Segítsetek kérlek,ha tudtok! | Önmegvalósítás.hu

Segítsetek kérlek,ha tudtok!

Kedves Mindenki!

Nagy bajban vagyok. Megpróbálok rövid és tömör lenni,na és persze érthetően leírni,mi is a problémám. Életbeli-anyagi gondjaim vannak.Nem pénzt kérek,ötleteket a következőkhöz,amit itt most nyilvánosság elé tárok.

Albérletben lakom édesanyámmal,aki rokkantnyugdíjas,az ő nyugdíjából (51600.-HUF) és az én ápolási díjamból (20015.-HUF) élünk,+amit gyógyítóként kapok másoktól,itt ne gondoljatok különleges összegekre,ezek inkább másféle segítségek.
A probléma:

- január 12-én szerettük volna kivenni az OTP egyik automatájából a lakbérre összegyűjtött 70ezer Forintunkat. Az ATM a tranzakciót jóváírta,a számlánkról levonták,de csak 20ezer forintot, kettő darab tízezrest adott ki.Természetesen azonnal telefonáltam,bankna rohantam,vizsgálatot kértem,stb,amit ilyenkor kell. Most,március 3-án visszautalta a küldőként megjelölt ISSUER MC CHARGEBACK RÉSZ az 50ezret,majd nemsokára rá az OTP levette a számláról. Információt annyit kaptam,hogy először jogosnak találták a panaszomat (amit majdnem 2 hónapba tellett kivizsgálniuk),aztán úgy döntöttek,hogy mégsem jogos.Könyörgöm!hülyeségből nem rohangálok és költöm azt a keveset is telefonálgatásra...írtam az OTP-nek,a saját bankomnak (Erste) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének is kérelmet,hogy vizsgálják felül az egészet.Még csak egy hívást sem kaptam,holott az elített bank vezérigazgatója Csányi Sándor a több milliárdos bevételeiből,akár zsebből is visszaadhatta volna a pénzt. Most 9. van,és 12-én ismét lakbért kell fizetnünk (+visszaadni a kölcsön törlesztőrészletét,amit januárban kértünk egy ismerőstől).Miből?

Kérlek benneteket,ha van valami ötletetek,hogy mit tehetnék még ahhoz,hogy az 50ezer forintunk visszakerüljön,SEGÍTSETEK!Én már kifogytam mindenből... :(

 

Beküldte: | 2009. márc. 09. hétfő - 17:24

Hozzászólások

11 hozzászólás
bronzon75 képe
Légy határozott!
2009. március 09. hétfő, 22:06 | bronzon75

Kedves Ayasofia!

Szivesen kisegítenélek,ha nem tartozna nekem is három ember,akinek kölcsönadtam.Szerintem menj személyesen oda,ahol megoldást vársz(illetékes szerv),és szép szóval,de határozottan kérj segítséget.Ha ellenállásba ütközöl,boríts fel egy asztalt!Erre talán többen odafigyelnek,és valaki szóba áll veled.
Esetleg írj emilt Juszt Lászlónak a tv ügyvédje c. műsorba.
Használj előtte agykontrollt,mindent képzelj el,hogyan fog működni.
Bocs,más ötletem nincs.

Bronzon

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kiszolgáltatottság
2009. március 10. kedd, 10:59 | Huszti Sándor -...

Én a helyedben olyan meditációkkal próbálnám feloldani ezt a szűkös helyzetet, amelyben megvizsgálom, hogy bennem hol és miért van elakadva a pénz, az anyag áramlása?!

Talán találsz majd valami olyan belső programot, ami direkt ezt a kiszolgáltatott helyzetet hozza eléd. Mert nekem az egész történetről ez jut eszembe: KISZOLGÁLTATOTTSÁG.

Ha ez az ábra, akkor meditációban bele kellene magadat érezned abba a legkiszolgáltatottabb helyzetbe, amitől legbelül félsz, amit mindenáron megpróbálsz elkerülni. Megéled és elfogadod, ettől fog feloldódni bent és kint is!

Ayasofia képe
KÖSZÖNET
2009. március 10. kedd, 18:44 | Ayasofia   Előzmény

Hálás vagyok minden segítségért,mert tudom,hogy jó emberek vagytok,s szívből jön a segítségetek.
Imával köszönöm meg nektek,értetek,mindenkiért szólok az Úrhoz.
Köszönöm!

Ayasofia képe
Ismét segítettetek!
2009. március 12. csütörtök, 1:30 | Ayasofia

Újra köszönetet kell mondanom,ez nagyon jó érzéssel tölt el. Mindenki javaslatát megfogadtam,s mindegyik a maga nemében pozitív eredményt hozott.Bár a pénzt még nem kaptuk vissza,de a blokkokat feloldottam -máshonnét jön az anyagi segítség -,a kedves idős urak is jó tanácsokkal szolgáltak. Asztalborogatás nem történt,nyugodtabb ember vagyok én annál:),de elgondolkodtam ezen a javaslaton is,és még az újságíró hölgy is megpróbál segíteni,közvetlenül az OTP-nekír számonkérő levelet,próbálkozik hatni rájuk a "média hatalmával."

KÖSZÖNÖM NEKTEK,akik itt vagytok,akiktől mindig tanulhatok valamit,akikkel jó itt lenni.Szeretem az írásaitokat is... Imádkozom ezért a közösségért. Bármiben,bármikor,ha tudok segítek én is szívesen,önzetlenül,tehát forduljatok hozzám bizalommal.

Bank automaták
2009. március 20. péntek, 12:45 | Oiolosselote   Előzmény

Fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy napjainkban a bank automaták nagyon nem biztonságosak. Nehezen venni észre, de az előlapját néhány pillanat alatt tudják módosítani erre szakosodott gazfickók. Akár bankkártya-leolvasót, akár személyiség másolót, vagy ehhez hasonló trükköket vetnek is be, ezt egy beépített mini kamerával teszik, ami ’látja’ a bevitt pin-kódot. Más módszer viszont arra való, hogy a betett kártyát egyszerűen ellopja – természetesen szintén kamerával. Sok-sok módszer létezik arra, hogy ellopják a pénzünket, és mint tudjuk, Magyarország hatósági szervei és gazdasági vezetői (itt banki tisztviselői) nem épp arról híresek, hogy pik-pakk segítségünkre sietnek. Még kevésbé van felkészülve a magyar rendőrség (túlzottan nem is érdekli őket) hogy az ilyen virtuális lopások ellen védekezzék. Ehhez már elég drága berendezések kellenek. És nekik erre természetesen már nem jut. (Fölösleges, más dolgokra természetesen igen.) Ezzel meg kell tanulnunk együtt élni – egyelőre.

Késve, de szeretettel!
2009. március 20. péntek, 12:32 | Oiolosselote

Javaslom, hogy elsősorban ne az ötvenezer elvesztésével foglald le magad, hisz az egy próba. Nyilván ellopták (sajnálom, de ez nem épp a vigasz ideje), készülj fel a következő teendőidre. Szorítkozz egyelőre arra, hogy alkalmazd a válságkezelés stratégiáját. Készülj fel arra, hogy az életed valószínűleg komoly fordulatot fog venni. Ez egy szenvedéssel teli időszak lesz (és itt van a vigasz ideje), óriási erőt és kitartást kívánok hozzá, és szeretném, ha mindazok is csatlakoznának személyesen vagy imáikban ehhez a kívánsághoz, akik tudomást szereztek a problémádról. A szenvedésed lesz a következő próbád, de te szeplő nélkül állj meg benne, hogy a továbbiakban ne ötvenezer forinttal és az azon elvesztett életvezetéseddel kelljen bajlódnod, hanem egy sokkal nagyobb horderejű, ötvenezer ember életét is pozitívan befolyásoló döntéseket hozhass. Ehhez kívánok erőt és kitartást, s meglásd, meghozza a gyümölcsét. Gondolom a benned lakozó 'kisangyal' is valami hasonlót kér tőled. Hát hallgass rá bátran! Ne a szenvedéssel teli időszakra koncentrálj (főleg, hogy a szeretteidet is érinti - ez benne az igazi próba), hanem láss túl rajta. Tudod - mert tudnod kell -, mögötte ott a fény. Így a megoldás is könnyebben fog utat találni az elmédbe. Ne görcsölj, és sikerülni fog. A megoldás ott van benned, mi csak segíthetünk megtalálni azt. Szeretünk és veled érzünk.
Huszti Sanyi hozzáállása közelebb vihet a megoldáshoz. Légy bátor önmagaddal szemben.

Hát jól megvígasztaltad! :o) Bár nem tudom, hogy amit írtál az
2009. március 20. péntek, 12:44 | csaesz   Előzmény

Hát jól megvígasztaltad! :o)

Bár nem tudom, hogy amit írtál az csak vélemény, vagy "belső látó" vagy, és pontosan tudod, mi fog következni Ayasofia életében, de most az jutott eszembe: lehet néha jobb, ha csak az orrunkig látunk előre, és talán jobb megijedni, mint félni.

Igazad van.
2009. március 20. péntek, 12:54 | Oiolosselote   Előzmény

Természetesen igazad van. sok esetben valóban nem tudhatjuk, hogy meddig láthatunk, meddig mehetünk. Ez benne a csodálatos. Ez benne a próba. Ezt kell megtanulni kezelni - jól vagy rosszul. Erről szólunk. Ezért élünk itt.
Egyébként a belső látás nem jelenti azt, hogy tudom, mi fog következni, de azt igen, hogy tudom: 'ha jót cselekszel, emelt fővel járhatsz, ha nem jót cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, de te uralkodjál rajta'. Ez nem személyeskedés, idézet. Gondolom, nem kell mondanom, honnan? És egyben alapelv, amit jól meg kell érteni, hogy alkalmazhassuk emberi kapcsolatainkra. Például erre.

Feliratkozás Hírlevélre