Transzszexológus fogalmának meghatározása | Önmegvalósítás.hu

Transzszexológus fogalmának meghatározása

A transzszexológus olyan személy, aki egyetemen vagy szabadegyetemen – nappali, esti, levelező vagy kiegészítő formában – pszichológus vagy lélekgyógyász oklevelet szerzett, és a gyakorlatban, és a kutatásban e tudomány elveit és módszereit hivatásszerűen alkalmazza. A pszichiáter szakorvossal ellentétben nem orvos.

A transzszexuális emberek életével és szexuális szokásaikkal foglalkozó lelki segítő, tanácsadó és alapvetően olyan szaktekintély legyen, aki tanulmányait haladó szinten kiegészítésként az Alternatív Gyógyászatban szerezte (Reiki I.-II.-Mesteri-Tanári, Kristálygyógyász I.-II.-Mesteri, Alternatív Gyógyász I.-II.-Mesteri és One Brain Kineziológiai I.-IV. szabadegyetemi tanfolyamok).

Magyarországon két szakember tevékenykedik , akik meg is élik a transzszexuális emberek mindennapjait és saját tapasztalataikból is merítve segítik a hozzájuk forduló segítségre szoruló embereket. Céljuk a különböző mélységű lelki problémák megoldásának elősegítése és a tudatos felvállalásának ösztönzése, hogy a társadalomba sérülésmentesen tudjon beilleszkedni.

Beküldte: | 2013. jún. 10. hétfő - 19:30

Hozzászólások

0 hozzászólás