Bátorság | Önmegvalósítás.hu

Bátorság

"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts."

Ezt Winston Churchill mondta, akiről sok jót és rosszat mondanak az emberek, történészek, filozófusok. Én nem értek hozzá, de ez a mondata... Benne van az egész szellemi tanítás az életről.

Hogy vannak itt Mennyek és Poklok, ez sorsszerű, de egyik sem vagyunk mi, magunk. Mi az erő vagyunk, mely mindezeket tapasztalja, és tudja, semmi sem állandó ebben a világban, hacsaknem a szívünk bátorsága, amely meri átélni mindezt és újra és újra útra lelni benne.

Mostanában kezdek nem annyira hajlani az eredeti elképzelésemre, miszerint majd velem is megtörténik a csoda (amelyért természetesen én magam is felelős lennék) és végül meggyógyulok, felkelek mint Lázár és boldogan élek, amíg meg nem halok.

Kezd derengeni, hogy talán az erőpróba sokkal fontosabb annál, mi is történik fizikai világban.

Honnan is tudhatnánk, milyen erő az, amely Setphen Hawking világhírű fizikus életét életté tette? Honnan is tudhatnánk mit élt meg? Nem csak mozogni, még beszélni sem tudhatott.

Sokkal durvább börtönbe zárta a teste mint engem az enyém.

Mégis képes volt kihozni magából azt, amiért érdemes volt megszületnie, nem csak maga miatt, hanem az egész emberiség miatt is.

Na ezért szoktam azt írogatni itt mindig, hogy ami igazán számít, az láthatatlan, és kívülről semmi nem ítélhető meg. Ő sem volt "egészséges" Mégis az volt.

És valószínűleg mérhetetlenül bátor és erős.

Most úgy érzem, valaki elszámolta magát velem.... :( Pár napja olykor feldereng h ez az egész olyan, mint egy álom. Egy rossz álom. Ez nem is én vagyok és nem az én sorsom. Ki akarta ezt? Én aztán nem. Belenézek a tükörbe, és nem azt látom, akit megálmodtam. Valahogy elcsúszott az egész.

Olyan nevetséges, ahogy küzdök, szélmalom harcot vívok még mindig valamivel, valakivel, akit nem látok.
Ma észrevettem, hogy mindnen enrgiám a jövőképembe fektetem. Hogy nem adom fel, megggyógyuok, nem várok, h hozzám vágják a májat, teszek magamért, fejlődöm, munkát találok, parkolókártyát csináltatok, meg olcsóbb biztosítást kötök, magam veszem meg a téligumit, a gyerekem én nevelem, em a nagyszülei, az apjának végre nemet merek mondani, elengedek, elfogadok, végső állaomás a megvilágosodás :), (ez a kedvencem), újra talpra állok, és újr és újra. És közb, a gyulladásokat kezelem, új módszereket keresek, nem adom fel, nem adom fel, nem fáj, nem fáj, vagy legalább nem baj ha fáj. Mindnen rendben lesz. Úgy kell lenie, mert nem csak hogy élni aakrok, de jól akarok élni és van egy gyerekem, akivel nem tudok elszámolni, ha nyomorultul halok meg szegényen, egy aljas betegségben, amely fokozatosan elszívja az összes energiám, miközben kétségbeesetten igyekszem pótolni. Mintha egy tó lennék egy vízeséssel az egyik végén és egy apadó folyócskával a másikon. Miközben száradok ki, mert a kis folyó nem képes táplálni a vízesést, kutat ások. Jó mi? Vajon ki nyer? A vízesés, vagy az ásó??

gazdagság, egészség, felnőtt, boldog párkapcsolat. család, ház, autó a hitelem nélkül. Zene. Teljes, szellemi lelki, anyagi függetlenség. Erős anya, aki meg tud adni mindent a gyerekének ha már bevállalta. Megtaláltam a helyem a világban. :)

Olyan lettem mint egy gép, csak mantrázom magamnak amit el akarok érni, és közben testileg a szakadék szélén táncolok.

Akkor most mi az igazság? Ki vagyok én valójában? A belenyugvó Hawkins, aki a kötelékeiben, a szenvedései közepette, a függéseiben is boldog tudott lenni és tenni magáért és az embertársaiért, vagy ez az önhazugság, hogy ne kelljen erőt kifejtenem, mondván jó az, ami van, hálás vagyok h még élhetek, csak rá kéne jönni mi is a dolgom...

valami belülről iszonyúan hajt és feszít, hogy szabad legyek, hogy felszámoljam a függőségeim. De közben meg is öl.

Szóval visszatérve: bátornak lenni, igen, de mi is ez a bátorság pontosan? És mibe fektessük????

Beküldte: | 2011. jan. 24. hétfő - 22:41

Hozzászólások

7 hozzászólás
Aditi, jól értelmezem: valamilyen komoly fizikai betegségben
2011. január 24. hétfő, 22:51 | szeti87

Aditi, jól értelmezem: valamilyen komoly fizikai betegségben szenvedsz? Lenne ezzel kapcsolatban néhány fontos mondanivalóm. Én már átéltem azt, amikor a párom lassan elsorvadt mellettem rákban, és nem tudtam rajta segíteni, mert ő feladta. De tudok arról, hogy sokan,akik nem adták fel, meggyógyultak.

A rákból már rég meggyógyult volna:) És ő az aki soha nem
2011. január 24. hétfő, 23:44 | Éva.   Előzmény

A rákból már rég meggyógyult volna:)
És ő az aki soha nem fogja feladni!!!
Igaz Aditi?:)

fehercsongor képe
Átéltél már olyan
2011. január 25. kedd, 0:12 | fehercsongor

élményt , amikor úgy érezted , hogy megtörtént Veled a lehető legrosszabb , ami az életedben megtörténhet ? Megítélted már valaha Magadat , hogy minden nagyszerűséged , egyediséged és a Benned élő szeretet ellenére sem vagy méltó az örök életre ebben a testben ? Nyújtottál már úgy kezet a Halálnak , hogy azóta elalvás előtt visszanézve minden Napod teljes és önmagában befejezett egy ? Utánuk könnyebb , és több energiád szabadul fel a gyógyuláshoz .
Racionálisan : hasonló helyzetben én minden kínálkozó módszert végigcsinálnék , amennyiben megbízom a gyógyítóban . Üdvözlettel : felacsó

Ehhez azt a dalt ajánlanám, ami a nap végére, vagy inkább az új
2011. január 25. kedd, 1:53 | KatiPotter

Ehhez azt a dalt ajánlanám, ami a nap végére, vagy inkább az új nap kezdetére ma erőt adott nekem: Magic works, gyönyörű dal:
http://www.youtube.com/watch?v=I7lQHQwmThU&feature=related
A mondanivalónak az a lényege, hogy merjünk a szívünk szerint élni. Vannak fájdalmak is ilyenkor, de azért a sok szépért megéri, ami akkor ér minket, mikor így élünk: ahogy érezzük, amit szeretünk, mert az utat mutat valahogy (vagyis csak közvetve szól erről, de én ezt szűrtem le belőle).

"Believe that magic works
Don't be afraid
Afraid of being hurt
No, don't let
This magic die
Oh, the answer's there
Yeah, just look in her eyes

And don't believe that magic can die
No, no, no, this magic can't die."

Navigare necesse est
2011. január 25. kedd, 10:06 | szeklice (útkereső)

Drága Aditi!

Mi a bátorság?
Mi az igazság?
Ki vagyok én valójában? - kérded......s sorolod a félelmeidet.

Igen.
A félelmeink rohantatnak/üldöznek minket végig az örök csatamezőn, maguk előtt tolva addig, amíg szembe nem nézünk velük.
Osho szerint a bátorság nem azonos a félelem hiányával, inkább szembenézés a jelenlétével. Elindulni egy olyan ISMERETLEN ösvényen, amely veszélyeket rejt. Ezen az úton elindulni kockázatvállalás. Hazárdjáték a szívnek. A fejnek üzlet. Ebben az örök kockázatvállalásban a fej folyton számításokat végez és ravaszkodik, a szív nem mérlegel.
"Mintha egy tó lennék egy vízeséssel az egyik végén és egy apadó folyócskával a másikon. Miközben száradok ki, mert a kis folyó nem képes táplálni a vízesést, kutat ások. Jó mi? Vajon ki nyer? A vízesés, vagy az ásó??" - írod.
Aditi!
Légy inkább kihajózó (bármilyen vízen), aki nekivág az ismeretlennek!
Aki számít ugyan a hullámokra, még a viharokra is, de tapasztalt kapitányként bízik hajója erejében!
Tudja, hogy a kihajózásban mindig lesznek társai, neki csupán a döntéseket kell meghoznia...
Azokat pedig megint csak félelem nélkül, bátran kockáztatva.
Figyeld csak meg magad akkor, ha meghozol egy "kihajózó" döntést! Mi történik Veled?
Hevesebben dobog a szíved, a pupillád kitágul, gyorsabban áramlik a vér a testedben.
Minden lüktet, mozog Benned.

Élni kezdesz!

Igent mondasz az életre, s az Élet befogad!
Segít Neked minden rezgésével.
Mert mellette döntöttél.

S akkor ez a bátorság, ez az igazság és EZ VAGY TE, drága Aditi!

Szeretettel ölellek: szeklice

Tedd!
2011. január 25. kedd, 19:56 | Névtelen (útkereső)

Bátornak lenni annyi, mint nem törődni a félelemmel, a félelem ellenére is megcselekedni valamit.
A bátorság, nem a félelem hiánya!
A bátorság, a félelem legyőzése.
A szabadság, pedig az a tudat, hogy akármit megmerek tenni, amit meg szeretnék tenni:-)
És semmit nem kell megtennem, amit nem szeretnék megtenni.

Még valami...
Engedd meg magadnak a haragot.
Ha jön, éld meg, és ne fojtsd el...

Ölelek...

Szürke

fehercsongor képe
" A bátorság, a félelem legyőzése "
2011. január 25. kedd, 20:56 | fehercsongor   Előzmény

Egy másik megfogalmazása ennek : A bátorság az , amikor nem a félelmeddel küzdesz az ellenfél helyett , mert azzal már megküzdöttél és így eleve győztesként lépsz a porondra , hasonlóan küzdőtársadhoz . Üdvözlettel : felacsó