Nincstelenség | Önmegvalósítás.hu

Nincstelenség

Hozzászólások

4 hozzászólás
Nagyon sok véleményt olvastam a témában.Rengeteget gondolkoztam
2009. július 04. szombat, 9:51 | skorpio (útkereső)

Nagyon sok véleményt olvastam a témában.Rengeteget gondolkoztam a nincstelenségen.Sikerult kialakítani egy saját álláspontot ez ugyben,remélem jo:
"a pénz nagyszeru szolga,de borzaszto mester"
A pénz ujra és ujra a mesterunké,urunká és parancsolonká akar válni.Szabadságot várunk a pénztol,de épp az ellenkezojét érjuk el vele.Nem szeretem a pénzt,de sajnos oyan világban élunk ahol létszukséglet a pénz.Engem is csábít állandoan,egy kis idore sikerul is rajtam gzozedelmeskednie,de mindíg feleszmélek és szolgává minosítem vissza.A buntudat mindíg megtámadja valodi énem a vagyon miatt.Rettenetes a buntudat,nehéz egyensulyban élni vele.A pénz-vagyon is rettenetes,de nem kozvetlen ellensége a spiritualitásnak.A spiritualitás osvényére léptem és ott eredményeket érni el nagyon konnyu volt.Legalább is magában konnyu.Csak az a fránya buntudat,pénz-vagyon kérdés ne mardosta volna a lelkem.Nagyon nehezen találtam meg a veluk valo egyensulyt,harmoniát.Evekbe tellett.
A szabadság az ha a saját magad ura vagy teljesen.Nem a vágyak hanem Te irányítod saját magadat.
Hatalom magad felett-ez az igazi hatalom ami szabaddá tesz
A biztonságérzet nem a pénztárcádban van hanem magadban van!

Szegénység-pompa
2009. július 04. szombat, 18:29 | Nagy Edit2   Előzmény

Érdekes a viszonyom a nincstelenséghez. Az egyik oldalról mindig vonzott, hogy milyen klassz, mikor a "semmiből" kell kaját csinálni, és csak egy-két kancsónyi vizem van a mosakodáshoz, és csak egy váltás ruhám van stb. Persze tudom, hogy ez nem a tényleges nincstelenség, de nem félek tőle. Szinte vonz.

Aztán ott van a másik oldal, a pénz. Az is vonz. Szeretem a pénzt, a pompát, a ragyogást, a fényűzést.

De mintha mindegy lenne melyik van, egyik sem billent ki az egyensúlyomból. (Pontosabban nem ezek a dolgok billentenek ki.)

Persze az igazi nincstelenséggel nem tudom mit kezdenék. Valószínűleg amig biológiailag lehetséges az életben maradés kaja, víz és meleg nélkül, addig élnék, (igyekezném tudatosítani az állapotot, és elfogadni, mivel mást úgysem nagyon tehetnék) aztán vagy meghalnék, vagy azt mondaná az Úr: Jól van lányom, ezt is bevállaltad, hát élj! És jönne a terülj-terülj asztalkám.:)))

Na hogy most ezt leírtam várhatom a sorstól, hogy próbára tesz, mivel mindig így szokta. Ha valamit írok megnézi, hogy tényleg hogy bírkózók meg vele. Mivel most munka nélküli és munka kerülő vagyok, hát van is rá lehetősége könnyedén.

Mackó

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem vagy Te munkakerülő, csak figyelmes...
2009. július 21. kedd, 20:11 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nem vagy Te munkakerülő, csak figyelmes: Úgy állsz hozzá a munkához, hogy más is hozzáférjen!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A pénz csak egy tárgy, Te csinálsz belőle ellenséget!
2009. július 21. kedd, 20:18 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Tisztelt skorpió! Szerintem annyiban kellene módosítanod a pénzhez való hozzáállásodat, hogy ne minősítsd szolgává, mert az még azt jelzi, hogy harcolsz vele. Hol Ő, hol meg Te kerültök a másik főlé, ahelyett, hogy egyenlőek lennétek!

Ahogy a végén megfogalmaztad, neked nem a pénzzel van problémád, - ezért nem is azzal kell küzdened, - hanem a vágyaiddal (és esetleg a félelmeiddel)!

A pénz csak egy tárgy. A gazdagsághoz, jóléthez, hatalomhoz fűződő vágyaink és a nincstelenséghez, éhezéshez, kiszolgáltatottsághoz kapcsolódó félelmeink csinálnak a pénzből urat magunk fölé.
Ha felszámolod ezeket a félelmeket és vágyakat, akkor ismét csak egy tárgynak fogod látni a pénzt, nem pedig egy megszemélyesített ellenségnek!