Spirituális nők párválasztási szokásai | Önmegvalósítás.hu

Spirituális nők párválasztási szokásai

Hozzászólások

129 hozzászólás
hűha :)
2009. augusztus 27. csütörtök, 20:54 | hajnii (útkereső)   Előzmény

hűha :)

hermess képe
Hittérítés
2009. augusztus 27. csütörtök, 16:37 | hermess   Előzmény

Kedves Névtelen!

Hiába írod elő, hogy minek kell felfogni az írásaidat, és hiába titulálod csak egy hozzászólásnak, ha az tartalmában és stílusában más. Mintha meg sem érintett volna, amit korábban írtam... Az hiszem, Te nem igazán akarsz másokat megismerni, hanem egy kicsit visszaélsz ennek a blognak a lehetőségeivel.

Nem akarlak bántani, de kérlek vedd észre, hogy teljesen rátelepedtél a blog témájára, és elvitted egy más irányba... Egyetlen feltett kérdésre sem válaszoltál konkrétan, csak nyomatod az igehirdetést a saját hited szerint a szeretet nevében... Pont, ahogyan azt a keresztény egyház tette évszázadokon keresztül. Még jó, hogy nem vagy férfiember, mert tán kardot ragadnál...:)

Kérdeztem, Te hogyan reagálnál, ha mondjuk valaki közülünk a ti katolikus honlapotokon elkezdene a reinkarnáció mellett agitálni? Gyanítom, hogy már közös ördögűzésben és átokszórásban lenne része. Ha valóban a véleményedet szeretnéd elmondani, akkor beszélgess velünk a felvezetett témáról és a közöttünk használatos nyelven. Légy szíves!

Ne akarj senki megváltoztatni, majd ő megváltozik a saját tempójában, a saját hitrendszere szerint . Ez itt egy alaptétel! A szeretetet nem lehet siettetni, mint a hogyan a mustot sem, hogy hamarabb legyen bor belőle. A szeretet nevében én például (de azt hiszem más sem közülünk) nem követném el azt és úgy, amit Te megengedsz magadnak, bármilyen magasztos indíttatásból teszed is.

Istenhez sok út vezet, s amit Te követsz, az csak az egyik út! A tudatfejlődés spirituális magaslataiban úgyis minden ösvény egybefut. Hagyd meg nekünk azt a lehetőséget, hogy mindenki a saját útját járja. Ne akarj senkit rábeszélni a Te utadra, ne akarj senkit sürgetni a szeretetben, ne ébressz bűntudatot senkiben azzal, hogy a saját fogalomrendszered találgatására készteted őket. (Ti meg vegyétek észre, hogy minden egyes visszakérdezéssel újabb lehetőséget adtok az igehirdetésre)

Az igazi elfogadó szeretet a megértésnél is magasabb rendű! De az a szeretet, amelyből hiányzik mások megértése, mások értékrendjének elfogadása - nem egyéb, mint fanatikus vakhit. Kérlek, próbálj a hiteden kívül kicsit másokra is figyelni...

Ezzel a kéréssel fordul hozzád egy másik lélektársad, aki a maga módján szintén a Szeretet felé törekszik.

Kedves Hermesz ! Értelek. Én amikor a természetgyógyászatot
2009. augusztus 27. csütörtök, 19:05 | Névtelen úton levő (útkereső)   Előzmény

Kedves Hermesz !

Értelek.

Én amikor a természetgyógyászatot elvégeztem
csak úgy tudtam érteni a fogalomrendszerét
- melyik fogalom mi is-
hogy az akkori hitbeli tudádommal megpróbáltam
párhuzamot vonni a fogalmak között ,beazonosítottam
az én fogalomrendszerembe.

Azt hiszem így ugrottak be a " magyarázataim "itt is.
De a vége tényleg térítésnek is tűnhet.Pedig CSAK
magamat adtam....

Szerencsés voltam , hogy én már hívőként kerültem erre
a területr. Nkem már nem kellet keresnem az utam...
Nem hangoztattam ott sem ki vagyok,de ha kérdezték
elmondtam.

Hidd el ,értelek és nem akarok meggyőzni senkit.

Talán ebből jobban értesz te is engem.

Kavicsnak azért is örültem, mert engem is továbbvitt
ebben a párhuzamban.Bele tudtam helyezni az én hitrendszerembe
az ő megközelítését .A végén érthetővé vált a ti fogalomrendszeretek
még jobban nekem ...

Kommunikáció.
Ez a jövő,az biztos !

Üdv:névtelen úton levő

hermess képe
Így már barátságosabb...
2009. augusztus 27. csütörtök, 20:52 | hermess   Előzmény

Edit, bocs, hogy elibéd írtam. Természetesen elfogadom a véleményed, ilyen nézete is lehet, annak ami történik. Szerintem kéne egy új blogot nyitni Vallás kontra ezotéria címmel, mert ez már teljesen áttekinthetetlen. Már csak Névtelen kedvéért is...:)

Kedves Névtelen!

Köszönöm, hogy érted, és akkor talán érdemes lenne odafigyelni erre... A kommunikáció alapszabálya, hogy az az információ + hatás megy át, amit a fogadó vesz és érez. Tehát hiába nem akarsz Te senkit meggyőzni, ha mégis olybá tűnik, érződik a dolog. Tényleg szerencse, hogy hívő lettél, mert ha nem, akkor talán a nők jogaiért harcolnál most, vagy éppen békeharcos lennél...:))) (Szóban is ideírom - ez évődés akart lenni:)

Hálából, hogy hajlandó voltál újraértékelni a kialakult helyzetet, most én írok Neked néhány érdekességet.

Minden vallásnak van belső, titkos, ezoterikus tanítása. A hindunak maga a jóga, az iszlámnak a szufi, a zsidónak a kabbala, stb, így a mi keresztény vallásunkban a rózsakeresztesek, gnosztikusok, platonikusok, esszénusok a belső tanítások őrzői. Akiket rendesen üldöztek is a történelem során. Mert a vallás szervezete, az egyház a hatalomról szól. Azon a tudatossági szinten, ahol az emberiség eddig tartott, nem is szólhat másról semmilyen emberi tömörülés.

A különbség az ezoterikus tanítások és a vallásos (exoterikus) tanítások között mindössze annyi, hogy az előbbi önmagában, belső tudatélményeken, az energiákon keresztül keresi az Isteni tudattal, a felsőbb Énjével a kapcsolatot. A vallásos hívők pedig kívülről, egy megszemélyesített istenségen keresztül (Jézus, Mohamed, Krishna) tartják csak elérhetőnek az üdvözülést.

Az ezoterikus tanokban is mindegyikben megtalálható a szentháromság megfelelője: a védikus, egyik legrégebbi tanításokban pl. a kozmikus energia az Atya, a prána a Fiú, és a földenergia, vagy kundalini a Szentlélek megfelelője. Amikor ti a megtérés után a Szentlélekkel való betöltekezésért imádkoztok, az nem más, mint amit a jógi csinál, amikor hatha jógázik. Csak m,ások az eszközök. Aki pránázik, energiával próbál gyógyítani - az a Fiúi életenergiát fogadja magába és próbálja irányítani (megint csak stimmel - Jézus volt az egyik legnagyobb gyógyító)

Így hát, látod mindnyájan ugyanazt törekvést tesszük, finomodunk a szeretetben, oldjuk a személyiségünket, csökkentjük az önzés fokát, törekszünk vissza az Isteni kegyelemi állapotba. Csak a fogalmak és a módszerek mások. Mi értelme van hát az egyiket igazabbnak, jobbnak, a másikat elfogadhatatlannak, üldözendőnek tekinteni? A közös megfelelőségeket, hasonlóságokat kell keresnünk, mert a cél közös.

A védikusoknál van két ösvény (igzából három, de most a harmadik lényegtelen), az egyik a megismerés, megértés ösvénye (Dzsáni), a másik az önátadás, az abszolút istenszeretet és szolgálat ösvénye (Bhakti). Az utóbbi a gyorsabb, de a meredekebb út is, és nagyon könnyű fanatikussá, szektássá, mások hitét üldözővé válni benne.

Ugyanis a dzsáni a torokcsakrán, a személyiség és a szellemi törvények működésének megismerésén, megértésén és tudatos befogadásán, az önmegvalósításon keresztül, mintegy az egoját felnevelve és a megértésből fakadóan átadva éri el a megvilágosult állapotot. A bhakti átugorja ezt a szintet, vagyis szívcsakrából egyenesen az üdvözülésbe igyekszik kerülni az erős hit által. Belőlük válnak a Szentek, akiknek nagyon erős a hitük, meg tudnak kapaszkodni a magasabb szinteken és nem esnek vissza.

De akik visszaesnek, vagy még lifteznek - miután a megértés szintje náluk hiányzik, egyenesen a játszmázásba csúsznak vissza, ahol még csak saját hitük szerint valókat képesek szeretni. Mindenki más meggyőzendő, vagy ellenség. Így lesznek a fanatikusok, de még ennek előtte, ilyen a simán vallásos emberek többsége, akik csak mimelik a hitüket, de nem élik át.

Én abszolut mértékben kiábrándultam a nagy vallásokból, mert politizálnak, röpcédulákat osztogatnak, kirekesztőek és hiteltelenek. Tisztelet minden hívőnek, aki kivételt képez! A távol-keleti vallások viszont befogadóbbak, toleránsak. Ezért a megértésben (a dzsáni útját járva) inkább a védikus filozófiát választottam, de mégis megtértnek tekintem és érzem magamat. Jézus tökéletesen megfér a szívemben a keleti bölcseletekkel és a reinkarnációval.

Békét és örömöt Mindenkinek! hermess

Megbocsátás
2009. augusztus 27. csütörtök, 21:17 | Nagy Edit2   Előzmény

Kedves Hermess!

Teljes szívemből megbocsátok Neked:))) Milyen könnyű is ez a megbocsátás:))) HÁt ezek szerint tökéletesedtem a szeretetben!?:))))

Az alaptémától azt hiszem, kicsit messze kerültünk:)

hermess képe
Nemcsak könnyű, de milyen jóóó!!...:)
2009. augusztus 27. csütörtök, 21:48 | hermess   Előzmény

- Neked jó?
- Igen, nekem most jó...
- Jó neked!

Szerintem mindnyájan tökéletesek vagyunk, csak kisebb nagyobb mértékben lefeledkezünk róla...:))

De milyen jóóó
2009. augusztus 27. csütörtök, 21:52 | Nagy Edit2   Előzmény

Aha, bizti így van! Csak én állandósult amnéziában szenvedek:))))

De azért jó ez így nekem. :)

A tudatlan tudatlanság. Vagy a tudatos tudatlanság? Vagy hogy is van, nem emlékeszem!!!:))))

Engem nem zavar
2009. augusztus 27. csütörtök, 19:31 | Nagy Edit2   Előzmény

Kedves Hermess!

Szinte mindenben egyetértek Veled, kivéve egy dolgot:

"(Ti meg vegyétek észre, hogy minden egyes visszakérdezéssel újabb lehetőséget adtok az igehirdetésre)"

Mi van akkor ha engem nem zavar az, hogy Ő hirdeti az igét. Azért kérdezek, mert szeretném Őt megérteni.

És újból felismertem és megerösítette az Ő "igehirdetése", hogy én miért hagytam fel a katolikus vallással, és hogy nagyon jól tettem, hogy felhagytam vele, és más utat kerestem, mert az az út számomra nem járható.

Egyrészt sokszor rébuszokban beszélnek, másrészt, ami a legfontosabb, hogy beszélnek egy végső állapotról, de az, hogy azt hogy lehet elérni, na arról nem.
Csak parancsokat kapunk, de hát az nem olyan egyszerű, parancsot minden birka végre tud hajtani, de az még nem jelenti azt, hogy amit parancsolnak neki azt tényleg teljes belsőjéből, szívből teszi. Csak teszi mert azt mondták és Ő meg fél, és nem gondolkodik....

Egyébként van itt más is, akit nem szoktam elolvasni, mert rájöttem, hogy igen távol áll tőlem. Ha majd zavar az igehirdetése, Őt sem fogom elolvasni.:)

Szia! Köszönöm,hogy ilyen szépen leírtad..valahogy én is így
2009. november 05. csütörtök, 21:57 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szia!

Köszönöm,hogy ilyen szépen leírtad..valahogy én is így éreztem,ezért is léptem ki a témából :-)
A Szeretet minden vallás fölött áll! És aki ennek nincs tudatában,az nem beszélhet a Szeretetről!
Mert Isten Embert teremtett és nem vallást vagy nemzetiséget....
És az embernek jár a szabad akarat.....és az egyik legfontosabb Törvény ennek tiszteletben tartása, tehát mindenki elmondhatja a saját véleményét,de befolyásolási szándék nélkül....

Szép estét mindenkinek

heni

Aditi képe
Változó szerepeink
2009. augusztus 26. szerda, 0:23 | Aditi   Előzmény

Egyetértek veled.

Több dolog keveredik itt. Az egyik a korszerűség. Ahogy a Mózesi törvények is egy alacsony tudatossági szintű, rabszolgává tett nép rendre tanítását szolgálták, és a Jézusiak felülírják őket, úgy avult el az a családkép, amiről Névtelen ír.

Sok vonatkozása van ennek, hosszú lenne fejtegetni, de az emberiség történelme hasonlatos (analogikus -mert a természet így működik) az egyén fejlődésével. A vízözön után Isten ( a szülő) belátta, nem kell bottal vernie gyermekét, és ígéretet is tett erre. (Magyarul saját karmáink gyártására hagyott minket), és Jézus végül minden bűnt bocsánatosnak kiáltott ki.

Magyarul először elpáholtak bennünket bűneinkért, majd megneveltek/tanítottak, végül közölték: "felnőttél, fiam, mostantól felelős vagy magadért!"

A családképek, a férfiak és a nők szerepei is ezeknek viszonylataiban változtak.

Mostanára nagy változások vannak készülőben, illetve folyamatban. Van aki Jézus második eljövetelével fémjelzi, van, aki dimenzióváltásnak, van aki rezgés-emelkedésnek írja le. Tény, hogy történik. És ennek egyik lényegi pontja, az önmagunkért való felelősségvállalás, valamint az önmagunk és a világunk egy mélyebb szintű megismerése. Aminek egyik legelemibb vonatkozása a szerepeinkkel való azonosulásunk felismerése és megszüntetése.

Isten, ha úgy tetszik új könyvet ír. Olyat, amiben Jézus visszatért és azt kéri: ismerjétek fel a bennetek lakozó Istent, aki egy és mindennel egy. Aki se nem férfi se nem nő. (Aki egyszerre a kettő) Aki teljes. Aki boldog.

Új rend, új világrend születik, amiben a szerepek is megváltoznak. De csak az tudja megváltoztatni a tudatában mélyen beégett szabályokat és a tilalmakat feloldani, aki a legmélyére nyúl: egészen Istenig.

Mindenki teremtő, mert Isten által az, természetes működése ilyen. Tehát mindenki férfi, szellemi szempontból. Mindenki tud nem csak adni, hanem elfogadni is, és amit teremt megvalósítani, megszülni. Mindenki tud odaadó lenni, elfogadó szeretettel, gondoskodással fordulni a másik felé, tehát mindenki nő is szellemi szempontból. És ezeket az aspektusokat még lehetne sorolni...

A Yin és a Yang minden szinten jelen van: szellemi, lelki, és testi. De a felső kettő könnyebben alakítható. (Persze lehet egy másik nemű testet materializálni olyan Jézus tudatszinten, amikor már fel is tudod támasztani, de minek...) Pontosabban a felső kettőt kell egyensúlyba hoznunk, megtisztítanunk az ítéletektől, bevett szabályoktól, szokásoktól, dogmáktól. Mert csak akkor lehetünk azzá, akiknek rendeltettünk.

Jean D'Ark nő volt de olyan erősen használta a szelleme férfi jellegét, hogy a világ összes férfi harcosa megirigyelhetné. Isteni sugallatra tette. Nem szolgált ő egyetlen férfit sem. Csak Istent.

És én továbbra is azt mondom (tiszteletben tartva a más véleményeket), hogy Istent kell szolgálnunk egyedül, és nem szolgálnunk, hanem szeretnünk a többieket. Ki tudja mit szán neked, milyen szerepet, és ahhoz milyen erőket kell megmozgatnod önmagadban?

Ha bedugod magad egy skatulyába, a konyhába, az ágyba, 15 gyerek dajkájának, a férfiak szolgájának, vagy tök mindegy minek (még akár Isten dogmákba vetett szolgájának is), nem vagy önmagad. És ha nem vagy önmagad, nem tudod szolgálni Istent, a szeretetet, az életet, semmit és senkit.

Csak egy szerepet játszol. Ez esetben egy vallásos szerepet.

A mai világban megmutatkozik, a felszínre jön mindenki minden arca. Minden, ami benne lakozik. Isten megmutatja teljességét bennünk és általunk. Hogy lássuk, mi Ő vagyunk és Ő mi. Oszthatatlanul.

És azáltal, hogy megéljük a teljességet, a kiegészülést, felismerjük önmagunkban az ellenerőket és feloldjuk az egységben, a helyünkre kerülünk.

És már csak játsszuk a szerepeinket, nem azonosulunk velük. Nem osztjuk ki őket, és nem függünk tőlük, és a másiktól, aki arra képes, amire mi nem. És képesek vagyunk alkalmazkodni bármilyen helyzethez. Nem az egymással alkotott egységünkben van az erő, hanem a belül megélt egységben, ami mindenki más egységével is egy. Ez egy egészen új tudatosság, egy egészen új közösség, kivételes erővel.

Mert tudjuk hogy bennünk van minden. A férfi és a nő is. És a kettő egysége a hatalom, és az erő.

Egy kérdés: ha egyszer Isten teremtette Önmagából a férfit és a nőt is ( a nőnek csak a teste lett az oldalbordából, tökéletesen analogizálva, hogy csak a test "más"), akkor hogyan lakhatna bennünk csak az egyik minőség? Hiszen Isten maga a két minőség egysége, ráadásul minden szinten. A teljesség, amiből a sokszínűség, a felosztottság származik.

Namaszte

Lakhat bármilyen minőség bennünk DE nem TELJESEDHET KI vagy BE
2009. augusztus 26. szerda, 10:58 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Lakhat bármilyen minőség bennünk
DE nem TELJESEDHET KI vagy BE általa
a személy ( a férfi v a női SZEMÉLY )

Talán Ramazzotti videoklipjét ajánlanám
Neked Aditi !

Fuoco nel fouco

Egy UFO lányként "NÉZI " a férfit
A NŐ .

Igen, itt a Földön.

Ramazzotti ebben IS fején találta a szöget.

Szerettel :névtelen úton levő

Ezt kifejtenéd bővebben?
2009. augusztus 27. csütörtök, 8:58 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Névtelen úton lévő!
Ez érdekes. Kifejtenéd bővebben???

"Egy UFO lányként "NÉZI " a férfit
A NŐ .

Igen, itt a Földön."

Köszönettel: Kavics

Kedves Kavics ! Ez abban a videolkipben van amiről írtam. Eros
2009. augusztus 27. csütörtök, 18:27 | Névtelen úton levő (útkereső)   Előzmény

Kedves Kavics !

Ez abban a videolkipben van amiről írtam.
Eros Ramazzotti :Fouco nel fuoco

Szeretem Ramazzotti zenéjét és így elolvastam az életét is.
Majd megtudtam ,hogy hívő ő is és a hagyományos család
híve.
Amikor házasságot kötött ( svájci bombázó,modellel )
egy interjúban együtt nyilatkoznak ill.a fiú mondja
,hogy család stb.és a lány is helyesel.
Akkor én azt láttam a nő arcán , hogy mégsem ugyanarról
beszélnek.
Majd megszülek Auróra és Ramazzotti tovább akarta
növelni a család létszámát ,de ez a nőnek már túll ment mindenen...

A lényeg ugye ,hogy vállal szóban mindent,de a válóok mégis
az volt , hogy Ramazzotti elvette a fogamzásgátló tablettákat.
(A férjét kiszolgáltataja az intim szférájában ! ! ! és még ő van
kiborulva... ( na azért ez nem semmi )

Ezt kikürtöli világgá a " nő "és ennek a " fiúnak "az élete teljesen
megváltozik ,főleg amikor szembesül azzal ,hogy nem is
láthatja a lányát...

Azt mondja , hogy ő egyszer megfogadta magában igen ő
fantáziadús dallamos zenéket fog írni ,azt szeretné ,hogy mindenki
dúdolja ,ő ezt tudja adni az embereknek.

Ha megnézed a videoklippet nyilván érteni fogod azt amiről szól.
Arról ,hogy a férfi kikötözve " tudományos " kísérlet alanya
és jön az UFO kinézetű lény /lány és egy üvegfal mögül nézi
a másik lényt -mert be se tudja azonosítani ! ! !
Ilyet még nem látott... ( ez VAN )

Majd egy hagyományos konyhában Ramazzotti felmutat
egy sodrófát, egy serpenyőt -az eredetiben klipben,-
káposztát, tojást, süt egy rántottát ,leül az asztalhoz enni ( jé ! !)
zuhanyzik ( ez egy jó rész !)
stb.szóval ÉL.

A lány ezt egy üvegen át nézi s nem ért semmit...

Tehát ez nagyon ül ma.A férfi igen élni akar CSAK .
Megtapasztaltam ,hogy ez a lányoknak ma ismeretlen.

Tehát nincs kommunikáció ezen a téren sem,egyáltalán
az élettel mint olyan NINCS kapcsolatuk.

Jó ,ezért nem ők a hibásak ,hiszen társadalmak
épültek arra ,hogy szétbombázzák a hagyományos férfi és
nő kapcsolatot. igen a rombolásnak most isszuk a levét...

Amikor a szövgét is lefordították az igazán döbbenetess :
"Elmerülök szemedben.Már tudod ki vagy.
Te mit kutatsz bennem.Mi többet akarsz tőlem.
Te akarod a sebet a szívedben amit én is erősen akarok
A lelkek találkozása...( ez refrén )
Az éjszaka kitünő, tökéletes arra , hogy felemésszük az életünket.
Kell a szerelem tudod ,ne várakozz , mire vársz ?...
Közeledek a bőrödhöz ...stb.."

és közben ugye az üvegfal két oldalán érintik
össze a kezüket,arcukat ..vagyis NINCS IGAZI kapcsolat.

Akkora szakadékot sikerült megmutatnia, igen, művészien
amekkorát csak bírt...abszolút eltalálta.

Szomorú de ez van.

Névtelen úton levő.

Aditinek /2. Hálás vagyok Istennek ,hogy megismerhettelek, mert
2009. augusztus 26. szerda, 12:11 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Aditinek /2.

Hálás vagyok Istennek ,hogy megismerhettelek,
mert Nélküled ez a projekt nem jöhetett volna létre.

Remélem , egyszer személyesen is megismerhetlek.

Szeretettel : névtelen úton levő

Kérlek szépen benneteket Névtelen úton lévők, hogy ha nem az
2009. augusztus 26. szerda, 19:40 | Kassay Noémi   Előzmény

Kérlek szépen benneteket Névtelen úton lévők, hogy ha nem az igazi neveteket is, de írjatok be valamilyen nevet, mert mindig ki kell találgatnom, hogy na ezt most vajon melyik Névtelen is írhatta.
Üdv: Noa

lelki esszencia
2014. augusztus 08. péntek, 1:01 | spico   Előzmény

Kedves névtelen úton levő.

egy vétlen google keresés dobta ki ennek a fórumágnak a tartalmát, már le is akartam zárni, hogy minek jött fel, de a szemem megakadt a szövegen, és minél többet olvastam, annál érdekesebbnek találtam... Ez egy több éves anyag itt, azt se hiszem, hogy még élő egyáltalán.
Engem nagyon megérintetek a mondataid, mert nem gondoltam volna, hogy van valaki aki ezt a lelki hozzá állást vallja.
AZt szeretném hozzá tenni, hogy amiről Te írsz sokaknak igen ellentmondásos, és nehezen elfogadható, mert a tudatossági szintben levő különbözőségek nagyok. Ez a lelki megközelítés, sokaknál az egot éleszti, s nem értik, mi az igaz esszencia benne, abban ami a mélységében található. A tudatosság szintjei sok lépcsőzetességben találhatóak, nincs fix törvényszerűség és a tuti, ebben a földi 3 dimenziós világban, amiben a dualizmus alapvetően bontja az EGYséget miből kiszakadtunk. A lélek útja kifürkészhetetlen, s tapasztalatait járja itt. Amiről Te írsz, az olyan magasrendű, amiben a lélekminőség, már leveti, vagy feladja önmagát, (egot) s átadja MAG-át az EGYségnek, mely csak a szívben történhet meg.
Érdekes volt olvasni, hogy mennyire nem érzékelték ezt a hozzászólók. Te keresztények vallod magad, de valójában ez a minőség nem ettől függ, a lélek minőségének semmi köze a vallásokhoz, vagy bármilyen más "betanult formákhoz". A fény a szívben VAN, és a teljes szeretet csak a forrásból áramlik, minden mástól elvonatkoztatva. Így a férfi - nő kapcsolata szent, abban az értelemben, hogy egy szakrális kapcsolat egy kapcsolódás az Istenemberi létállapotba. Ezt csak igen kevesen érik el, - kapják meg, hiszen a kapcsolatok alapvető célja a tapasztalatok általi fejlődés, a másik által és a másikért.. s mindenki az igazit keresi, ami tulajdonképpen nincs.... Magunk spirituális fejlődése hozza létre azt a rezgést, amiben az egyén olyan benső transzformációt tud megvalósítani, hogy a szakrális kapcsolat "lehetővé valósul".....
Nem tudom, hogy egyáltalán ez a régi fórumot még olvasod-e, ha van rá mód szívesen megosztanék veled más írásokat közvetlenül. Ha olvasod légyszi jelentkezz,,, új vagyok itt, nem tudom van-e lehetőség közvetlen kommunikációra... Áldás!

Kevesen?
2014. augusztus 17. vasárnap, 3:43 | Panka2011   Előzmény

"Így a férfi - nő kapcsolata szent, abban az értelemben, hogy egy szakrális kapcsolat egy kapcsolódás az Istenemberi létállapotba. Ezt csak igen kevesen érik el, - kapják meg"

Szia!
Én mindig "megkapom" és mindig valami láthatatlan erő széth is bombázza.
Nem sikerül végérvényesen lehorgonyozni.
Életem ennek a témának a kutatása.
Talán tudnánk konzultálni erről.
A rendszerben tudsz üzenetet küldeni.

a lehorgonyzás
2014. augusztus 28. csütörtök, 23:30 | spico   Előzmény

Semmi nem bombázza szét,,, neked kell megnyitnod a benső csatornádat hozzá,
ebben a dimenzióban, az illúziók világában vagyunk, a kérdés milyen szintre emeljük,
a kilépéshez transzformáció kell, ami a teljes feladást és átadást igényli,,, az én-ről való lemondást, és az ego elengedését.
Ha viszont ebben a valóságban akarod magad jól érezni (mi a jó?? mindekinek más), akkor azt lehet megteremteni. (eljátszani)
Ehhez a szerelmet és a szakrális kapcsolat fázisát tartom az EGY-ségbe lépés legmagasabb szintjének, ami a MAGban van.

nem tudom hogy lehet közvetlen választ irni, kerestem ezen a weboldalban, de sehol nem találom a lehetőséget közvetlen kapcsolatra,,,

Áldás! Péter

Udv!! Szerintem mindenki spiritualis uton van, csak van aki nem
2009. augusztus 12. szerda, 13:00 | Alf (útkereső)

Udv!!
Szerintem mindenki spiritualis uton van, csak van aki nem tud rola.
Nem baj, ha valaki azt erzi, egyedul is jol elvan. Ez nagyon jo dolog. Aki egyedul boldog, elobb utobb annyira boldog lesz, hogy adni akar belole, tehat nem kapni. Ehhez olyan fel kell, aki el tudja fogadni, es szinten adni akar. Az, hogy ezt ki milyen uton eri el, az adja a szepseget: )
Amikor egyedul teljes valaki, akkor a kovetkezo fazis , hogy parkapcsolatban tudjon mukodni. Olyanra van szuksege, aki ebben tarsa, es forditva is. Nincs tokos, meg lagyabb, szerintem, azok szerepek, es hulyeseghez vezetnek. A ferfi a belepo fel, a no a befogado.
A vadasz is csak azert vadaszik, hogy megtalalja valakiben azt, amit sajat magaban meg nem lelt meg .
Szerintem.
Udvozlettel: Alf

Ez lehetne a hét kérdése is. Szavazz!
2009. augusztus 13. csütörtök, 9:13 | Névtelen (útkereső)

Ez lehetne a hét kérdése is. Szavazz!

"Vajon a spirituális úton járó nőknek milyen férfira van szükségük?

1. Hasonló rezgésszintű, mint ő és lágyabb jellemű?

2. Vagy egy tökös fickóra, aki igazi vadász és vezető?"

Én szeméy szerint a hasonló rezgésszíntűre szavaznék. És nem szükségből. De "lágyabb jellemű"? Kinél lágyabb? A nőnél, vagy úgy általában, pl. a tökös fickónál? Mert nem mindegy.

hermess képe
A hét kérdése nem igazán kérdés
2009. augusztus 16. vasárnap, 21:43 | hermess   Előzmény

A spirituális nőnek spirituális világnézetű férfitársra van szüksége. De hogy valaki "ezoterikus" gondolkodású - még az sem jelenti hogy spirituális! Ezen kívül, mintha megfeledkeznénk arról, hogy fejlődni csak a kapcsolatokban lehet!!! Akkor már miért ne egy másik neművel? Legalább is azon szinten, ahol a többségünk tart - nevezzük ezoterikusnak inkább.

Szeretnék Inyó mellett érvelni: igenis, a spiritualitásban is vannak szintek! És mi mindahányan különböző szinteken tartunk. Ugyanis a személyiség fejlődésnek van egy gyermekkori (prepeszonális), van egy felnőttkori (perszonális), és van egy transzperszonális szakasza, amikor is elkezdődik a spirituális energiák befogadása. Mindegyik szakaszban vannak jól elkülöníthető érettségi fokozatok, vagyis a tudat fejlődésének alapstruktúrái. (Még mielőtt vitába szállna valaki, olvassa el Ken Wilber "Minden rövid története" c. művét, aki az integrálpszichológiát megalkotta)

Ugyanez megtalálható a védikus csakraelméletben, a csakrák szintjeihez kötött analógiákban, életfeladatokban, stb. Mindenki tudja, hogy egy köldökcsakrás ember "Vagy én, vagy te" játszmákat játszik, erőszakos, önérvényesítő és egocentrikus. A szívcsakrás ember már képes másokat is szeretni magán kívül, de ez még nem a feltétel nélküli szeretet. Az a spirituális szakaszban található. Ő csak a sajátjait szereti, aki másként gondolkodik, azt ellenségének tartja, és képes elpusztítani. (Lásd klf. vallások fanatikus hívei)

Torokcsakránál van az önmegvalósítás, itt érezhet valaki először teljes elégedettséget, és ezen a szinten képes a másságot, a sokszínűséget elfogadni. Sőt ezen a szinten képes valaki beintegrálni az ellenkező nemű énjének energiáit, valahol itt lesz Egész önmagában. Eddig csak egy Fél, aki keresi a másik Felét. Csak innen kezdődik a valódi spirituális fejlődés, a személyiség meghaladása.

Mondok egy példát: Valaki nagyon ezoterikus gondolkodású, táltoskodik, angyalozik, pránázik, de a szívcsakra fejlettségi fokán lazán belefér neki az egyik politikai oldalhoz való tartozás, és a másik gyűlölete. Neki még semmi köze nincs a spiritualitáshoz, ugyanis az a Valódi Egység felé törekvésről szól.

Tehát vannak szintjei a "spiritualistásnak" is, ha a témafelvetés fogalmánál maradunk. Ha pedig az előző példánál, akkor egy ilyen gyűlölködésre képes, etnocentrikus gondolkodású társ nem tud kommunikálni egy torokcsakrás szintűvel, aki a másságot elfogadja (nehogy valaki rám fogja, hogy liberális vagyok...:)), hiába angyaloznak akár együtt, mert más az értékrendjük. Szívcsakránál a megértés még nem igazán működik. (A szívcsakra-köldökcsakra párosításról meg szólni sem érdemes , mert nem élnek meg egymás mellett.)

Minden szinten más értékek, más gondolkodás, más életfilozófia, más szükségletek, az önzésnek és a szeretetnek változó fokai találhatók. Minden szinten megvan a magunk kis "igazsága". Egy magasabb szint "igazsága" tágabb, mint az alatta lévő "felfogás", vagyis az belefér az átfogóbb világképbe, míg fordítva nem! (Matrjoska babákhoz hasonlíthatjuk)

A transzperszonális szakasz elején, a torokcsakránál kezdünk hajlandóak lenni mások igazságát megvizsgálni, elfogadni és tiszteln. A szűkebb tudatú ember még képtelen rá. A szex és a másnemű Társ itt még szerepet játszik, de mint két nagyjából Egésszé teljesedett partner között. Homlokcsakránál és még feljebb pedig egyre inkább veszít a jelentőségéből.

Konklúzió: társválasztásnál elsőrendű fontosságú lenne tudni, hogy mi magunk hol tartunk, és arra szintre kellene kitenni a "szabad" vegyértéket, hogy hasonló szintű társat vonzzunk be. Akkor tud egy kapcsolatban mindkét partner fejlődni és maga a kapcsolat is a spiritualitás felé. Mert más irány nincs.
Kivétel akad - lehet, hogy az a feladatom, hogy húzzak valakit fölfelé, s ez elől nem lehet elfutni...

Csak azt nem értem, hogy miért háborodnak olyan sokan fel, amikor a különböző szintekről esik szó... Mint lélektársak egyenlőek vagyunk, hiszen mindannyian a közös tudatból szakadtunk ki az anyagban tapasztalni... de nem egyszerre kezdtük, ki korábban , ki később, valaki előrébb tart, bölcsebb, öregebb Lélek, valaki fiatalabb. Mindenki eléri egyszer a legmagasabb fokot és visszaemelkedik szülő-Atyjához.

Szeretettel: hermess

Ezt élvezet volt olvasni........................... Nagyon frank
2009. augusztus 16. vasárnap, 22:03 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Ezt élvezet volt olvasni........................... Nagyon frankón elmagyarázod a dolgokat!

Köszönöm, Péter
2009. augusztus 17. hétfő, 13:28 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Már nem volt hiába!... :))

kérés
2014. augusztus 28. csütörtök, 23:31 | spico   Előzmény

Kedves Névtelen,
felvennéd velem a közvetlen írás lehetőségét? kerestem mindenhol de nem találom,,,
Áldás!

Nem teljesen értek veled egyet
2009. augusztus 17. hétfő, 10:13 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Számomra azt jelentik a szintek, hogy azok meghatározott "határértékek". Én nem hiszem, hogy be tudjuk sorolni az embereket - ide értve a spirituális nőket :) - bizonyos kategóriákba. Akkor az azt jelentené, hogy ilyen meg vannak határozva és az általános érvényű.
Nekem úgy tűnik, hogy minden tan, tanítás, vallás, stb. megpróbál szintezni, de sokszor a megkülönböztetés és bizonyos esetekben a manipulálás céljából. Abból amit leírtál, számomra nem derül ki az, hogy milyen szintek vannak és oda hogyan kellene besorolni az embereket. Szerintem az egész spirituálisan fejlettebb vagy kevésbé fejlett egy viszonyítás. De mihez. Magadhoz? Máshoz? Kihez? Az én véleményem szerint az a fontos, hogy valaki fejlődjön az evilági életében. Hogy honnan, hova jutott, az a lényeg.
Hiszen mindannyian feladatokkal jövünk, azokat kell megvalósítanunk. Hogy abban valaki hova jutott, az már mond valamit.

Egyébként nem háborodok fel, csak szerintem valahol minden klasszifikálás a "kint vagy", "bent vagy" a körben játszmához tartozik.
Abban sem hiszek, hogy egy embernek feltétlenül a spiritualitásban már hasonló utat megjárt párra van szüksége. Lehet, hogy pont egy út elején tartótól tanul, tapasztal meg valamit ami az életfeladatához tartozik. Vagy viszont....
És ez csak egy vélemény.

Üdv!
Hédi

hermess képe
Az enyém is csak egy vélemény...
2009. augusztus 17. hétfő, 13:41 | hermess   Előzmény

... de elég jól utánajártam. Kénytelen voltam, mert kissé eltévedtem az úton... Amit jó szívvel ajánlani tudok, mint Etalont, az Ken Wilber 9 fokú létrája (lásd az előző írásban). A világ összes kultúrájából, vallásos és spirituális tanaiból szintetizálta, szűrte le a tudatfejlődés lépcsőfokait.

Egyetértek veled, hogy fejlődni kell, ezért születtünk. No de honnan fogod tudni, hogy honnan-hová jutottál?

Hogy ki hol tart, és milyen szinten - egymáshoz hasonlítgatni valóban nincs sok értelme. Pl. ha elindulunk Bp-ről Debrecenbe autóval, akkor azt, hogy meddig jutottunk, nem a mellettünk haladókhoz mérve tudhatjuk meg, hanem megnézzük a kilométer jelzéseket. Persze van, aki csak azzal törődik, nehogy valaki leelőzze. Ilyenkor a kis ego vezeti az autót...:)) Wilber skálája, vagy a csakraelmélet is egy ilyen megbízható etalon.

Nem lehet pontosan behatárolni, ki hol jár, mert a psziché nem kocka alakú, hanem megfoghatatlan. Mégis van viszonyítási alapunk, hogy tudjuk merre járunk, ha valaki hozzáméri magát. Ez az igazi önismeret. Az a legfontosabb, hogy önmagam tudjam, hol tartok, s akkor érzem a másikról is, méricskélés nélkül.

Gondold el, ha elindulok egy címet megkeresni egy idegen városban, és véletlenül eltévedek, akkor meg kell tudnom, hogy per pillanat hol járok, mert különben gőzöm sincs, hogy merre induljak tovább. Azt sem tudom, hogy merre van az előre! Meséljek elszállt, vagy válságban lévő spirituális útkeresőkről?

Sok ezoterikus gondolkodású lélektársunk esik abba a hibába (velem együtt), hogy rengeteg mindent megtanul a spiritualitásról, meg is érti talán, de tapasztalata nincs róla, életvitele teljesen más, mint amit hisz magáról. Tehát nem ott tart, ahol hiszi, hanem csak ott, amit a cselekedeti hitelesen mutatnak. Ütközik benne a belső és külvilág. Bölcsesség a tudásból csak az alkalmazása során lesz. Ezt kellene tisztán látni magamban és a másikban is, amikor párt választok.

Nem a hasonló utat bejárt társ a lényeg tehát (ilyen nincs is talán), hanem a gondolkodásában, s annak megfelelő tapasztalataiban és életvitelében hasonló tudatossági szintre eljutott ember. Még a tudásának mértéke sem fontos, csak az, hogy mennyit képes hitelesen megélni belőle. Ezt nevezem tudatossági szintnek.

Igyekeztem világos példákat hozni az előző hozzászólásban, pl. a gondolkodás változására nézve Ilyen terjedelemben ennyire tudtam csak kifejteni. Sajnálom ha nem eléggé érthető.

Tudjátok mit mondok még? Ha belátjuk ezt az egész utat, és tudjuk nagyjából hol tartunk, akkor tudhatom csak, hogy mi a helyes cselekedet számomra a továbblépéshez. Korai-e elmenni egy beavatási hétvégére, vagy már régen meg kellett volna tennem. Jobban megértem és jobban el tudom fogadni embertársaim reakcióit, sőt az egész belpolitikai helyzetet, az egész világot, a történelmet, a válságot, a vallásokat, a fanatikusokat, stb. - sorolhatnám a végtelenségig. Magát, az emberi személyiség működését. Mert a spiritualitáshoz a személyiségen keresztül vezet az út. Szóval hasznos dolog hozzámérni magunkat valami elfogadott mércéhez.

Szeretettel: hermess http://csakra-kommunikacio.5mp.eu/

Mérce
2009. augusztus 17. hétfő, 13:56 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Hermess

Nem értem, ha, mint írod "Nem lehet pontosan behatárolni, ki hol jár, mert a psziché nem kocka alakú, hanem megfoghatatlan" Akkor hogyan viszonyíthatom bármihez is?

Szerinted mi az általánosan elfogadott mérce? Ken Wilber 9 fokú létrája? Ez szerinted mitől általánosan elfogadott? És biztos, hogy igaz mindenkire? Attól, hogy tudom, hogy a létra melyik fokán állok, nem fogom tudni merre kell tovább mennem, melyik út az enyém. Az belülről jön, ahogy haladok egyre beljebb.

Az, hogy honnan hova jutottam, biztos, hogy nem a mérce alapján tudom megitélni. És ha meg is próbálnám valamilyen skálába tuszkolni magamat, nem jelentene semmit. Attól se több se kevesebb nem leszek, hogy tudom melyik fokon vélem, hogy állok.

Én biztos, hogy nem fogom jobban megérteni pl. a fanatikusokat attól, hogy egy bizonyos szintű tudatosságot hiszek a magaménak. Az emberi személyiséget pedig végképp nem.

Mit értesz az alatt, hogy személyiség. Nekem ugyanis egy kicsit idegen, hogy a személyiségen keresztül vezet az út a spiritualitáshoz. Vagy mást értünk ezen a szón?

Üdv!
Hédi

hermess képe
Inkább etalon, de mindegy...
2009. augusztus 17. hétfő, 20:25 | hermess   Előzmény

Kedves Hédi,

Azt lehet meghatározni, hogy a tudatunk súlypontja melyik lépcsőfokon tartózkodik. Mert hogy liftezünk folyamatosan – egyszer feldobott állapotban vagyunk, másszor magunk alatt. Vagyis hogy időnk zömében pl. milyen érzelmeket-gondolatokat tudunk megtartani a tudatunkban – ez a súlypont. Ehhez képest tudunk néha úgy reagálni, hogy később mi magunk is szégyelljük, de néha magasztosabban is, mint az átlagunk. Egy kis részünk már fölfelé kapaszkodik az adott szintról, egy másik kis részünk pedig még lejjebb kóricál valahol. Ha pl. valaki ingerlékeny, agresszív, indulatos – az inkább a gyökércsakrája és köldökcsakrája közötti szinten jár. Borítékolni lehet, hogy sok húst is eszik és alkoholt fogyaszt.

Érdekes megfigyelés, hogy minél szűkebb tudatállapotból nézi valaki a világot, vagy ütközik tágabb "igazsággal",annál inkább képes körömszakadtáig vitatkozni, vehemensen védelmezni a saját kis világát, mert számára az jelenti a biztonságot.

El is jutottunk a személyiségig. A személyiség a fizikai és az étertested (fizikai sík), valamint az asztrális, és alsó mentális, energiatesteknek az összessége (káma-manasz, másképpen psziché, asztrális-mentális sík) - védikus értelmezésben. Nem más, mint azonosulás a testtel, gyakran ismételt érzésekkel és gondolatokkal, a személyes történettel, a megtanult világgal, közvéleménnyel, hiedelmekkel, tapasztalatokkal és azzal az énképpel, amit magadról képzelsz.

Mindez Maya – délibáb, elszigeteltség, elszakadottság a felsőbb, valódi Éntől, akinek a személyiség csak eszköz a tapasztaláshoz (a nyuszi viszi a puskát esete). Nem a személyiség tapasztal, hanem a Lélek, a személyiségen, mint eszközén keresztül. Ezért kell a személyiségnek ráébredni arra, hogy ő nem az, akinek hiszi magát, és lassan fejlődve feloldódnia (már nem veszi olyan komolyan és nem tartja olyan fontosnak magát), aztán a torokcsakra fölötti fejlődési szakaszban visszakapcsolódik a gazdájához, átadja neki a vezérlést (beavatás). Nem a hétvégi beavatás, hanem az az állapot, amikor folyamatosan kapcsolatban vagy a Felsőbb Énedel!!!

Vissza Wilberhez. Nem azt mondtam, hogy általánosan elfogadott, mert látod milyen kevesen tudnak róla, hanem amiből a tudatlépcsőt összeállította, az minden kultúrában megfigyelhető, közös, és fokozataiban meghatározható tudati folyamat. Nem tuszkolunk senkit semmilyen skatulyába, az ember önmaga választ egyet, és mutatja meg a cselekedeteivel, reakcióival, beszédével, stílusával, önzésével, szeretni és megbocsátani tudó képességével, hogy melyik szinten áll. Természetesen csak annak, aki ismeri az Etalont. Ha egy lépcsőfokon van valakinek a súlypontja, akkor bizony több lesz, ha felfelé törekszik, és kevesebb, ha lefelé lép egy tartósabbat. Ha tudja, hogy mi az, ami feljebb van, és mi az ami lejjebb... Két lépcsőfok között van nagy gond. Ilyenkor találja magát az ember fia, meg a lánya krízisben. A perszonális/transzperszonális váltásnál jelentkezik pl. életünk egyik legnagyobb válsága, az életközepi, vagy másképpen egzisztenciális válság (átlagban).

A fanatikus vallás, szekta, vagy bármilyen eszmekövetők, és a játszmázós emberek zöme a szívcsakrás szinthez tartozik. Ha valaki torokcsakrás szinten áll – fel fogja ismerni őket, mert ismerős számára a megnyilvánulásuk. Már túl van rajta. Ha valaki köldökcsakrás szinten áll – számára fejlődést jelent, ha hozzájuk kapcsolódhat. De ezt csak akkor ismerhetné fel, ha érdeklődne ilyen dolgok iránt, ami sajnos a köldökcsakra szintjén szinte kizárt dolog.

Lekerekítve, és visszatérve a témához: egy magát ezoterikus gondolkodásúnak valló nő, ha elért a torokcsakrás szintjéig – lehetőleg ne álljon össze egy szívcsakrás pasival, mert fájni fog neki a másik összes megnyilvánulása. Kivétel, ha reményt látsz arra, hogy magadhoz tudod emelni a társad. (Persze, a remény hal meg utoljára, és a nők végig abban reménykednek, hogy majd csak megváltozik a pasi…:). Úgy is lehet valaki szívcsakrás szinten, hogy egyáltalán nem ezoterikus gondolkodású, de olyan is van, aki kihagyva az érzelmi szinteket (férfiakra jellemző az érzelmi taplóság), nagy IQ-s tudással a racionalitás szintjére kapaszkodik (ez is torokcsakra), de az érzelemteste le van szakadva, tehát a súlypont még nincs a torokcsakránál.

Ha pedig úgy véled magadról, hogy a szívcsakra szintjén jársz, akkor a világért se állj össze egy köldökcsakrás pasival, akármilyen sármos, és akármennyire kívánod is, mert csak nagyon rövid ideig fog tartani. Nagyjából addig, amíg a szerelem lecseng. Fordítva mehet a dolog, ha átlátod ezt a rendszert, magasabb szinten lévő pasihoz társulj bátran, mert az húzni fog felfelé. De a szívcsakra szintjén még mindenki játszmázik, csak a torokcsakra szintjétől fölfelé nem hajlamos valaki visszaélni a másik gyengeségeivel. Pasiknak is tudnám mindezt tanácsolni, csak hát le vagyunk ám maradva a hölgyekhez képest, mint a borravaló. De ez egy másik téma.

Utolsó mondat, aztán már be is fejezem. A személyiség típusok felosztásánál és összepárosításánál akár horoszkóp, akár enneagram, akár bármi más szerint keresünk párt – ne feledjük el, hogy egy függőleges skálán is mozog mindenki, ami a tudatossági szinteket jelöli. Túlságosan nagy különbség nem él meg egy kapcsolatban, éppen úgy, mint két, egyformán erős, köldökcsakrás egoista sem fér össze sokáig, legyen bár az egyik Macho, a másik meg Díva.

Szeretettel: hermess

Ezt a csakrás, személyiségjegyes dolgot honnan lehet tudni? hol
2009. augusztus 17. hétfő, 20:57 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Ezt a csakrás, személyiségjegyes dolgot honnan lehet tudni? hol van valami összefoglaló? eléggé felpiszkálta kíváncsiságomat! Tudsz ebben segíteni vagy esetleg írni róla? az jó ha profilomból a KAPCSOLAT menüpontban leírod, akkor megkapom. :)

Igen ez nagyon érdekes
2009. augusztus 18. kedd, 10:13 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Csak tudod, én nehezen tudnám elképzelni, hogy találkozom valakivel és nekiállok elemezni, hogy akkor most melyik csakrájával mi van. Mire ez a számomra kiderül, addigra már az úton vagyunk.
Ahogy ezeket a klasszifikációkat leírod, pont az egyik ellentét igaz rám és a páromra. Csak 9 éve vagyunk együtt és jól érezzük magunkat. Nem örülnék neki, ha valaki annak idején felvilágositott volna erről a szintkülönbségről és faképnél hagytam volna.
De lehet persze, hogy valakinek erre szüksége van, csak nekem fura.

Üdv!
Hédi