Testelhagyás? | Önmegvalósítás.hu

Testelhagyás?

Hozzászólások

7 hozzászólás
Michaelita képe
még más véleménye is jó lenne:)
2012. január 15. vasárnap, 17:16 | Michaelita

Igen ez akár testelhagyás is lehet, ahogy így leírod.

De nagyon jól át tudtad hozni a képeket magaddal, nagyon ügyesen, nagyon szupi módon!

Én csak álombeli állapotokból tudtam még eddig képet áthozni, az egy kicsit másképp zajlott.
De persze lehetséges, hogy minden egyes képáthozásunk is egészen eltér(het) egymástól.

.... Valaki más véleménye még?

Aditi képe
Már biztos vagyok benne, h az volt. Azt is megértettem, h miért
2012. január 21. szombat, 15:00 | Aditi

Már biztos vagyok benne, h az volt. Azt is megértettem, h miért láttam áttetszőn a formákat: rezgéseket érzékeltem. A látók, meg gyógyítók szoktak így érzékelni, úgy is mondják "röntgenlátás", mert átlátsz az anyagon. És azért nincsenek színek (ezt már kutatók is bebizonyították), mert az agy rendeli a dolgokhoz a rezgés-különbségük alapján a színeket, amúgy semminek nincs színe, hiszen "csak" rezgés :).

Tök buli.

Hogy miért kapcsolódott össze a féléber állapottal arra az a gondolatom, hogy a Bak agyam valszeg csak ebben az állapotban hajlandó a valósággal foglalkozni. :) Mindezt tudtam én már, de sem mediben, sem máshogy akaratlagosan soha nem sikerült a mátrixból kilépve érzékelnem ilyen szinten. Ez jár a Bakoknak: tudod, de csak ritkán engedi meg az egód, hogy csináld is.... :)

Kár. (Ez is a Bak volt ..:)

Namaszte

Kevés időt töltök a testemben
2012. február 05. vasárnap, 1:09 | Panka2011

Szerintem nagyon kevés időt töltök a testemben - és más is -, nekem inkább azt kéne beazonosítani, hogy annak mik a jellemzői.:) Amikor alszunk vagy gondolkodunk vagy álmodozunk, vagy az érzéseinkre figyelünk, és főleg mikor álmodunk és szerelmeskedünk, vagy bármilyen tevékenységben a flow-élményben vagyunk (elragadtatott állapotban), akkor nem vagyunk a testünkben.

Aditi képe
Hát, nekem nem egészen ez a tapasztalatom. Szerelmeskedni, meg
2012. február 05. vasárnap, 22:50 | Aditi   Előzmény

Hát, nekem nem egészen ez a tapasztalatom. Szerelmeskedni, meg álmodozni lehet sokféle tudatállapotban. Álmodni is. Vannak felületesebb és mélyebb álmok. És mindezeket meg lehet élni nem tudatosan (akkor is meg van élve, csak tudat alatt), és tudatosan. Amikor már be tudod azonosítani a jellemzőit (mint én az enyémet nemrég), akkor válik tudatossá. Akkor, ha legközelebb átéled, már emlékezhetsz arra, ami tudatosult, és beazonosíthatod álmodban is, vagy abban az állapotban, amikor átéled.

Nekem a testen kívüli élmény nagyon más volt, mint pusztán a +flow"ban lenni. Jó esetben mindig a flowban vagyunk, az egy természetes állapot. Ezt meg lehet élni éberen, álomban, transzban, drogosan, utazás közben, szex közben, vagy akárhogy. Ha nem éljük meg, akkor rendszerin rosszul érezzük magunkat, épp az elme foglyai, egy nem tudatos érzelem, gondolat....stb. foglyai vagyunk.

A testelhagyás egy másik kategória. Amikor transzban voltam, az is hasonló élmény, de a transzban nem tudtam hol vagyok, csak nagyon jó volt, és amikor visszajöttem, olyan volt, mintha egy álomból ébredtem volna, mintha "kiestem" volna a fizikai valóságomból.

A testelhagyásos élményemben végig tudtam magamról, arról, hogy a testem a szobában van, hogy "én" az utcán vagyok, láttam.....strb. Itt nem kapcsol ki teljesen a a test. A transzban jobban. Bár transzban is volt, hogy zongoráztam, bár már nem tudtam róla, hogy még zongorázok. és a színpadon "ébredtem fel". tehát ott is működik az elme egy része. csak az a része nem, amelyik a fizikai valósághoz köti az ént.

Namaszte

Vicces
2012. február 21. kedd, 22:16 | Panka2011   Előzmény

Inkább vicces lehet ez az élmény, mint ijesztő. Nem?

Aditi képe
Hát nem nevetgéléssel voltam elfoglalva... Nagyon is lefoglalt
2012. február 24. péntek, 21:47 | Aditi   Előzmény

Hát nem nevetgéléssel voltam elfoglalva... Nagyon is lefoglalt az élmény. Annyira erősen tapasztalható volt, szinte teljesen, mint a testé... Csak az volt ijesztő, egy kicsit és átmenetileg, amíg az ürességet láttam. A fizikai érzékszerveim már nnem működtek, a szellemiek meg még nem... ÉS ebből a sötétségből bontakozott ki az a reazgéskép, ami színtelen volt, de mégis a fizikai valóság. A két állapot közötti állapotvolt kissé fura. Amint tudatosultak a dolgok, már nem.

Nagyon tetszett Namaszte élménye!
2013. július 23. kedd, 14:44 | Higi (útkereső)   Előzmény

Tetszik ez az élmény, mivel teljesen egyetértek vele. Amikor bármilyen okból kikerül az ember a testéből, rendszerint drasztikusan megváltozik az érzékelése és a tudatállapota. És ezt nem mindenki tudja könnyen feldolgozni. Ez nem olyan, mint amikor álmodik az ember! Sokkal élesebb, bár az érzékelés még nem túl jó. Azt javítani kell. Van erre egy szuper könyvem, ami olyan gyakorlati eljárásokat tartalmaz, amiket ilyenkor kellene csinálni. Érdekes, hogy az ilyen fajta érzékelésünk milyen rejtett, és csak az ilyen ritka pillanatokban pattan elő, illetve halálkor, de hát azt már nem tudjuk elmondani egy ilyen fórumon! :)
Üdv.: Higi