Meditációk kicsiknek, nagyoknak | Önmegvalósítás.hu

Meditációk kicsiknek, nagyoknak

Hozzászólások

7 hozzászólás
Cseresznyefa meditáció
2009. július 21. kedd, 16:43 | Buddhanita (útkereső)

Gyönyörű, legalább is az én fejemben :)

Általában akkor használom, ha kimerült vagyok, vagy ha érzem, túlságosan elragadott a spiritualitás, ideje visszatérnem, megélnem a materiális életem:

Gondolatban elvetek 1 cseresznyemagot. Érzem a magot, milyen magnak lenni. Tele energiával, majd szétvett és egyszer kibújok belőle. Kezdek 1-1 irányban növekedni. Fel is, le is. Leginkább a gyökerek eresztésével szoktam kezdeni. Megfigyelem hol vannak elakadások, hol könnyebb az utam, hol kell még kiteljesedni, szétszéledni. Az első alkalommal, lefúrtam magam szélsebesen, de mint az őrült, jó, kész, mehetek a lombra, virágozni. Ott elidőztem, jaj de jó és szép, aztán meg kidőltem :)
Nem voltak "rendes, erős gyökereim".
Most már végig járom. Miután ez megvan, érzem, ahogy szárba szökkenek 1-2 levéllel. Érzem a Napot, a szelet, rám-rám száll néha 1 pillangó, 1 kékhátú bogár, majd tovaröppen. Aztán csak egyre növök, szélesedem, majd megjön a tavasz, fütyülnek a madarak, és 1 pillanat alatt, mint 1 legyező, kipattan a csodaszép, virágos lombkorona.

Megtapasztalásaim: medi után (természetesen többszöri gyakorlás után), rendeződtek az anyagi dolgaim. A járásom, főleg a testtartásom, állás közben is kiteljesedet. Úgy álltam, mint 1 fa. egyenesen, megelégedve, erősen. Megszűntek a helytelen testartásból adódó hát ill. gerinc problémáim, a felelősség vállalásom is megerősödött, nem vettem zokon a hibáimat sem, ha valaki szólt értük. A környezetemben élők is, sorra megjegyezték, mi történt velem, hogy megváltoztam. Nem tudták megmondani mi változott, csak annyit mondtak, úgy ragyogsz.

Ha tetszik, próbáld ki :)
Üdv,
Béke

pénz-folyó
2009. július 21. kedd, 16:51 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Mikor még a pénzzel, elfogadásával problémáim voltak, hallodtam 1 gyakorlatot, hogyan tárjam fel a pénzzel álló viszonyulásomat. Megosztom most veletek

Képzelj el 1 folyót. ez a folyó, a pénzed folyója. Vizsgáld meg, hogyan áramlik, vannak-e benne sziklák, elhalt ágak, akadályok. Lefelé haladva nézd meg, merre ágazik és hogyan, sok kicsi ágra szakad, vagy zuhatagként vízesés a "vége?

Aztán nézd meg, hogyan ered?
1 kis patak gyűjti össze vagy 1 nagy feltöréssel hasad ki 1 barlang gyomrából, stb.

Nagyon tanulságos. Nekem eleinte kicsi erecske volt. A vége természetesen, szerteágazó végtel rohanó vad vizű folyó.

Aztán tovább vittem, az eredethez raktam képzeletben több patakot, bő vízzel, a végére meg gátakkal szelidítettem, kisebb patakokká.

Élet: egyszerre elkezdett áramolni felém a több lehetőség, hogy pénzem legyen, és kezdtem tudatosítani, mit és mennyit hova költök. Rendszereztem a kiadásaimat, tervezetett írtam össze (én, aki Ikrek vagyok!, már ez fura :) )

Lassan, de biztosan helyreálltam.

Cseresznyefa meditáció2
2009. július 21. kedd, 16:55 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

tovább is viheted, 1-1 ágán a virágok helyén a szeretteid/ellenségeid képével, vagy azzal a dologgal, amit el szeretnél érni.
Ez most ugrott, be így is kipróbálom :)

Hatar Beatrix képe
Tetszett
2009. július 21. kedd, 23:39 | Hatar Beatrix

Megcsináltam a folyósat.

Tengerből indult és egy elég széles folyóként ment tovább majd egy gyönyörű vízesésbe torkolt a végén.

Voltak benne kövek, megköszöntem nekik, hogy ott voltak majd megkérdeztem tőlük ki rakhatom e őket a partra és igen jött, így kitettem őket.
Majd találtam egy gátat, amit egy hód család épített. Elvittem a hód családot egy olyan helyre, ahol örültek a gátépítés tudományuknak.
A gátat pedig leromboltam, amit megbeszéltem előtte velük.
Találtam egy nagyobb szűkületet, ahol egy hatalmas halott bálnaféleség volt.
Kiszedtem és eltemettem.
Aztán megkértem a tengert, hogy hullámozzon így átjárta a folyó állott vízét, és oldalra ki vitte a kisebb szennyeződéseket. Amit összeszedtem.

Ennyi volt, bár én nem kedvelem az ilyen típusú meditációkat de ez most tetszett.
Nem vittem bele sok tudatosságot, bele akartam menni a gát, bálna, kövek szimbólumaiba de végül is nem tettem.
De most így volt jó.

Tetszett köszönöm.

A fásat ismerem kicsit másképp. Elsőre egy virágnak kell képzelni magunkat, majd megnézni gyökerét, szárát, virágát figyelni az elakadásokat. Majd bele bújni, és megnézni, hogy érzi magát.
Mikor megtapasztalom az érzéseit ezáltal korrigálni és megadni neki, amire szüksége van.
Legyen az víz, napsütés, szeretet bármi. Annyi a változás, hogy nekem teljesen más virág szokott lenni a végén, mint amivel kezdtem.
Volt már kaktuszból fa. Árvácskából hatalmas bokor stb.....
És a lényeg a végén az eggyé válás vele.

Meditációs Program
2009. augusztus 22. szombat, 14:35 | Andrea76 (útkereső)

Sziasztok!

Nekem a Meditációs program nagyon bejött. Használata előtt sosem meditáltam, de 1 hónap használat után sokkal nyugodtabbnak érzem magam, ami nálam nagy szó, mert enyhén szólva is ideges típus vagyok. Bár nincs ingyen, de nagyon megéri az árát.

A honlapjukon megtalálhatjátok a részleteket:

http://www.meditationprogram.hu

Csak ajánlani tudom, mert könnyű módja a meditációnak, főleg a kezdőknek.

Puszi.
Andi

Új meditációt találtam
2010. január 08. péntek, 14:03 | szildiko1

Színmeditáció
Ülj egy kényelmes székbe, és csukd be a szemed. Vegyél mély levegőket, és minden kilégzéskor mondogasd magadnak: „Lazíts, lazíts teljesen." Figyelj a légzésedre, és érezd, hogy a tested minden része ellazul. A következő szakaszban képzeld el, hogy egy energiafelhő vesz körül, amelynek olyan gyönyörű piros színe van, amilyet még soha nem láttál Merülj el teljesen a vörös színben, és engedd, hogy az behatoljon minden sejtedbe. Engedd, hogy a vörös fokozatosan elhalványuljon, és a helyébe narancs szín lépjen, megint csak az a fajta, amely tündöklőbb bárminél, amit eddig láttál. Engedd, hogy a szín elérje egész testedet, és teljesen körülvegyen, kívül és belül egyaránt. Ha ez sikerül, akkor engedd, hogy a narancsszín elhalványuljon, és elő bújjon a sárga. Járj el a korábbiakhoz hasonlóan, engedd magadba a sárga színt, majd váltsd fel zölddel, kékkel, indigóval és végül ibolyaszínnel. Ha érzékelted az örömet, amit a szivárvány színei keltettek benned, akkor engedd, hogy az ibolyaszín is elhalványuljon. Képzeld el, hogy végül tiszta, fehér fényben fürdőzöl.

Kipróbáltam, engem egyensúlyba hozott. Tény, hogy az utóbbi hönapokban két nagyon fontos témára fektettem a hangsúlyt, és ez nyomasztó volt. Most könnyebbnek érzem magam.

Szép napot mindenkinek. :-)

egy kis ujdonság
2010. szeptember 29. szerda, 19:33 | zoltns3   Előzmény

ezt is ki lehet próbálni egyszerü és jó nem kell agyalni meg képzelődni !
http://www.sahajajoga.hu/