Álmomban rájöttem, hogy álmodom | Önmegvalósítás.hu

Álmomban rájöttem, hogy álmodom

Egyik este rájöttem, hogy álmodom. Csak úgy, egyszerűen. Volt már ilyen. De akkor gyakoroltam rá, most csak úgy rájöttem.

Valami furcsaság volt, valakivel labdát dobáltunk egymáshoz, és amikor nekem dobták, mindig ketté vált a labda. Álmomban mondtam, hogy ilyen nincs. És akkor beugrott: ez nem más, mint egy álom. Gyorsan elkezdtem kipróbálni, amit az életben nem tudok. Pl: kézen álltam, átmentem a falon. Más nem nagyon jutott akkor eszembe. Vajon, mit próbálhatnék még ki? ;)

Mellesleg, ha álmunkban rájöhetünk, hogy álmodunk és kipróbálhatunk bármit, vajon belehelyezkedhetünk-e olyan szituációkba, amiket nem tudunk eldönteni? Kipróbálhatjuk-e mind a két lehetséges utat, hogy aztán megtapasztaljuk, melyik a jó döntés? És ha igen, akkor helyes képet kapnánk-e a valóságról?

Saját magunk irányítjuk az álmunkat, az tény, de ha a válasz ott van bennünk, talán megtalálhatjuk. Vagy nem? Vagy egyszerűen csak nincs válasz, talán azért nincs, mert a kérdés sem helyes. Talán nem a helyes választ kéne megtalálni, hanem feltenni a helyes kérdést.

Mellesleg még mielőtt rájöttem volna erre a fontos információra: álmomban Bécsben jártam (még sosem voltam Bécsben), az óvárosban sétálgattunk, élvezetes volt. Talán álmunkban utazhatunk is?

Érdekes ez az álom dolog. A témában az Eredet című filmet ajánlom mindenkinek.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K3wBz0UVpCU

Beküldte: | 2012. jún. 05. kedd - 16:58

Hozzászólások

2 hozzászólás
fehercsongor képe
Két világ közt lebegés
2012. június 06. szerda, 14:37 | fehercsongor

Édekes érzése az átmenetiségnek,amikor felébredéskor mintegy megállított videóként ott vibrál a kép és a hangulat,mint egy további símogatásra váró cica,és tudod,hogy annyi időd még talán van a törésmentes folytatáshoz,hogy közben a fejed alá visszatedd az elcsavargott párnát,vagy megvizsgáld a tested,hogy az a sürgető inger halasztható-e még egy órácskát,és közben ott van benned,hogy gyorsan el kell döntened,mert különben visszafordíthatatlanul körédszilárdul a nappali valóságod hálója,és elvész a visszacsúszás ,mint lehetőség.
Üdvözlettel : felacso

Ha felismered álmodban, hogy ez csak egy álom, akkor onnantól
2012. július 05. csütörtök, 23:27 | H.Vica (útkereső)

Ha felismered álmodban, hogy ez csak egy álom, akkor onnantól tudod irányítani a továbbiakat, vagy újra tudod játszani a történetet egy neked tetsző verzióban, neked szimpatikus véggel. Hogy ebből mennyire kapható meg a helyes válasz, azt nem tudom. De érdekes felvetés... nekem még nem jutott eddig az eszembe.