A magyarok, mint mindennek az eredete.... | Önmegvalósítás.hu

A magyarok, mint mindennek az eredete....

Jézus magyar volt, szkítául beszélt, mely minden nyelv őse, a magyarok istene az egy igaz Isten, Jahve viszont a Sátán, aki réges-rég egy másik bolygóról érkezett földönkívüli lény és az egyetlen célja a hatalom. A magyarok DNS-e legdominánsabb a világon, a magyarok mindenki ősei (akik jók). Jézus egy trónörökös volt, a neve magyar név, a turulmadár a kígyó, nem a kígyó a kígyó... stb. stb..stb...

(http://szkitahun.wordpress.com/2012/10/28/az-eredeti-szentiratok-98-at-n...)

Eltűnődtem: miről szól ez az egész? Az önmagát felfaló magyar nép utolsó tudatmódosító próbálkozása, hogy önbizalmát visszanyerje?

Nyilvánvalóan hazugság a kereszténység dogma-rendszerének jó része. Nyilvánvalóan szívünkben van Jézus, és biztos, hogy az ő és Magdolna történetét is ezer és ezer tévedés, hazugság, átértelmezés és ítélet kíséri, amit le is írtak emberek, akik azt hitték ez a dolguk.

De miért nem elég nekünk a szívünket kitisztítva, azt élni és vallani amit hiszünk, leginkább a cselekedeteinkkel? Miért kell nekünk a legnagyobbnak és a legfeltűnőbbnek lenni? Mit akarunk bepótolni?

Talán azt nem Jézus tanította, hogy "Ne botránkoztass meg!" ?

Na és a bölcsesség? A "Sátánnal" nem karddal kell harcolni. Még kevésbé önfelmagasztaló szavakkal.

Miért bánt annyira minket, hogy kihasználtnak érezzük magunkat? Miért keressük örökké a bűnbakot?
Talán nem kellene kihasználhatónak, becsaphatónak, megoszthatónak lennünk. Mindenki, még a népek is csak magukat okolhatják a sorsukért. Pláne, ha még Rockefellernél is erősebbek a génjeink... :) Akkor meg minek a para?

Azt egész biztosra veszem, hogy ez a magyarkodás, még ha igaz lenne is minden egyes szó, valóban, ami itt áll ebben az anyagban, csakis ellenünk fordít mindenkit a velünk magyarkodókon kívül. Ez, ha valami, biztos.

Tényleg olyan helyzetben vagyunk mi most, hogy ezt kell tennünk?

Önismereti szempontból vizsgálva: MI A FENE BAJUNK VAN NEKÜNK MAGYAROKNAK????????

Szerintetek?

Megjegyzés: a sólyom, a sas és a turulmadár különböző formái mind egy szimbólumnak a megfelelői. Ezt biztos nem sajátíthatjuk ki. Az örökkévaló élet, a szemlélődés és az ebből fakadó hatalom szimbóluma ez a madár, amely az embernek azt a képességét szimbolizálja, hogy magasabb tudatszinten képes szemlélni magát, kívülről és felülről látni önmagát és a világot, és beavatkozónak, tudatosnak lenni ez által a hatalom által. Mint minden ez is csak egy szimbólum. Egy tudat-tartalom szimbóluma, ami MINDEN EGYES EMBERBEN JELEN VAN. Persze hogy szeretik szimbólumnak választani az emberek, egy népnek, egy hadseregnek, egy akárminek, hiszen azt a fajta képességet erősítik vagy emelik ki vele, arra hivatkoznak, amely a legnagyobb erő és tudás az emberi éltben. (Na persze a szereteten kívül.)

Namaste

Beküldte: | 2013. jún. 17. hétfő - 18:22

Hozzászólások

4 hozzászólás
Aditi képe
Hát, ehhez nem szólt hozzá senki.... (?)
2013. június 29. szombat, 16:39 | Aditi

Hát, ehhez nem szólt hozzá senki.... (?)

fehercsongor képe
Legyen mindenkinek hite szerint a lét.
2013. június 30. vasárnap, 17:22 | fehercsongor

Valahogy volt a múlt/múltak.
Én inkább az ehhez hasonló változatait hiszem el,mint a különféle gyarmatosítók kilógó lólábú múltigazolásait.Miért pont a történelmük lenne szavahihető?
De még ha így is volt ,akkor is naponta szavazunk ellene minden egyes megtett és elmulasztott cselekedetünkkel,gondolatunkkal,érzésünkkel.
Üdvözlettel:felacso

Kihalunk, és?
2013. június 30. vasárnap, 23:20 | ZENtai meditáció (útkereső)

A kitűnés vágya talán kisebbségérzésből fakad, nem tudom. Mindenesetre én kisebbség vagyok, vajdasági magyarként. Dehát ez is csak egy cimke, amit magamra ragasztottam és régóta lemállott rólam, réges-régen. Emlékszem töri órán azon tűnődtem egyszer, hogy mi történthetett az avarokkal, hogyan haltak ki. Gondolom hasonlóan, mint egész Európa fog. Lassan, agonizálva azon, hol rontotta el, aztán jön a düh, a gyász természetes része. Dühből talán születhetnek ilyen írások. Igen, kihalunk. Lesz helyettünk másik. Dehát ez az ént saját halálára emlékezteti. Csak az látja ezt a kapálódzást talán kicsit nevetségesnek, aki kibékült a halállal és megtapasztalt sok kultúrát, mert mind egyedi és csodálatos és egyik sem előbbre valóbb a másiknál. Igy a saját népem se, a magyar. Lehet szeretni és tisztelni, anélkül, hogy istenibb lenne a többinél.

jaguar képe
Magyarkodás
2013. július 01. hétfő, 14:39 | jaguar

Zárójelben megjegyezném az előttem szólóhoz, hogy van olyan nézet, miszerint az avarok név jelentése: a várók. Tehát hogy ők is magyarok voltak csak itt maradtak vigyázni. De ez mindegy is. Az, hogy melyik népet hogy nevezik, ki hal ki, ki nem hal ki, lesz-e olyan név hogy magyar évszázadok múlva vagy nem, teljesen mindegy. A lényeg, hogy a Természet is előburjánzik a betonrepedésekből is bármi van. Ugyanígy, mi egy tökéletes teremtő erejű nyelvvel vagyunk megáldva, emiatt lehet csak kitüntetett szerepünk, ha nem élünk vele, majd lesz máshogy, viszi tovább más valahogyan. Makovecz Imre mondta egy halála előtti interjúban: "Úgy vélem minket magyarokat eltaposni lehetetlen. 500 éve nincs önálló magyar államiság és mi most itt mégis magyarul beszélgetünk. Engem meg Makovecz-nek hívnak. Na?.."
Egyébként én is rengeteget olvastam ősmagyar témákban, de már egyre kevésbé érdekel a dolog. Szerintem olyan ez mint a facebook, vagy az internet. Ha az ember nem éli a saját életét, nincs az útján, akkor ilyenekkel igazolja magát, az egóját. Ilyenekre fecsérli az energiáit meg az idejét. Amint viszont rálép az útra mindez szükségtelen, fontosságát veszti. Na így van ez a magyarsággal is most. Bár talán kell egy ilyen szakasz is mindenképpen, hogy rendbe legyen rakva a múlt, a gyökér. Aztán meg majd később onnan lehet tudni, hogy esetlegesen helyére került a magyarság, hogy mindez hidegen hagyja őt, nem hangoztatja melldöngetve.
A lényeg szerintem, hogy tökmindegy hogy magyar, török, japán vagy zsidó egy nép. Amit összenyomnak, megerősödik, mondja a Tao. Meg kell nézni a Margit szigeten a Hétvezér nevű platánt a Palatinusszal szemben. Eredetileg egyetlen fa volt, amit bombatalálat ért a 2. világháborúban. Na így megy ez.