Bölcsességfog | Önmegvalósítás.hu

Bölcsességfog

Hozzászólások

10 hozzászólás
Fogas téma...
2009. március 16. hétfő, 13:52 | Névtelen (útkereső)

Egy érdekes írást találtam... Neked !

„Minden egyes fog az egész emberrel áll kapcsolatban.” (Dr. Adloff)

http://www.vinca-minor.hu/files/biofog.pdf

Kiegészítés: A fogakhoz egyenként más-más lelki dolog
2009. március 16. hétfő, 23:40 | Bochecha   Előzmény

Kiegészítés:
A fogakhoz egyenként más-más lelki dolog tartozik.

Bölcsességfog: Én és a magasabb énem- spirituális önmegvalósítás

szeretettel: Bochecha

jaguar képe
nekem tavaly nyáron jött ki az első és eddig egyetlen
2009. március 19. csütörtök, 19:54 | jaguar   Előzmény

nekem tavaly nyáron jött ki az első és eddig egyetlen bölcsességfogam, és hiszem hogy nem véletlen az időzítése. Félig jött ki, de lehet hogy csak azért mert ott szemben is már csak arányosan kisebb hely lesz a párjának? Mindegy kiváncsian várom a többi mikor fog, mindenesetre a fogorvosom épp a múlt héten mondta a panoráma röntgen alapján hogy az egyikkel valószínűleg probléma lesz, meglátjuk.

Szia! Természettudományos szempontból nézve az ember evolúciós
2009. március 16. hétfő, 16:36 | Balage (útkereső)

Szia!
Természettudományos szempontból nézve az ember evolúciós átalakulása során az állkapocs mérete egyre kisebb lesz, viszont a fogak száma és mérete nem. Olyan egyszerűbb társadalmakban, ahol többet rágnak, nincs ennyi baj a bölcsességfogakkal. (Azt hiszem, ezt Csányi Vilmos mondta más szavakkal.) Ez tehát egy általános probléma.
Nem természettudományos szempontból pedig úgy gondolom, hogy a ma embere mértéktelenül, leves módjára önti magába az élményeket, miközben a boldogságot keresi. Mindent ki akar próbálni, és attól retteg, hogy lemarad valamiről. Ideje pusztán felületes ismeretszerzésre marad. Egymás után szerzi a diplomákat, vagy aki ezoterikus, egymás után végzi a legkülönbözőbb tanfolyamokat, és gyakorlatilag nem nyer többet egy pipánál a listán.
Egyre több és egyre jobb kell. Minden kell, és most azonnal.
A tartalmatlan, híg levest nem kell megrágni.
Az alsó bölcsességfogaim nekem is csak félig jöttek ki.

Bölcsesség?!
2009. augusztus 19. szerda, 9:26 | pajkos

Nem tudom segít e, de nekem mindegyik iszonyú lassan és évekig fájdalmasan nőtt. Mára egytől megszabadítottak, mert lyukas lett és a doki szerint nem kell betömni, mert mivel oldalfelé nőtt (nem volt helye) nem használható.

Egyre kevesebb embernek nő ki, állítólag azért, mert keveset rágunk, és korcsosul az egész. Ez logikusnak tűnik, de igazán magyarázat nincs rá.

A fogakhoz idegek, ezekhez kapcsolt pályák találhatók, tehát, ha a "rendszerben" bárhol hiba lép fel, az egészet is érinti.

Ó csodás Teremtés, és megint az egység-rész csodád kapcsolódása kérdései merülnek fel!

fog
2009. október 11. vasárnap, 12:42 | aamate (útkereső)

Szia!
Valamit nem adsz meg magadnak, amire szükséged van.
Minden jót!

bölcsességfog
2012. április 04. szerda, 9:32 | Látogató (útkereső)

a bölcsességfog lassan és fájdalmasan jön elő.... a fájdalom szenvedés... a szenvedés pedig sokat tanít ... a tanulás pedig feltétel, hogy bölcs lehess... a bölcsességfog romlik el leghamarabb... úgyhogy igyekezz megvilágosodni, amíg megvan :D

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kérd meg a fogadat, mutassa meg, amit annyira akar!
2012. április 12. csütörtök, 20:18 | Huszti Sándor -...

Nekem évente csak egyszer indul be a bölcsességfogam, olyankor két hétig jön kifelé és közben fáj rendesen. Próbáltam már sok mindenre ráhangolódni közben, hátha meglelem a lelki okát. Kerestem a fájdalom okát, próbáltam elfogadni a fájdalmat, felé emelkedni a szenvedésnek, megérteni a kicsinységemet, stb-stb, de többnyire csak fáj, majd ha megunta, elmúlik.

Viszont egyszer elcsíptem egy igazán belülről (a fogból) jövő lelki tanítást és mily meglepő, ez a bölcsességről szólt! Pedig esküdtem volna rá, hogy a fognak a nevén kívül semmi köze sincs a bölcsességhez.
De ez csak egyszer jött össze, akkor is belülről ébredt, kintről nem tudtam újra ráhangolódni.

Úgyhogy azt javaslom, merülj el magadba és a mélyen kérd meg a fogadat, mutassa meg, amit annyira akar!

32 fog 14 évesen
2012. augusztus 08. szerda, 17:40 | Látogató (útkereső)

Sziasztok! Olvasgattam itt, hogy a bölcsességfog fáj mikor nő, és hogy később szokott kinőni. Nekem már 14-15 évesen megvolt mind a 4 bölcsességfogam, de úgy, hogy én észre se vettem hogy kinőtt. Ez most elég érdekesen hangozhat, de komolyan fogalmam sem volt h kinőttek. Fogorvosnál voltunk az iskolával, és akkor kérdezte a doki, hogy nahát, neked megvan mind a 4 bölcsességfogad? Én meg csak csodálkoztam, hogy ha Ő mondja... és tényleg. :D Csak én vagyok ilyen fura szerzet, vagy ez normális?

Az átlag 17-25 éves kor
2012. augusztus 27. hétfő, 17:32 | olahcsaba   Előzmény

Nem hiszem, hogy olyan fura lennél, legalábbis a bölcsességfogak tekintetében ;) Az irodalom szerint az átlag 17-25 éves kor. Valakinél korán kezdődik (talán) a felnőttéválás. Sok sikert!