Álomfejtés | Önmegvalósítás.hu

Álomfejtés

2008. március 28. péntek, 8:42 | Huszti Sándor -...

Álmaink közvetítik mindazt, amit éber tudatállapotban nem tudunk vagy nem akarunk észrevenni. Ezért fontos üzeneteket hozhatnak az önmegismerésünkhöz, ha meg tudjuk őket fejteni.
Analógiás gondolkodás, kreativitás, a szimbólumok, archetípusok ismerete és megérzés kell egy pontos álomértelmezéshez. Gyakoroljuk egymás álmainak a megfejtését, hogy önmegismerésben tovább mélyüljünk!
Írd meg mit álmodtál és mi megpróbáljuk megfejteni!

Mit jelent ez az álom
2012. június 11. hétfő, 10:43 | emylya

Egy egyszerű álom, a fejem tetején egy lyuk volt belenyúltam pár centi volt a lyuk és csontos kemény, talán a kutacs körül.
Mi ennek az álomnak az üzenete

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A fejtetőn a korona-csakra van, ami az égi dolgokkal, felettes
2012. június 12. kedd, 0:06 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Hogy még nem nőtt be a fejed lágya?
Bocs, nem hagyhattam ki! ; ))

A fejtetőn a korona-csakra van, ami az égi dolgokkal, felettes énünkkel való kapcsolat központja. Talán jobban oda kellene figyelned ezekre a területekre és ha jelzés, sugallat jön fentről, akkor hallgass azokra, és ne menj a saját egos utadon tovább! Mert ugye mostanában kétszer is volt olyanod, hogy nem hallgattál rá, mert így volt "kényelmesebb"! Ejnye-bejnye!

Aditi képe
Vigyázni kell a fejtegetéssel a szimbólumok alapján. Szerintem
2012. szeptember 04. kedd, 21:30 | Aditi

Vigyázni kell a fejtegetéssel a szimbólumok alapján. Szerintem nem könnyű anélkül az illető nélkül megfejteni az álmot, aki álmodta, pusztán a szimbólumok vélt jelentése alapján. Én még mostanában is felismertem egy egy több évvel ezelőtt álmodott jós-álmom egy egy epizódjában azt, ami azóta megtörtént, és akkor nem értettem. Ezek alapján az álmok alapján a ló pl. nem a hűség, hanem az önvaló jelképe, és a ház nem a hamis ego, hanem az aktuális énkép szimbóluma, ahogy az autó is. érdekes, hogy még egyértelmű szimbólmokat sem értettem, volt, h például azért, mert akkor MÉG NEM TÖRTÉNT MEG. Az egyik álmomban pl. menekülés közben találkoztam valakivel, akinek én odaadtam egy piros rózsát, és tovább menekültem, egy nagyon fontos jelenet felé, ahol megzaboláztam a félelmeim, hét fekete dobermann szimbólumaiba rejtve. Azóta vissza kellett adnom a szerelmem, és el kellett engednem, hogy megléphessek egy életfeladatot, amivel megállítottam a felém áramló erőszakot az életemben (kutyák). Tehát a piros rózsa stimmelt. de a szimbólumokat sokféle módon fordítják. Más módon is le lehetett volna ezt fordítani, ami félrevezethetett volna engem. Azóta azért értem a szimbólumokat, mert ezek az események megtörténtek azóta, valószínűleg, ami rejtve volt bennem, de már élt, manifesztálódott az időben. érdekes még, hogy nem ismertem még a Jungi szimbolikát, de a kutyák, a ház és az autó teljesen a helyén volt. tehát nem mindegy, melyik kultúra vagy hiedelem, szokás szerint fordítjuk az álmot. leginkább az álmodónak kell rájönnie a saját szimbolikájára, valamint szerintem még Jungnak lehet hinni, mert ő elég sok példával dolgozott ahhoz, hogy ne nagyot tévedjen a kollektív szimbolikával kapcsolatban.

Namaste

sziasztok:) az ejjel azt almodtam hogy egyfiu akit latasbol
2013. március 25. hétfő, 11:37 | Látogató (útkereső)

sziasztok:) az ejjel azt almodtam hogy egyfiu akit latasbol ismerek feltekeny volt ram, szoval hogy nem johetet senki a kozelembe mert az nem tetszett neki meg veszekedet velem olyankor:) es nem tudom mit jelent...ez zavar mert egesz nap ez jar a fejemben:) ha tudja valaki erre a valasz vagyis meg tudna fejteni az almomat nagyon megkoszonnem:) Friends

Félelem vagy üzenet?
2013. április 22. hétfő, 11:52 | Egy lány (útkereső)

Sziasztok,
nemrég édesapámmal álmodtam. 60évesen hirtelen meghalt. Ez éven, szeptemberben lesz 60éves. Annyira erőteljes álom volt, hogy azóta megszakadt bennem valami. Hallom a hangját, de tudom hogy meg fog halni. Mintha csak időt kaptam volna, hogy elköszönjek tőle. Próbálok arra gondolni, hogy ez csak egy álom volt, hogy ne teremtsek a gondolataimmal, de annyira mélyen bennem van, hogy egyenlőre még nem tudtam felülírni. Szerintetek ez az elme játéka, félelem vagy üzenet?
Előre is köszönöm a válaszokat
Egy lány

u.erika képe
Halálra készen
2013. április 23. kedd, 22:46 | u.erika   Előzmény

Néha belegondolok ha tudnám hogy mondjuk ez az utolsó napom akkor szeretnék úgy távozni hogy mindenkivel rendezem a kapcsolatom.

Ha pedig valakivel éppen ellenséges viszonyba keveredem olyankor gyakran arra gondolok hogy mi történne ha az illetö hirtelen meghalna...Hogyan érezném magam?
Azt hiszem sokkal jobban ha úgy menne el hogy rendeztem vele a kapcsolatom,és ez az ami megállít abban hogy továbbszítsak egy ellenséges viszonyt,avagy én tegyek lépéseket hogy az emberi kapcsolat pozitív irányba forduljon.
Hogyan érezném magam egy embertársam temetésén akivel az az utolsó közös emlékem hogy mekkorát balhéztunk egymással!?
De azt sem szeretném ha én hagynék így itt másokat.

Tényleg úgy kéne élnünk minden nap mint ha ez lenne az utolsó,és úgy kéne másokkal is viselkednünk hogy békével tudjunk gondolni rá ha neki ez az utolsó napja.

Üdv!Erika

Aditi képe
A "rendezett" kapcsolat fogalma
2013. április 24. szerda, 11:33 | Aditi   Előzmény

Engem is érint amiről írsz. Mostanában új szemmel látom a dolgot. Rájöttem, hogy azelőtt a megfelelési kényszerem miatt mindenkivel békében voltam. De ez egy illúzió volt, mert nem tudtam elviselni és kezelni a konfliktust.

Nem voltak ellenségeim, vagy ha voltak irigyeim, nem találkoztam velük nagyon, mert elkerültem őket. Nem vállaltam fel magam, ellenkezőleg, engedelmes voltam és alkalmazkodó (kívül - belül természetesen ennek megvolt az ára), ennek köszönhetően kedves és szerethető embernek ismertek általában. De ez is csak egy máz volt: részigazság.

Amióta felvállalom magam egy kicsit jobban, rájöttem a fájdalmas valóságra: ha önmagad vagy, sok konfliktusod támad, és és sok ellenséged lesz, ugyanúgy, mint sok jó kapcsolatod. Egy olyan ember volt eddig az életemben, akivel mindenáron törekedve, és minden módszerrel, hogy kiegyenlítetté tegyem a kapcsolatot, sehogy sem sikerült dűlőre jutnom. Évekig tartó harc volt, bennem, hihetetlen milyen áldozatokat hoztam ezért. Ezek végül mind a javamra váltak, de a kapcsolat így sem tudott "rendeződni", átrendeződni, eltolódni a harmónia felé - bármilyen módon, pedig már semmit sem bántam volna, amit el kell veszítenem emiatt, csak legyen meg. Végül be kellett látnom: az elengedés volt a megoldás.

Van egy ember, akinél jobban talán senkit nem szerettem, talán még a saját gyermekemet sem. Akinek a lelkéhez, szelleméhez olyan tisztán és gyönyörűen tudok kapcsolódni, ami egyedülálló az életemben. De be kellett látnom, hogy a földi részeink nem kapcsolódhatnak - és ebben ez a harmónia. Azóta nyugodt vagyok.

Azt akarom ezekkel mondani, hogy szerintem a harmónia sokszor nem a kibékültséget jelenti és még azt, hogy a rendezett kapcsolat BELÜL rendezettet jelent.

Namaste

Michaelita képe
talán üzenet lehet Önmagadtól Önmagadnak
2013. április 24. szerda, 16:43 | Michaelita

Nagyon megértem mit érezhetsz az édesapád halálával kapcsolatos álom után.
Én is jártam így és ugyancsak nem értettem az álmom mondanivalóját.

A tény, hogy az álmom után még több mint 10 évig élt az édesapám.

Most így utólag azt mondanám, hogy mivel erős lelki kötelék és erős szeretetkapcsolat volt közöttünk az az álom akkor engem arra figyelmeztetett, hogy az életünk és a fizikai együttlétünk véges és - egyfajta üzenet volt, önmagamtól, önmagamnak, hogy - majd egyszer el kell fogadnom ezt a tényt és szeretettel elengedni őt a dimenzióváltás útján.

Próbáld belül megérezni azt, hogy ez Nálad is helytálló-e, vagy egészen másról van szó...

Illetve még az is lehetséges, hogy a benne lévő félelemből, vagy a generációs mintából adódó fenyegetettségből éreztél rá valamire. Konkrétan arra, gondolok, hogy ő fél attól, hogy nem éli túl a 60-at és ezért vigyáz magára. Vagy az is lehetséges, hogy az édesapja (testvére, más rokona) 60 évesen már nem élt, ezért neki egyfajta "bűntudata" van tudattalanul, hogy túlélte/túlélheti őket.

Szóval elég sok minden lehetséges és sajnos csak az idő, meg a türelem adja meg a valós választ.

Felzaklató álom
2013. május 06. hétfő, 9:45 | Adrienn1990

Az utóbbi időben számos megmagyarázhatatlan álmom van,ezért is kerestem fel Önt;hátha tud segìteni.

Tegnap felzaklató álmom volt; amit lehet csak az elalvàs előtti borzasztó film vàltotta ki, amit néztem. Az àlom előzményére nem emlékszem; csak onnam, hogy a pàrommal a közös lakàsunkban vagyunk(se a lakàs nem az ahol most èlünk;se a pàrom,egy idegen férfi)tehàt a lakàsban beszélgetünk ,épp pakolàsztam,és kérdezi a "párom" tőlem,hogy hogy is tudta a szomszéd megölni a feleségét.
Én elkezdtem mesélni neki,(a szobàban amúgy félhomàly és nagy rendetlensèg van,mindenhol lavorok.) És ahogyan mesélem neki;hogy a férfi,hogy követte el; hogy vizes zoknival megfojtotta,làtom a szemem sarkàból,hogy a mellette lévő vìzzel teli lavorba màrt egy zoknit és mosolyog... én abban a pillanatban őrült rohanásba kezdek,kint füves az út;néhány jàrókelő van az úton. Nem is rohanok;inkàbb bukdàcsolva màszok.
Oldalra tekintve làtom,hogy egy àrokból kibújik egy làny,akinek arca fehérre festett,szeme fekete;mintha bohòccà lenne màzolva,csak ijesztőbb.

És vége az álmomnak.
Kérlek segìts;előre is köszönöm.

Adrienn

Michaelita képe
felzaklató álom
2013. május 06. hétfő, 10:12 | Michaelita   Előzmény

Az teljesen természetes, hogy a lelkünket felkavaró filmek nézése után felzaklató álmunk van/lehet, mert a lélek igyekszik feldolgozni azt ami őt mélyen megérinti. Igyekszik találni egy megoldást, ahogy el lehet menekülni a rossz szituációból, amivel együttérzést tanúsítunk.
Hasonló zaklatottságot válthat ki belőlünk, ha háborúról, ellenségeskedésről olvasunk, vagy hasonló dolgok zajlanak a környezetünkben, amelyek azután bennünket is foglalkoztatnak.

Az árokból előmászó lány pedig akár egy saját személyiség rész is lehet, ami másként érez, reagál, mint a fő személyiségünk. Lehetne ő akár az is bennünk, amit semmi nem ilyeszt vagy rémít meg.

Az hogy az általam leírtakban van-e személyes igazságtartalom, azt pedig a belső gondolatvilágon áteresztve kell alapos vizsgálat alá vetni. Sok gondolkodással minden álom lényege megfejthető, mert a lelkünk számunkra érthető módon igyekszik közölni az üzeneteket.

Rózsaszin kopasz kutya arannyal a fején és a fülében!
2013. november 12. kedd, 1:07 | Rosyna (útkereső)

Sziasztok

Azt álmodtam aug.27-én, hogy egy zöld, füves területen állok egy fehérre meszelt háznál. Mintha az egész utca ilyen lett volna. Bemegyek a nyitott házba (tudtam, hogy nyitva lesz..). A nyitott teraszon egy kis grillsütő berendezés volt beépítve, fiókokkal, edényekkel. Bemegyek a házba, a gazda nincs otthon (a gazda egy régi szerelmem volt)- viszont bent találom, a nővérem egy pasival és egy nővel. Indulnak kifelé. Én egyedül a házban körülnéztem és ahogy fordulok kifelé, figyelmes lettem a ház falára. Fehérre meszelt és úgy volt kialakítva, mintha olyan nagy befőttes üveg szája nagyságú kör alak formálódott ki soronként, ami be volt vakolva és meszelve. Gondoltam, "biztos így van megoldva, hogy napfényenergiát kapjon a ház, tehát meleget. Kimegyek a házból, elmegyek 20-30 métert a zöld füvön, és meglátom a volt barátomat, a ház gazdáját, amint valakivel beszélget. A karjában tart egy gyönyörű, rozsaszin, szőr nélküli kutyát, amelynek a hegyesen felálló két füle közt, aranylánc volt, ívesen lekanyarodva a homlokára. A fülében is kicsi logós aranyfülbevaló. A kutya úgy tartotta a fejét mint egy királynő. Teljesen el voltam tőle ájulva! Csak annyit mondtam: Juj! Add ide! Átvettem a kutyát és elindultunk a ház felé.....

Vajon miért volt az álomban ekkora nagy jelentősége a kutyának?

Az álom után egy héttel belebotlottam egy kis plüss rozsaszin kutyába...megvettem. Az előtt egy plüss állatom sem volt. A valóságban van egy yorki kutyusom!

Már sokat nyomoztam, de még nem tudom a teljes megfejtést. Főleg a rozsaszin kutya, arannyal...Segítsetek, Légyszi! Köszi!

segítsetek megfejteni
2014. január 27. hétfő, 11:20 | Vi

Sziasztok!Nagyon érdekes álmom volt, még most is teljesen valósághűen él bennem és valamiért nagyon fontos nekem. A domb mögött jött fel a telihold hatalmas és fényes volt,ragyogott.Nem egy holdat láttam hanem kettőt egymást kissé takarták. A barátaimnak kiáltottam-Nézzétek milyen csodálatos!Ezzel együtt nagy nyugalom és békesség érzése volt bennem.
Nagyon érdekel a jelentése. Napok óta foglalkoztat.Előre is köszönöm! Vi

Michaelita képe
a holdról álmodni
2014. január 29. szerda, 11:40 | Michaelita

Sajnos saját tapasztalatom, ötletem nincsen, ezért az online álmoskönyv leírását másolom be ide... reménykedve abban, hogy más is felfedezi a kommentemet és hozzátesz valami személyesebbet:

"Hold: Általában: az elérhetetlenség jelképe. Hold, ami fut az égen: elárvultság, elhagyatottság. Felhők mögül elő-előbukkanó Hold: szorongás egy változás miatt; megmaradsz egy helyzetben, ami pedig a terhedre van. Fogyó hold: kedves hozzátartozó eltávolodása. Félhold: osztozni kényszerülsz egy érzelemben, nem érheted el, hogy valakinek a figyelmét teljesen magad felé fordítsd. Telihold: nászút; mézeshetek."

Szóval a telihold - az általános értelmezéssel szemben - mégiscsak jót jelent.

Azt tudom, hogy az én életemben a telihold időszaka szerencsés időszak szokott lenni, még akkor is ha próbákkal van megtűzdelve.

Köszönöm szépen!!!!
2014. január 30. csütörtök, 13:19 | Vi   Előzmény

Köszönöm szépen!!!!

jelzés
2014. szeptember 17. szerda, 14:04 | Vi   Előzmény

Szia Michaelita!Szeretném jelezni mi történt az álom után.Márciusban megkérték a lányom kezét! 09.27-én a jövő héten lesz az esküvő :-) Valószínű ezt jelentette az Én teliholdas csodás álmom! Szia

sárkány
2014. július 24. csütörtök, 8:50 | Napfényízűlány

Álmomban találtam egy nagy tojást. Szóltam a páromnak, hogy jöjjön nézze meg ő is. Tudtam, hogy ki kell kelnie. Elkezdtem leszedegetni róla a héjját és egy kis vörös sárkénybébi volt benne. Nagyon örültem neki.
És még annyira emlékszem, hogy egy nyári éjszaka volt, viszont havas volt minden.
Ez vajon mit jelenthet?
előre is köszönöm a segítséget :)

Azt álmodtam h megtamad egy oroszlán..
2014. augusztus 25. hétfő, 2:15 | johmy (útkereső)

Sziasztok
Én azt álmodtam hogy uncsimal sétálok és látunk egy oroszlánt majd egy kityat becserkeszni majd egy ismerősöm látásból ismerős megfogja a kutyát az oroszlán pedig leharapja a kutya fejét a kezéből máj felém fordul én egy bicon vagyok az oroszlán meg rakar harapni a lábamra. Mint mikor egy bicost üldöz egy tacskó Pl.
Én meg elveszem a lábam aztam fel ébredek de úgy h közben azt mondom h heeejj ... Ez meg vajon mit jelenthet??.

lövések dördültek
2014. szeptember 05. péntek, 14:27 | göndörke (útkereső)

Sziasztok !
Az éjszaka álmomban rossz fiúk támadtak rám, betörtek a helységbe ahol voltam és lőttek, folyamatosan lőttek rám, nem találtak el és én is visszalőttem rájuk, de én sem találtam el őket.
Elég durva álom volt, ilyenre még nem volt példa.
Tudna segíteni valaki, hogy mit is jelenthet ez ?
Köszi !

Szerelem álom
2015. június 21. vasárnap, 13:49 | Látogató (útkereső)

Én azt álmodtam hogy az egyik srác oda állt elém és azt mondta hogy szeretlek.és most nem tudom h ez mit jelent mert ő nem szerelmes belém. De akkor miért álmodtam ezt???

Élő halott testébe kerülni
2015. november 15. vasárnap, 21:16 | Valéria68 (útkereső)

Sziasztok!
Hónapok óta foglalkoztat egy álom.
Sógornőm a nyáron halt meg súlyos tüdőrákban,a 3.emeleti tüdő osztályon,miközben én az 1.emeleti pszichoterápiás osztályon voltam,és az utolsó heteiben én voltam a leggyakoribb látogatója,viszont utolsó nap nem mentem fel hozzá,valami visszatartott.Egy évvel volt nálam idősebb,48 éves,
Ezek után többször álmodtam azt,hogy megjelent soványan,a kék hálóingében,amit többször hazahoztam kimosni,de utóljára nálam maradt,már nem lett rá szüksége.Álmomban is tudtam,hogy meghalt,de ez nem rémített.Megállt nagy nyugalommal,nem felém fordulva,hanem kicsit oldalt,a kezét kissé előre nyújtotta,aztán hirtelen,mintha a lelkem őbelé költözött volna,mintha én lennék ő.
Ilyenkor rendszerint felriadok,és csuromvizes vagyok,pánik félelemmel.
Vajon mit jelenthet,örülnék,ha segítene valaki.Előre is köszönöm.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szerintem ez az álom a sógornődhöz való kötődésedet mutatja. A
2015. november 17. kedd, 15:12 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem ez az álom a sógornődhöz való kötődésedet mutatja. A kialakult kötődésetek miatt akár a halálba is követné Őt az éned álombeli része, amit érdemes komolyan venni és mielőbb elengedni a sógornődet.
Végezz elengedés meditációt vagy szertartást gyertyával, ahol elengeded a lelkét a fénybe, Te pedig itt maradsz az élők között!

Az álmom egy kicsi bonyolultnak tűnik, és ráadásul nem is egy eg
2016. március 06. vasárnap, 14:12 | Max Ekips

Az álmom egy kicsi bonyolultnak tűnik, és ráadásul nem is egy egy napos történet. Sok kérdést felvet, de alig van válasz. Lehet Ön többet lát ki ebből az egészből. Igyekszem részletesen leírni hogy mit álmodtam, milyen történések előtt vagy után, hátha abban van a megoldás. Ha valami nem tiszta kérdezzen nyugodtan.

2007-ben mikor az akkori párommal 1 évesek lettünk, elhatároztam hogy megkérem a kezét. Meg is történt. Azonban utána, de még aznap este eléggé furcsa álmom volt. Egy lány volt benne, akit csak deréktól felfelé láttam és homályosan, csak a hangját hallottam és azt mondta, hogy „várj”. Itt vége is ennek az álomnak. Felriadtam, és hevesen vert a szívem, furcsán éreztem magam. Olyan volt mintha szerelmes lennék az álmomban megjelenő alakba.
Az akkori párom ott feküdt mellettem, szerencsére mélyen aludt és nem kelt fel arra hogy felriadtam. Elkönyveltem magamban, hogy ez csak egy egyszeri álom, semmi jelentése sincs. Így nem foglalkoztam vele.

Majd két és fél évre rá, mikor szétmentünk a menyasszonyommal, aznap este megint előjött ez az álom. Annyi különbség volt az előzőhöz képest, hogy már élesebben láttam az arcát. A hangja nem változott, ugyanolyan volt mint először és megint csak annyit mondott hogy „várj”. Ismét felriadtam, szívem hevesen vert, nem tudtam mire vélni ezt az egészet. Nah, ez volt az a pillanat amikor megpróbáltam utánajárni hogy mégis mit jelenthet ez az egész, mert zavart a dolog nem is kicsit.
Kérdések tucatjai merültek fel. Miért álmodok egy ismeretlen nővel? Miért hallom a hangját? Miért mondja hogy várjak? Mire várjak? Honnan ismerem, ha egyáltalán ismerem. Kutatásom után sem lettem okosabb.
Hiába keresgéltem a neten válaszok után kutatva, álmoskönyveket bújva, túl sok választ nem kaptam. Utána volt még néhány próbálkozásom más nőkkel, de mindnek ugyanaz lett a vége.

Közben igyekeztem az akkor igen népszerű iwiw oldalon az ismerőseim ismerősei között kutatni, hátha megtudom kicsoda az a személy akit láttam az álmomban. Sokáig tartott, és ráadásul eredménytelen is volt a keresés. Arra jutottam, hogy lehet egy filmben láttam, de akkor úgy döntöttem, hogy nem fogom végignézni az eddigi filmeket amiket láttam csak hogy választ kapjak arra a kérdésre hogy mégis kicsoda. Jól is tettem, nem is derült volna fény a személyazonosságára! Nem filmben láttam, de erről majd később.

Másik álom ami ehhez kapcsolódik, és éveken át visszatért. Nagyjából bő öt évről beszélek. Ez arról szólt, hogy egy mezőn vagyok, és egy sárkányt simogatok. Sokszor álmodok sárkányokkal. Eddig még rendben is a dolog. 3-4 éves lehettem mikor először láttam sárkányt, persze nem élőben, hanem akkor kaptam egy könyvet, ami sárkányokról szólt, képregény formában, de jó vastag volt. Imádom a sárkányokat, lenyűgöző teremtmények. A kínai horoszkópom szerint sárkány vagyok, mellesleg a csillagjegyem rák. Nem tudom ez mennyire releváns információ.

Visszatérve az álomra. Egy alak tűnt fel nem messze tőlünk, és közeledett felénk. Mikor odaért, letérdelt velem szembe. Rám nézett, majd a sárkányra, majd ismét rám pillantott. Megsimogatta az arcom, közelebb hajolt, és megcsókolt. Majd annyit mondott „várj”. Csillogott a szeme és mosolygott. Megsimogatta a sárkány fejét, felállt és elindult arra amerről jött. Felriadtam. Itt végleg elvesztem. Ugyanaz a hang ismét, amit az előző álomban is említettem, ugyanaz a szó, annyi változással hogy már láttam az arcát. Tudtam hogy bármit is tennék, hogy kiderítsem ki lehet, nem kerülnék hozzá közelebb. Tűt keresnék a szénakazalban, sose láttam előtte. Így maradt a jó tanács. Vártam.

Közben ez az álom sokszor visszatért. Nem is változott közben semmit. Maximum nem mindig mondta hogy várjak, de az arc, a haj, a csillogó szemek, a csók ugyanaz maradt mindig. Jött, látott és győzött. Ez így ment 2014 tavaszáig. Pont akkor volt egy olyan időszakom amikor se párom, se munkahelyem nem volt.
Nem volt a legjobb időszak, nem voltam jó passzban. Majd jelentkeztem a jelenlegi munkahelyemre, ahonnan visszajeleztek hogy másnap kezdhetek. Boldog voltam. Álom hely, szó szerint. Miután megkaptam a levelet a jelenlegi munkáltatómtól, az álom amiben csak deréktól felfelé láttam őt, visszatért. Láttam az arcát, a csillogó szemeit, a mosolyát és hallottam a hangját. Azt mondta „figyelj és várj”.
Nem tudtam hogy mire figyeljek, és továbbra is kérdéses volt hogy mire várjak. De úgy éreztem hogy mindenre felkészültem amire csak lehetett, csak arra nem ami az első napon történt.

Átöltözve, új gondolatokkal, boldogan sétáltam le az irodába. Újra önmagam voltam. Alig telt el egy óra a munkakezdés után, amikor jött az első sokk. Pont mentem be a rámpára, mikor meghallottam egy hangot. A hangot. Hirtelen elkezdtem forgolódni hogy honnan jöhet, majd tőlem alig 3 méterre, ott állt az a nő akiről álmodtam. Ugyanaz a hang, ugyanaz az arc.
Azt hittem megint álmodom, de nem. A szívem hevesen vert. Nem tudtam mire vélni a dolgot. Lefagytam. Hogy lehetséges az, hogy akit eddig csak álmomban láttam, ráadásul nem is egyszer, hirtelen ott van előtted. Ez mi? De eszembe jutott az utolsó álom, „figyelj és várj”.
Másfél évig vártam, figyeltem minden mozdulatát, hogy mit mond, mit hogy csinál. Néha beszélgettünk amikor éppen volt némi felesleges időnk. Próbáltam kideríteni hogy kicsoda. De ezalatt az idő alatt az álom nem tért vissza, csak szépen lassan beleszerettem.

Amióta megismertem nem álmodtam róla. Egészen 2015 végéig. Ekkor újra megjelent, egymás után két alkalommal. Deréktól felfelé, csillogó szemek, és mosoly. De nem mondott egyszer sem semmit. Próbáltam rájönni hogy miért, de csak egy dolgot tudtam tenni ami az eszembe jutott. Elhívtam egy randira.
Alapjáraton sem vagyok egy nagy randizós ember, de úgy éreztem most ezt kell tennem. Természetesen nem úgy sikerült a dolog ahogy azt terveztem, eléggé kellemetlen volt a szituáció, mert azt mondta barátja van. Utána már nem igazán akartam megismételni a randi gondolatát.
Viszont karácsony után néhány nappal rám írt, hogy megejthetnénk a kávét, és moziba is mehetnénk. Benne voltam, nem is gondolkodtam rajta. Megtörtént, kávé, mozi majd mindenki ment a saját dolgára.

Második alkalommal mikor munkán kívül is találkoztunk már élőben láttam a csillogó szemét és azt a mosolyt amit az álmomban láttam. Abban a pillanatban tudtam hogy ő az akiről álmodtam. Próbáltam kideríteni hogy mi járhat a fejében mikor mosolygott és úgy nézett rám, de mindig csak ugyanazt mondta, hogy semmi. És kiderült hogy nincs barátja. De még mindig nem tudom hogy miért álmodok róla éveken át. Amit biztosan állíthatok, hogy imádja a sárkányokat. ...

Már nem vagyunk együtt, de rengetegszer volt vele kapcsolatban deja-vu érzésem. Amióta szétmentünk nem beszélgettünk egymással. Én pedig próbálok megszabadulni azoktól az álmoktól amikben láttam. Ezért írtam most le, hátha tud valami egyszerű magyarázattal szolgálni ezekre az álmokra.
Mai napig van hogy csillogó szemmel, mosolyogva látom álmomban, de nem mond semmit. Természetesen mindig akkor látom álmomban mikor el akarom engedni.
Van ötlete hogy mi lehet ez az egész?
Nem vagyok jós, ahogy ön sem. Nem akarom megváltoztatni a történteket, csak tudni szeretném miért álmodok vele, hogy végre lezárhassam.

Segítségét előre is köszönöm.

Erdekes
2016. március 08. kedd, 16:03 | Enis (útkereső)   Előzmény

Erdekes almok ezek, amik nem veletlenul jonnek :).

Nekem is volt ehez hasonlo regen, valakivel. Mai napig biztos vagyok benne, hogy nem "csak egy kapcsolat" volt, hanem annal sokkal tobb.

Ha meg mindig "latogatja" almaban ez a no, akkor lehet, hogy meg lennie kell valaminek. Lehet, hogy nem figyelt oda eleg jol eddig :). Most nem azt akarom mondani, hogy vele fog osszehazasodni, es boldogan elni amig meg nem hal, mert nem mindig van errol szo az ilyen talalkozasokban. Viszont 100% hogy karmikus talalkozasrol van szo. Es az is biztos, hogy tudni fogja, mikor van teljesen vege, de egyelore szo sincs errol. Meg akkor is, ha nem lesz tobbet parkapcsolat belole (habar nekem ugy tunik, hogy inkabb arrol van szo), van valami elvegezni valo feladata ezzel a szemellyel. Szerintem.

Egyebkent ezek az almok nem almok, vagyis nem a megszokott ertelemben. Ugyhogy, kicsi a valoszinusege annak, hogy majd egy almoskonyvben magyarazatot talal reajuk. Ha magyarazatot akar, akkor azt inkabb a mindennapi eletben probalja keresni, es probalja meg meglatni a jeleket amiket kap. Mert kap, es meghozza eleg feltunoeket :).

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az ilyen befejezetlen kapcsolatok egy következő közös élet
2016. március 10. csütörtök, 16:02 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Bár a közfelfogástól nagyon elrugaszkodott ötlet, de gondolom azért ezen a weboldalon kérdez, mert akár erre is nyitott:
Nekem úgy tűnik, hogy volt minimum egy olyan előző közös életük (ott még éltek sárkányok is), ahol feltehetően párkapcsolatban voltak és nagyon akarták-vágyták, hogy még folytathassák ezt a kapcsolatot. Az ilyen befejezetlen kapcsolatok egy következő közös élet lehetőségénél beteljesülnek, a sors-szálak ismét összefonódnak, ha engedünk nekik.

Azonban fontos elem, hogy nem csak újra összetalálkoztak, hanem az Ő lelke még hívta és irányította is Önt az álmaiban, amiről feltételezem Ő a felszínen nem is tudott.
Érdekes lenne megtudni azt, hogy vajon Ő érzékelt-e bármit is ebből a különös vonzalomból, ismeretségből?

Az nem volt teljesen világos számomra, hogy akkor kialakult Önök között valamiféle párkapcsolat ebben az életben?
És ha nem, akkor miért nem?

Én biztosan elvittem volna párkapcsolatig az ismeretséget, mert szerintem ott teljesült volna be vagy ki az, amiért újra össze kellett találkozniuk!
Nem is értem, hogy miért nem ez a sztori vége? Mintha Ön is félne a happyendtől?!? Nem nézett elég hollywoody romantikus filmet? :-)

GulyásÁgi képe
Álombeli lány
2016. március 10. csütörtök, 19:59 | GulyásÁgi   Előzmény

Bocsánat, hogy tegező hangnemet választok, de olyan fura itt ezen az oldalon magázódni. Én meg már úgyis öreg vagyok mint az országút :), így bizonyára megbocsájtható.
Valóban izgalmas lenne rálátni a kettőtök közötti karmikus történetre. Nekem az a gondolatom jött, hogy valóban , „nyilván” lehetséges egy vagy több közös előző élet, - más magyarázat talán nem is adható- ahol együtt voltatok és ez a lány fogadott valamit azzal kapcsolatban hogy megkeres téged, védelmez, figyelmeztet, esetleg szerelmet ébreszt benned. Én úgy vettem ki a mondatokból hogy párként is együtt voltatok valameddig, de hogy beleszerettél az teljesen világos.
Úgy is értelmezhető, hogy az esetleges belső elfojtott félelmeid és bizonytalanságod megjelenítője ő, és a komoly helyzetekben nem feltétlenül figyelmeztetni akar, csak egyszerűen megtestesíti a belső kételyeidet, bizonytalanságokat, azzal a céllal, hogy dolgozz a félelmeken. Ezt akár úgy is el tudom képzelni, hogy ő saját lélek szerinti vállalása által, annak az „energiának” az erejével képes a belső figyelmeztetőddé alakulni. Valószínűleg nem tudatosan, hanem egy olyan lélek szerinti vágy által vezérelve, amelyet a tudatos énje talán nem is érzékel, ez magyarázhatja hogy ő igazából nem ismert fel téged, ha jól értem a történetet. Te pedig a saját érzékenységeddel (ami a Rák jegy esetében nagyon is jellemző) kapcsolódsz hozzá és tudattalanul megengeded neki hogy a belső félelmeidet a saját álmodban megjelenítse, Te is a régi karmikus kapcsolódás miatt „engeded” .
A feladat lehet hogy ennyi, - a kételyek vizsgálatára való felhívás- vagy annyi volt, hogy még zárd le ezt azzal, hogy valóban elengeded őt (megtanulod az elengedést).
Én kevésbé hiszek az ilyen hollywoodi forgatókönyvekben - PEDIG ÚGY SZERETNÉK - és úgy tapasztalom, hogy a karmikus találkozásokban nem a happy end a cél, hanem a különböző karmák törlesztése, egymás időleges segítése egy másik nagy feladatban, de nem ismétlés.. Az a verzió, amit Sanyi említ számomra is elképzelhető, de valahogy én ezt a másik megoldást tartom kicsit valószínűbbnek, feltéve hogy itt bármilyen valószínűség szóba jön. Persze tök jó lenne, ha tényleg happy end vége lenne, az is lehetne akár a karmikus vállalás, és lehet hogy akkor tud valójában megtörténni, ha a lány „kiengedi a lelkét a palackból” és a lélek szerinti útját kezdi járni, tudatosan. Akkor esetleg később újra összehozhat Benneteket az a titokzatos valami.
Az már kicsit bonyolultabb kérdés , hogy mivel az álombéli lány meg is testesült, hogy az a lélek, aki ennek a valós lánynak a testében van, az ugyanaz a lélek-e aki álmodban manifesztálódik. Ahogy meséled a történetet számomra nem hangzik teljesen egyértelműen meggyőzőnek az hogy Ő az az álombéli lány, lehet hogy csak hasonlít rá és a szerelem részét már Te magad teremtetted, nem ő ébresztette a szerelmet, hanem a te önmagadban. Néha remekül tudjuk az illúziót valósnak vélt igazsággá változtatni.
Persze nem tudom, hogy ez így van-e, ahogy én értelmezem, de lehet ez is egy magyarázat, vagy lehet olyan rész, aminek van köze az igazsághoz.
Van pár állócsillag a Draco vagy Sárkány csillagkép részrei, amelynek erős köze van a sárkányokhoz, ezek a Thuban, a Grumium, a Rastaban (Alwaid vagy Etamin). Ha az asztrológiai képleted valamelyik eleme együtt áll ezeknek a csillagoknak a valamelyikével, akkor közöd van azokhoz az Unverziumokhoz, a lelked vagy valamelyik lélekrészed már járt ott, ott is lehetett közös kapcsolódásotok a lánnyal.

Napok óta ugyanazzal a férfival álmodom
2016. május 13. péntek, 8:22 | Maat

Szép Estét!

Nagyon sokat bújtam az internetet aztán egyszer csak rábukkantam eme oldalra, reménykedve abban hátha kapok egy kis segítséget, támpontot. Másfél hete, minden éjszaka ugyanazzal a férfival álmodok. A mai reggelre lett erős azaz érzés, hogy valamire szeretne ez a dolog rámutatni. A szituáció mindig más, de a férfi mindig ugyanaz. Az álmaimban történtek pozitívak. Együtt sétálunk, kirándulunk, beszélgetünk, nevetünk, táncolunk és éneklünk. Sok a mosoly, mindig körülvesz a boldogság, a teljes elfogadás és megértés. Ezekben az álmokban jellemző a fizikai érintkezés, (egymás kezét fogjuk, öleljük egymást), sosem engedjük el egymást. Az almákban a szerelem érzése ébred bennem, de ez már az ébredés után is ott van. Napközben sokat gondolok ezekre az álmokra és a férfira, egyfajta szomorúság fog el most már, hogy nincs velem és hogy nem érezhetem a fizikai közelségét. Mintha összefonódtam volna vele. A férfit még csak nem is ismerem, 2-3 alkalommal találkoztam vele összejöveteleken és a beszélgetések sem voltak hosszúak vagy mélyek, vonzó férfi, de párkapcsolatban van, így sosem jutott eszembe az, hogy esetleg más irányba induljon el a dolog. Pár hónapja beszéltünk néhány sort egy közösségi oldalon, de semmi érdemleges vagy különös nem történt.
Egyszerűen nem értem a dolgot és nem tudom hova rakni, főleg hogy ezek az érzések már napközben is ott szunnyadnak bennem és ez olyankor ijesztő. Vágyom rá.
Mi lehet ennek a jelentősége? Mire szeretnének az álmok rámutatni? Merre kell elindulnom, hogy rájöjjek mit takarnak az álmaim?
Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Maat

költözés
2016. július 14. csütörtök, 4:16 | Látogató (útkereső)

Sziasztok!
Évtizedek óta visszatérő álma nagymamámnak, hogy költözik. Hosszú ideje magányosan él, szereti a lakását, és állandóan azt álmodja, hogy elköltözik, hol ide, hol oda, de mindig sír és szidja magát, hogy hogy költözhetett el... Hogy lehetett ilyen hülye...
A legkülönfélébb putriktól kezdve, mindenhová költözik álmában.
Ami mindig azonos a szomorúság, a megbánás és az önvád.
Köszi, ha segítetek megfejteni, nagyon várom/várjuk.

sínek
2016. július 14. csütörtök, 4:22 | Látogató (útkereső)

Szia, ha már itt vagyok, akkor a magam álmát is megkérdezném: Nekem pedig az a visszatérő álmom, hogy vasúti síneken megyek, vagy valami vasútállomás szerűségen vagyok, ahol síneken kell átmenni. Elég nyomasztó álom, de nem elviselhetetlenül félelmetes.

A másik pedig, hogy valamiféle föld alatti folyosóra menekülünk, ahol már sokan "tanyáznak", ülnek a folyosó oldalán, de mi csak megyünk egyre bentebb és bentebb...
Köszi: Imola

Rossz elöérzetem van
2016. november 15. kedd, 4:43 | kazutokun18

Ma egy álmomból riadtam fel.
Az álmomban meglátogattam a régi szerelmemet és úgy viselkedtünk mint két turbékoló galamb körbe jártuk az udvarukat miközben egymás kezét fogtuk néha megálltunk elcsattant egy-egy csók és mentünk tovább közben mindig felbukkant egy-egy kutya és egy nagy madaras kalitka tele madárral bár a madarakra nem emlékeszem hogy milyen fajtájúak lehetek .

Na most egyik dolog én irtózóm a kutyáktól mindegy milyen nem tudok bennük megbízni és félek tőlük másik hogy a lányba kis iskolás koromtól kezdve egészen közép iskolás korom végéig szerelmes voltam de sose lettünk egy pár és már évek óta nem is beszélünk egymással.
Jelenleg szerelmes vagyok és úgy érzem megtaláltam életem párját ezért nyugtalanít ez az álom remélem semmi rossz jelentése nincs sajnos én nagyon babonás vagyok úgyhogy minden képen szeretném tudni mit jelenthet ez az állom nem szeretném hogy valami rosszul sikerüljön mikor megkérem a párom kezét.
Köszönettel: Dániel

Mit jelenthet?
2017. január 14. szombat, 21:23 | Látogató (útkereső)

‪Mit jelenthet az álmom?‬
‪Egy kis méretű fekete kutyával álmodtam.‬
‪Izzó vörös szemei voltak és csak néhol volt rajta szőr. De a bőre is fekete volt és csontsovány volt.‬
‪Egy utcán voltam , körbenéztem és mintha szétbombáztak volna mindent..‬
‪Aztán elkezdtem sétàlni a kutya meg csak jött elöttem és végig engem nézett(hátra fele ment).‬
‪Féltem tőle, megakartam szabadulni tőle.‬
‪Megálltam és a lábbammal probáltam ellökni de csak elkezdett elöttem ugrálni mintha játszana velem.‬
‪Aztán belerúgtam..‬
‪Erre csak nézett a szemembe és nekem támadt. Aztán felébredtem.‬
‪Nagyon érdekel a jelentése! Már a létező összes oldalt végig olvastam de sehol nem volt erre megfejtés.‬