Önmagunk ereje: ami valójában "számít" | Önmegvalósítás.hu

Önmagunk ereje: ami valójában "számít"

Hozzászólások

3 hozzászólás
fehercsongor képe
Önmagunk ereje
2011. június 10. péntek, 18:52 | fehercsongor

( sava -borsa ,veleje ) : ami valójában számít. Ilyenkor érzem egy két lábbal a földhöz ragadt kötekedőnek magam ,és nyújtózok,mint a fák a szivárvány iránt . Megfogalmazásod egy önmegvalósításról szóló lapon akár a lap mottójának is tekinthető lenne.( "önmagát éli hogy meg tudhassa osztani a szeretetet")Namaszte : felacso

Aditi képe
Látom, visszatértél... :) Ennek örülök. :) Minekutána itt is
2011. június 10. péntek, 23:17 | Aditi   Előzmény

Látom, visszatértél... :) Ennek örülök. :)

Minekutána itt is több próbálkozásom kudarcba fulladt, hogy lecseréljem a képet :), ezennel hivatalosan is elengedem a témát. :)

Viszont már megint adtál egy jó tippet. :) Köszi!

Namaszte

Michaelita képe
önmagunk erejét megtapasztalni
2011. június 17. péntek, 20:32 | Michaelita

Kedves Aditi!

Nagyon igazad van, hogy az önismereti úton, a spirituális úton nagyon fontos önmagunk erejének megtapasztalása, azonban amennyire fontos ez - azt hiszem annyira nehéz is.
Mert valljuk be nem kevés bátorság és lelkierő kell ahhoz, hogy felvállaljuk saját belső erőnket, hogy ne féljünk kilépni az elvárások, belénknevelt szokások és minták hálójából, szembesülni azzal a részeinkkel (az árnyékunkkal), ami elől legszívesebben elfutnánk.

Manapság nagy divat a spiritualitással foglalkozni. De ha csak divatból foglalkozunk vele és valójában nem éljük, akkor a külvilág nem egyéb számunkra mint az, amit kényünk-kedvünkre irányítgathatunk, játszadozhatunk benne(vele), s embertársaink sem többek szimpla szeretem-nem szeretem lényeknél.

Ha képesek vagyunk önmagunk meghaladására és ennél többet látunk a világból és embertársainkból, akkor nő meg az értéke az olyan dolgoknak is, mint a lelkierőnk, bármennyire és féltünk korábban önmagunk erejének megtapasztalásától.

Alapvetően optimista alkatúnak tartom magam, s ebben a témában azért ennyire lehangoló a véleményem, mert azt tapasztaltam, hogy még lelki gyógyítók is érthetetlenül állnak az igazi belső erő értéke előtt.
Szívem mélyéről kívánom, hogy ez a helyzet is (mint annyi minden más) változzon és tudatosabban átértékeljük az igazi emberi értékeket.

Nemaszte!