenzívebb Spirituális Élmények 'Prémium Kategóriájába' tartoznak. Vagyis: valami Elementáris Élmény... Találkozás Önmagaddal, Valódi Lényeddel... Egy Ismerősöm erre esküszik... Pedig elég sok Önismereti Táborban és Tréningen megfordult már. Azt mondja, hogy ez az ABSZOLÚT, a Best, a Tuti.
Te voltál már Izzasztókunyhóban? Milyen volt? Hogyan élted meg? Mit tapasztaltál? Mit adott?
Ha még nem sokat hallottál róla, íme egy rövid, de nagyon jó videó: http://www.youtube.com/watch?v=OFs_zS3FW7c

És íme egy írás az Izzasztókunyhóról a www.parazsonjaras.hu/izzasztokunyho.html oldalról:

'Mi az izzasztókunyhó?

Az izzasztókunyhó a parázsonjáráshoz közel álló tisztító szertartás, természeti technika, amelynek segítségével hasonló hatásokat lehet elérni, mint a parázsonjárással.

A kunyhó történetének kezdete a múlt homályába vész. Annyi azonban bizonyos, hogy használták Észak-Ázsiában, Észak-Európában és az észak- és közép-amerikai területeken egyaránt. Feljegyzések szerint őseink is ismerték, még Szibériából hozták magukkal. De a kereszténység felvétele után, mint ősi, pogány szokást tiltották. Minden népcsoport más fókusszal használta, és használja ma is, gyógyító, megtisztító, újjászületési és önismereti szertartásokra.

A szauna őse, de hatásában messze felülmúlja azt. Testi és lelki szinten egyaránt kifejti hatását. Életre szóló spirituális élményeket élhet át benne, aki kinyílik a hatásaira. Mint a szaunában, itt is rengeteg testi-lelki méregtől szabadulhatunk meg.

Az izzasztókunyhót a résztvevők – meghatározott formai szabályokat követve – együtt építik meg hajlékony ágakból, majd takaróval, hálózsákkal letakarják, szinte légmentesen lezárják. Órákig izzított kövekkel rakják tele a belső tér közepére ásott gödröt, majd az ajtózárás után locsolni kezdik a köveket. Ezáltal az izzasztókunyhóban tisztán megélhető a négy elemmel való közvetlen kapcsolat. Ott van a föld, amin a résztvevők ülnek, a levegő, a gőz, amit belélegeznek, a víz, amit a kövekre locsolnak, és a tűz, melyben a köveket felforrósítják.

Az izzasztókunyhóban gyakran élnek át a résztvevők születési élményeket. A belülről meleg, nedves és szűk kunyhó az anyaméhre és a szülőcsatornára emlékeztet. Ezzel kapcsolatos személyes képek, érzések, gondolatok jöhetnek elő, és tisztulhatnak ki. A születésnél gyökerező, életünket végigkísérő folyamatok állhatnak össze az izzasztókunyhóban vagy utána, és mehetnek át a megértés fázisán.

A születésen kívül természetesen még számos spirituális élményt, tudati tapasztalást lehet átélni az izzasztókunyhóban. Ilyen – többek között – az egységérzet a többi résztvevővel és a természettel, belső hangunk meghallása, megoldatlan belső problémák feloldódása, találkozás szeretteink és őseink lelkével. Valójában a kunyhóban könnyen érezhető az a csoportenergia, amely ilyenkor betölti azt. Mindez csak néhány példa arra, amit sokan átélnek a kunyhóban.

Az izzasztókunyhó egyben tisztító szertartás is, hiszen a nagy meleg és a gőz belélegzése, izzadást vált ki, ezzel méregteleníti a testet. Nagy mennyiségű mérget nyom ki a szervezetből, amely hosszú távon lényegesen javíthatja a közérzetet. A gyógyulási folyamatokat felgyorsítja, bizonyos betegségeket pedig azonnal kiűz a szervezetből.

Az izzasztókunyhó fontos „kelléke” még az erőteljes éneklés, amelyre a résztvevők a kunyhó bemelegítése után kezdenek rá. Az éneklés több célt is szolgál. Egyrészről segít átmenni a szűk hely, a gőz, a nedvesség és a meleg által okozott kényelmetlen érzésen, segít a bennünk lévő ellenállás legyűrésében. A mélyebb élmények, tudati tapasztalások átélésére csak a belső ellenállás leküzdése után van esély. Amíg az emberben feszültség, ellenállás, kényelmetlenségérzet van, addig nem tud ilyen élmények közelébe sem kerülni. Másrészről erősíti az egységet és az összetartozás-tudatot a résztvevők között.

Az izzasztókunyhó tehát önismereti, elmélyülési, újjászületési és tisztító-gyógyító szertartás, amelyet pusztán egészségügyi okokból is érdemes évente legalább egyszer felkeresni."

Beküldte: | 2009. szep. 18. péntek - 01:37

Hozzászólások

2 hozzászólás
Pannon Inipi
2009. október 05. hétfő, 9:59 | Pannon Inipi (útkereső)

Szia, a felhasznált kép a www.inipi.wicca.hu oldalról származik.

Ha érdekel az izzasztókunyhó, látogass meg minket. Legközelebb szombaton (október 10.) lesz, du. 15-16 órai kezdéssel.

Csizike képe
Személyes ÉL-mény?
2009. október 10. szombat, 2:01 | Csizike   Előzmény

Szia!

Köszönöm szépen.

Remélem nem baj, hogy fel-használtam a Képet... (bár akkor írtad volna...)

Kérlek írj valami személyes élményt az Izzasztókunyhóban átéltekről...

Előre is köszönettel, Szeretettel várva:

Csizike ;-)

Feliratkozás Hírlevélre