Okoska :) | Önmegvalósítás.hu

Okoska :)

Kép 077.jpg

Okoska, emlékeztek rá?

Az iskolában jött a fújjongás, ha egy gyerek okos volt.

Ki is közösíthették szélsőséges esetekben. 

Miért jött ez fel bennem? 

Ma reggel arra ébredtem, hogy mérgelődöm, mit látnak bennem annyian, miért nem fogadnak el, szeretnek engem?

Na miért? Én sem szeretek mindenkit, ez így normális, nyugtattam magam. De mégis fortyogtam. Egyre jobban magamat hergeltem, de miért, miért, s miért? Elkezdtem piszkosul haragudni a busz sofőrünkre, hogy mennyire kedvelt engem, most meg már nem, mi lehet az oka. Jelzem, "szerencsétlent" nem láttam több mint egy napja, még csak meg sem bántott, tehát őrá vetítettem ki a szegény énem szenvedését, őt okoltam ezért. Fortyogásomban, persze jöttek az elméletek, mik lehetnek, tökéletesen láttam, mit teszek, bűnbaknak kiáltom ki, holott itt sincs, stb.

Mikor már magamból is elegem lett, engedtem egy kád forró vizet, (a kopaszra :D) gyújtottam egy gyertyát, megnézem mi lesz ezután.

Belemerültem a vízbe, persze még mindig fortyogtam, de most már az is előjött, hogy össze kellene állítanom egy tanfolyamot, na persze nem azt teszem, nagy ívben halogatok, és ilyen baromságokkal foglalkozok, holott elméletben már rájöttem, le kell tojnom, el kell fogadnom, nem szerethet mindenki, jó, jó, de akkor miért ilyen nehéz érzelmi szinten ezt megtenni??

Aztán még jött a halogatásom megmagyarázása: miért nem írom össze a tanfolyamot??

Kicsi vagyok én ahhoz, nem tudok annyit azért!!!

Közben nagy sóhaj, egyre jobban ellazított a meleg víz, és a gyertya fénye. Kezdett tisztulni a fejem is, a sok gondolattól, és erre mi lett?

Beugrott egy kép: mikor az ember kicsi volt még, kis iskolás, és a többiek csúfolták, mert okosnak tartották a tanárok. A kislány (naná, hogy én voltam), meg inkább belement minden baromságba, csak fogadjanak el. Egyszerre akartam a tanároknak megfelelni (jó tanuló, okos kislány, illemtudó), meg az osztálytársaknak is (csúnya beszéd, verekedés, focizás), na ebből aztán voltak nagy égések :D. Mikor a két tábor rajta kapott, hogy éppen meg akarok felelni (tanárok a csúnya beszéd miatt, az igazgató kétségbeesve kérdezte: Pályikám, mit tegyek magával, szín ötös tanuló, de a viselkedése, rosszabb, mint hat fiúnak, a legszivesebben megbuktatnám viselkedésből, de hát  az hogy néz ki?? )

Lement a mozi a meditáció alatt, és megvilágosodtam, na ez a baja Misinek (sofőrnek), meg magamnak is.

Ez a kettőség a gátam, ami nem hagyja, hogy kibontakozzam, ami mindig kudarcokba visz, ha éppen arról van szó, hogy az eszemmel kellene valamit létrehozni. A tudásom átadni.hatalmas kudarcra járásom meg kell zaboláznom!!! Számot kell vetnem, mi az, amit már és mi az, amit még nem tudok, és sosem szégyen újra a padok közé ülni és tanulni.

Miért bántja az embereket felnőttként is, ha valaki okos? Megmaradt azon az érzelmi szinten, sőt, így magamban megláttva a programot, ki merem jelenteni, a háttérben mindig a saját okosságunkba vetett kétség áll- ergó, én meg buta vagyok.

Holott ha az ember rájön, van, amiben ő maga a zseni, és van, amiben más, és attól ő sem több, sem kevesebb nem lesz, hogy meglátja, és elismeri, ha a másik okos, valamihez ért, akkor nem lép fel az irígység, mely a kisebbségi komplexusából fakad. 

Először talán a félelmek oldásával kezdem, most azt érzem nagyon erősnek, majd jöhet az elfogadás, önmagam iránt.

Figyelem!!!!

Indul a szent "dzsihád" az egóm kudarc programja ellen!! :D

puszi ;)


Beküldte: | 2010. jún. 27. vasárnap - 11:43

Hozzászólások

7 hozzászólás
ja, és köszi szépen, meg is nyugodtam a felismerés által ;)
2010. június 27. vasárnap, 11:44 | Buddhanita (útkereső)

ja, és köszi szépen, meg is nyugodtam a felismerés által ;)

szeges képe
Szia Te kis...
2010. június 27. vasárnap, 12:02 | szeges   Előzmény

Szia Te kis Okoska Zsenike! :))

Tessék a kardom ha elfogadod, és a ha már ilyen nyugodt vagy, akkor szép nyugiban kaszabold ízekre magadban a "kudarc" nevű fogalmat minden cafrangjával együtt, amit csak fellelhetsz belőle... :)

Mert Te Okos vagy és Zseniális. :)

Ps: Ha már nem lesz rá szükséged, kérném vissza...;)

Jaj, Szivem
2010. június 27. vasárnap, 12:06 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

... olvasom : kardod, mondom jaj, és elpirultam ;)

most vehetek még egy fürdőt, de most hideget, na meg elmeditálhatok, hogy vajon miért erre asszociáltam rögtön, de izibe ;)

csak vicceltem, köszi  a biztatást, szeretlek, ölellek, Te kis szintén Zseni (és most nem vicceltem, tényleg így látlak)

puszi 

Michaelita képe
önelfogadásra játszani
2010. június 27. vasárnap, 12:33 | Michaelita

Szia Kedves Anita!

Nyomom az ágyat egy fülfájós, torokfájós nyavalyával és levelezek... hmmm... és meglepetten olvasom soraidat.

Elgondolkodtam és megosztanám Veled: részemről én így fogadlak el amilyennek látlak és vannak dolgok, amiben tényleg sokkal többet tudsz és tapasztaltabb vagy, ezért csodállak és zseniálisan csinálod, csak így tovább! Már eddig is szívesen tanultam és tanulok Tőled!

Jó hogy ilyen sokfélék vagyunk és más-más megtapasztalásokkal rendelkezünk, van mit megosztanunk egymással.

Az én iskolámban az okosak többen voltak, összefogtak, senki nem merte csúfolni őket, inkább példaként álltak előttünk, hogy mit hozhatnánk ki magunkból, ha lenne elég bátorságunk...
(Én csendes, álmodozós, közepes tanuló voltam, aki nem mertem "kilógni a sorból")
... talán ezért, ma sincs bajom az okoskákkal sem, meg a tényleg okos, zseniális emberekkel sem!... van helyette más dolgokkal, nehogy unatkozzam:)

hehehehe, szeretem ahogy önvallasz ;) jobbulást Neked!! Küldöm
2010. június 27. vasárnap, 12:55 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

hehehehe, szeretem ahogy önvallasz ;)

jobbulást Neked!! Küldöm a gyógypuszikat ezerrel!!

Michaelita képe
köszönöm
2010. június 27. vasárnap, 13:08 | Michaelita   Előzmény

Ha hiszed, ha nem, az önvallomások segítenek a felismerésben, a tudatosításban, úgyhogy nagy erőt képesek visszaadni.

Köszönöm a jókívánságot és a gyógypuszikat!

Olyan jó volt olvasni, ahogy lekommunikáltátok az éjszakaiakat! Nagyon örültem Mindkettőtöknek, nagyok vagytok és szuperek!

Szeretettel puszillak Benneteket!

Jobbulást Michaelita.
2010. június 27. vasárnap, 15:20 | izidor (útkereső)   Előzmény

:)