EGY-ség | Önmegvalósítás.hu

EGY-ség

Mit jelent ez?

"Atyám, ne bátsd őket, nem tudják, mit cselekszenek "

"a mennyek országa bennetek van"


Beküldte: | 2010. jún. 07. hétfő - 19:16

Hozzászólások

3 hozzászólás
Hát gondolom nem ezt a mindenki által ismert, már-már közhelyes
2010. június 07. hétfő, 20:43 | jessica73

Hát gondolom nem ezt a mindenki által ismert, már-már közhelyes megközelítést kerested, de az első idézetnél szerintem azt jelenti, hogy .... ne bántsd őket, mert nincsenek tudatában, hogy mit cselekszenek, nem tudatos a cselekedetük, nem elég tág a világnézetük és a pillanatnyi érdeküknek megfelelően (egósan) döntenek és cselekszenek.
A másodiknál pedig, hogy önmagunkban keressük az Istent.

Persze lehet, hogy ez így túl egyszerű. Érdekes viszont, hogy mióta elkezdtem foglalkozni ezekkel a spirituális meg ezo dolgokkal, azóta értelmet nyertek az ilyen és hasonló jól ismert idézetek.

Kriszti

Michaelita képe
nem tudják mit cselekszenek
2010. június 08. kedd, 9:06 | Michaelita

Sziasztok!

A kérdés nagyon jó, ezen már én is eltöprengtem párszor!:))

Az első részhez:
Magamnak úgy fogalmaztam meg a választ, hogy egyrészt nincsenek tudatában sem az igazságnak, sem a saját belülről jövő késztetéseiknek, sem a saját érzéseiknek, érzelmeiknek (nem ismerik fel a belülről alattomosan támadó gonosz szándékot, ezért azt kezelni sincs esélyük).

Ezen túl pedig nem ismerik a dharma, karma törvényét és nem látják át, hogy a cselekedetükkel másnak segítenek életfeladata teljesítésében, önmaguknak pedig a legtöbbet ártanak, amit majd egyszer kénytelenek lesznek "levezekelni", hogy saját maguknak megbocsássák a saját hozzáállásukat, gondolataikat, szavaikat, tetteiket. (csak eszközként szerepelnek, hogy valami magasabb kiteljesedjék).

A második részhez:
Sok-sok önismereti munkával, megismerve saját belső világunkat, megismerkedve a Felsőbb Énünk késztetéseivel, rádöbbenünk a mélyben rejtőző igazságokra, igazi mívoltunkra, igazi önvalónkra, igazi kapcsolódásainkra, igazi lényünk teljes valójára, égi kapcsolatára... ezt gondolom a belső mennyek országának.

S amíg eljutunk az első résztől a másodikig... addig itt élünk ezen a szépséges Földön, s vagy így vagy úgy segítjük egymást a felismerésekhez.

Én (most ... v. még:)) így gondolom és nagyon érdekelne, hogy Ti hogy gondoltok ezekre a dolgokra... nagyon szeretek tanulni Tőletek!!!, nagyon érdekel a hozzászólásotok!

Szép napot kívánva: M.

Domoszlai Katalin képe
több-ség
2010. június 08. kedd, 9:41 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Múltkor meditációban jött fel nekem egy nagy harag, Istennel szemben. Énem egy része nem tud leválni az előző kapcsolatomról, és haragszik, amiért Isten nem segített megoldani a problémákat nekünk... És szenvedünk, rendesen. Igazi karmikus kapcsolat, ahol nagyobb részben a társ volt a bántó, én voltam a segítő, de a szerepek cserélődtek állandóan. Kérem Isten bocsásson meg neki, mert "ő is csak most tanulja az életet..." Aztán olvastam Hermess egy hozzászólását a szintváltás közötti káoszról, mennyire igaz, visszavágyik az ember az előző "rendbe"... S a tudatos énem tudja, a rend része a káosz is, mert el kell engedni, hagyni kell meghalni egy kötődést, hogy egy magasabb szinten lévőt kaphasson az ember. Karma-oldó meditációkat is csinálok.
Figyelem, elemzem énem részeit, mikor tudatos, mikor "egós" mikor sebzett gyermek... A sebzett gyermek az, aki ragaszkodik egy kapcsolathoz, ami csak Isteni csoda által működhetne. A tudatos énem kint a természetben rá tud hangolódni a belső mennyországra, az egy-ség élményre, feltöltődve, és visszalép ide, tér-időbe, ahová a gondolkodási sémái, negyven éve futó programmjai kényszerítik. De már egyre több problémát úgy oldok meg, hogy átlépve a csöndbe amikor visszalépek hozom magammal a megoldásokat. A legnagyobb feladatom most a félelmekkel való munka, az ebből adódó blokkok oldása. Félelem a megbolondulástól - az ego szinte minden minőségi változásra ezzel reagál nekem. Kell jó nagy adag bátorság a szintek közötti káosz megéléséhez.