Szeretet | Önmegvalósítás.hu

Szeretet

2012. január 26. csütörtök, 14:42 | Látogató

Hogyan erősíthetem önelfogadásomat?
Azt érzem az emberek nem szeretnek, a külvilág persze nem ezt tükrözi vissza, kedves velem akárkivel is beszélek... mégsincs valami rendben velem... ha konfliktusba keveredek valakivel zavarodott leszek... nem merek kiállni magamért, a saját igazamért... és nem szeretem önmagamat, nem tudom elfogadni önmagamat... ezért érzem azt hogy senki sem szeret talán... mégsem tudok ez ellen tenni... hogyan szeressem önmagam?

Mindenkinek köszönöm a válaszokat...


pinkbutterfly képe
Meg kell találnod a gyökerét, honnan indult ez. Mit kapál a
2012. február 12. vasárnap, 13:22 | pinkbutterfly

Meg kell találnod a gyökerét, honnan indult ez. Mit kapál a szüleidtől, tanáraidtól, rokonoktól, barátoktól, milyen traumák értek , ugyanis ezekhatározzák meg, hogy később hogyan viszonyulsz önmagadhoz.

Domoszlai Katalin képe
Az elfogadás és az ősbizalom
2012. február 13. hétfő, 8:22 | Domoszlai Katalin

a születést követő pár hónapban alakul ki alapvetően. Későbbi időszak traumái is okozhatnak törést, de akkor a hatásuk egyes helyzetekben jelentkezik, nem általános. A saját akarat érvényesítése elkezdődik 2 éves kor körül, ezt nevezzük a dackorszaknak.

Ha a gyökérok ilyen korai szakaszban található, nagyon nehezen hozzáférhető a gondolkodás útján, hiszen ez még pusztán az érzések világa.

Több embernek vezettem imaginációs gyakorlatokat, ahol a képek, szimbólumok segítségével oldottuk ki az ilyen korai korszakból eredő blokkokat. Az egyedüli próbálkozással nem csak az a probléma, hogy lassú és a tévutak sok esetben lehetetlenné teszik a haladást, hanem az, hogy olyan valamit kezdesz el keresni, amiről azt sem tudod, hogy micsoda.

Milyen érzés az, ha szőrüstül-bőröstül elvagyok fogadva, ha van saját akaratom, vannak én-határaim, azokat tisztelik és elfogadják mások? Hogy a konfliktusokat tisztán, erőszakmentesen, saját magadért kiállva tudod kezelni? Ezt meg kell tanulni, mert erre nem kaptál mintát.

Tehát a megoldás több lépcsős. Először meg kell találni az okokat. Egy összetett problémánál ez elég sok lehet.
A tudatalattiban lévő érzéseket amik a blokkot alkotják a felszínre kell hozni és át kell dolgozni. Utána pedig meg kell tanulni a helyes mintákat, az én-erő használatát.

Ha úgy érzed tudod segíteni, írj privátot.

Miért akarsz változtatni a szelídségeden? Miért baj, ha nem
2012. március 01. csütörtök, 8:48 | pohar

Miért akarsz változtatni a szelídségeden? Miért baj, ha nem tudsz kiáltani, és ki tudja, hogy mi az igazság?
Nem szereted önmagad?
Ki szereti? Sokan mondanák: Én, Én, de én nem.
Mert aki nem szereti a világot, aki nem szereti a benne lakozó gyűlöletet, megfagyott szeretetet, az az önmagában megnyilvánuló világot sem szereti.
Én nem mondanám neked, hogy változ meg, hogy válj olyanná, mint a világ.
Azt mondanám neked, hogy fogad el a "vér-szívedet", és lehet, hogy a világ nem fogad be, sőt biztosan elutasít, de ezért az árért, nem kár.