A győzelem tanulható | Önmegvalósítás.hu

A győzelem tanulható

Success_Failure.jpg

A győztesek mindent megkapnak, amit csak akarnak: sikert, barátokat, vágyaik beteljesülését. Néhányan már az anyatejjel magukba szívják, hogyan kell győzni, egyeseknek azonban meg kell tanulniuk. Hogy kiből lesz győztes és kiből vesztes, azt már az első pillanatban fel lehet ismerni, de még egy vesztesből is bármikor válhat győztes.

Néhányan már csecsemőkorban is szerencsétlenek: mindenbe beverik a fejüket, minden betegséget elkapnak, és mindenben elesnek, ami a földön hever. Később rendszeresen nekikoccannak valaminek az autójukkal. Mások egész életükben szerencsések, egyszerűen minden sikerül nekik, bármibe is fogjanak.
Hogy mi a titkuk? Egyszerűen tudják, hogy képesek a győzelemre, és ezért sikerül is nekik, amit elterveztek.

Ha győztesnek születtünk, jobb esélyekkel indulhatunk neki a világnak, de az se búsuljon, aki született vesztesnek érzi magát, a győzelem ugyanis megtanulható. Bárki kifejlesztheti magában a szuverenitást, ami nélkülözhetetlen a győzelemhez.

A győztesek mindig előre tekintenek, nem hátrafelé, hanem előre akarnak haladni. Ha valakire ránéznek, mindig hatást váltanak ki. Könnyen tanulnak, szeretik az újat, és képesek tanulni kevés hibájukból, mivel felismerték, hogy a hiba sokkal többet segíthet fejlődésükben, mint a siker. Nem a problémára, hanem a megoldásra koncentrálnak.
És ami a legfontosabb: megváltoztatták meggyőződéseiket, a meggyőződés ugyanis megvalósul. Hatalmas kisugárzással és karizmával rendelkeznek, optimizmusuk pedig határtalan. Mivel tudják, hogy úgyis sikerül, amibe belefognak, sikerülni is fog nekik. A győztesek megfelelő életfelfogással rendelkeznek, amit bárki elsajátíthat.

A győztesek sikert sikerre halmoznak. Mindig nyitva van a szemük, hogy felismerjék, az adott szituációban mi a teendő. Senki nem önhibáján kívül lesz munkanélküli, veszít el egy fotnos vevőt, vagy megy neki egy másik autónak.
Horgászni ott kell, ahol halak vannak, és nem ott, ahol kényelmesebb állni. A csalit a halnak kell megennie, nem a horgásznak. A győztes a célra koncentrál, jövőjét pedig kívánságai szerint alakítja.

A győztesek mindig képesek tanulni, és a mát arra használják, hogy felismerjék, holnap mit tudnának jobban csinálni. Folyamatosan felteszik maguknak a következő kérdést: Mit csinálok ma jobban, mint tegnap? Mi az, amit holnap jobban csinálhatnék, mint ma?
Természetesen a győztesekkel is előfordulhat, hogy csődbe mennek vagy elválnak. Ami győztessé teszi őket, az az a képességük, ahogyan kezelik a kellemetlen szituációkat. Tudják, hogy csak azok fognak valamit hátrahagyni az utókornak, akik letérnek a kitaposott útról.

Természetesen az is fontos, hogy higgyünk saját sikerünkben. Ha valaki hosszú ideig azt bizonygatja magának, hogy nem képes sikereket elérni, félelme egy idő mulva tényleg beigazolódik, és csak sikertelenségek fogják érni.

A siker felé vezető út nem ismer hibákat vagy sikertelenséget. Az élet üzeneteit ismeri, amelyek arra hívják fel a figyelmünket, hogyan kellene helyesen cselekednünk. Ha alaposabban megvizsgáljuk ezeket az eseményeket, felismerhetjük, mit üzennek.
A siker felé vezető után ne is várjon senki elismerést környezete részéről, épp ellenkezőleg: ha ismerősei rosszallásukat fejezik ki, vagy ha a postás már nem köszön, az azt jelenti, jó úton járunk. :)
A siker elsősorban az, ha valaki saját énje és nem környezete véleménye és elvárásai szerint cselekszik. Ekkor a siker magától, automatikusan be fog következni. Kezdd ott, ahol jól érzed magad. Az öröm a siker egyik legfontosabb tényezője.
Ne késlekedj, kezdj el most változtatni az életeden! De először tisztázd magaddal, mit is akarsz valójában! Aki nem tudja, merre tart, mindenhol rosszul érzi majd magát.
Irányítsd energiád arra, ami a legfontosabb és várj arra, hogy a siker bekövetkezzen.

Beküldte: | 2009. nov. 03. kedd - 21:55

Hozzászólások

6 hozzászólás
ohó!
2009. november 04. szerda, 18:44 | Marcsi777 (útkereső)

Hm.
Kedves AloeViki!
Ez igen. Minden szavaddal egyetértek. Teljesen azonos a gondolkodásunk. Csak... én nem tudom még folyamatosan tartani a szintet. Vannak időszakok, amikor tényleg minden sikerül, minden rendben megy. Aztán puff. Lezuhanok és egy újrakezdés előtt állok. Persze, minden azért van, mert én vonzottam be. A Te életedben is vannak hullámvölgyek? Vagy te már ott tartasz, hogy folyamatosan tudod a gondolataidat kontrollálni?
Amiket írtál, azok nagyon jók. Beszélni én is piszok jól tudok róluk. Továbbadom másoknak az alapokat, de...amikor nekem kellene egy kis megerősítés (amit nem mindég találok) akkor, mintha elfelejteném, milyen jó kis "eszköz" van a kezemben.

AloeViki képe
Válaszom
2009. november 04. szerda, 19:30 | AloeViki   Előzmény

Kedves Marcsi!
Köszönöm, és én is egyet értek azzal, amit írtál. Az embernek mindig magával a legnehezebb. Prédikálni könnyű, de sokkal jobb, ha a látomásainkat mi is valóra váltjuk. Vannak hullámvölgyek, néha elképesztően nagyok. Ha nem lennének, és minden tökéletes lenne, akkor már nem élnénk. Kellenek a nehézségek, mert akkor azt sem tudnánk, hogy mi a jó. Nem lenne kontraszt. Én azt mondom Neked, hogy a nehéz időszakokat a könnyűeknél is sokkal többre értékeld, mert minden egyes nehéz, megoldott feladat után egyre közelebb kerülsz a célodhoz, és önmagadhoz. Parapszichológusként dolgozom, és kivétel nélkül az összes ember utólag mindig hálás a nehézségekért. De a szenvedést az határozza meg, hogyan állunk hozzá a dolgokhoz. A hozzáállást mi választjuk. :)

Hitem hegyeket mozgat meg és csodákat teremt

http://aloeviki.blogspot.com/

http://tundernaploktitka.blogspot.com/

KÖSZI KÖSZI KÖSZI
2009. november 05. csütörtök, 7:24 | Marcsi777 (útkereső)   Előzmény

Köszönöm szépen Kedves AloeViki!
Amikor elolvastam a válaszod, sírtam.
Évek óta szeretnék rátalálni egy olyan emberre, mint amilyen Te vagy! ...és, hogy parapszichológus! Háromszor elolvastam, mert ezt végképp nem hittem el, hogy én is "kaptam", ill. már megint megkaptam azt, amire VÁGYTAM!
Este, biztos, hogy beleásom magam a küldeményekde.
Köszönettel, tisztelettel, szeretettel (és mindennel ami csak jó):
Marcsi

AloeViki képe
Drága Marcsi!
2009. november 05. csütörtök, 7:51 | AloeViki   Előzmény

Örülök neki, hogy ilyen jól megy Neked a teremtés, jó ezt hallani. :) Ebből is láthatod, mindent megkap az ember, amit csak akar, csupán türelememmel kell ezt táplálnia. Mindig akkor jön, amikor a legmegfelelőbb az idő, és a legfelkészültebbek vagyunk az információra. És ez természetesen oda-vissza működik, én is sokat épültem az írásodtól! Köszönöm szépen! Legyen csodákkal teli napod! Viki

Hitem hegyeket mozgat meg és csodákat teremt

http://aloeviki.blogspot.com/

http://tundernaploktitka.blogspot.com/

u.erika képe
Szia Kedves AloeViki!:) Nem szeretnék Veled vitába keveredni his
2009. november 05. csütörtök, 11:37 | u.erika

Szia Kedves AloeViki!:)

Nem szeretnék Veled vitába keveredni hiszen tudom hogy ugy is Te GYÖZÖL!;)

De nem lenne kedved leszállni közénk??

Csak a saját nevemben beszélhetek de én azért szerettem ezt a weboldalt mert az élet ügyes bajos dolgaiban sok HASZNOS informácio jutott el hozzám.

Mivel én is csak egy gyarlo halando vagyok,egy a sok közül nemigen jut el hozzám a Te üzeneted.Nekem tulmisztifikázott ködös semminek tünik.

Èn és a hozzám hasonlo primitív teremtmények nem szeretik ha ,,fentröl"szól hozzánk.

Személy szerint az tiszta világos és gyakorlatias tanácsoknak örülök.Azzal tudok kezdeni valamit.

Bocsáss meg ha túl emberi voltam,én még ezen a szinten járok! :) Szerettettel:erika

AloeViki képe
Szia Kedves Erika! :) Vitába keveredni semmiképpen nem fogunk, é
2009. november 05. csütörtök, 13:09 | AloeViki   Előzmény

Szia Kedves Erika! :) Vitába keveredni semmiképpen nem fogunk, és győzni sem szeretnék. :)
Én így élem az életem, ebből adódik, hogy másképpen nem tudok írni, kifordulni pedig nem akarok önmagamból. Az tény, hogy nem vagyunk egyformák, de ettől szép a világ. Véleményem szerint nem az a lényeg, hogy megértsük egymást, hanem, hogy elfogadjuk. Mindenkinek nem felelhetek meg, és nyilván nem is akarok.Elképzelhető, hogy olyan is van, akinek tetszett az írásom, mint ahogy ezt ki is nyilvánította. Én is olvastam itt sokmindent, ami nagyon távol áll tőlem, de számomra mind nagyon hasznos volt, mert tanultam belőlük. Én mindentől és mindenkitől tudok tanulni. És azt gondolom, hogy attól, hogy valaki más mint én, attól még nem rosszabb vagy jobb. Lehet, hogy túlmisztifikálom, én nem így látom, hisz ezek mind tapasztalatok, vagyis valós dolgok. Úgy érzem, ha már egy embernek mondanak valamit a szavaim, akkor már megérte leírnom. :)
Még valami eszembe jutott. Az előbb olvastam itt pár beírást a fekete mágiáról, az indigó gyerekekről, a reinkarnációról, amik nem éppen a hétköznapi kategóriába sorolhatók. Talán ezért bátorkodtam ezekben a témákban írni.

Köszönöm az építő kritikát!

Legyen nagyon szép napod!

Viki

Hitem hegyeket mozgat meg és csodákat teremt

http://aloeviki.blogspot.com/

http://tundernaploktitka.blogspot.com/