Megvilágosodás? | Önmegvalósítás.hu

Megvilágosodás?

Hozzászólások

10 hozzászólás
szia
2011. október 23. vasárnap, 6:17 | DIdiusUS

Sokat írtál, okkal.
Számomra a megvilágosodás a végtelen = határnélküliséget jelenti.
Nincs fenn és lenn. Ez a kettő ugyanaz.
nincs ég és föld mert egybeér.
semmi = minden
alfa = omega
Aggyal szinte fel nem fogható, mire rájössz, hogy ez a termászetes állapotod.

A végtelenség megjelenik :
- felismerésekben : életszépség, természeti szépség, emberi fényszépség, emberi egofelismerések
-a megengedő, mindenen áthatoló szeretetetben
- a gondolatokban
-cselekedetekben
-ha csak a pillanatnak élsz látod, hogy nincs idő se, s látod a momentumok szépségeit. Ezáltal az idő is végtelen.

Amikor a bunkeres korszakod volt ( be voltál bábozódva), majd később mikor kinyíltál s kirepültél mint egy pillangó LÁTTAD/LÁTOD milyen szép az élet.....s amilyen rövid emberi élet (testileg) olyan rövid egy pillangó élete is az ember-univerzum összefüggésében nézve.
A pillangó is szeretei a fényt, mi emberek is a lélek s a szív fényét tapasztaljuk meg. Minden ember fénylény. Annyira jó látni a másik emberben a fényt.
Amint efféle mód kezdesz gondolkodni alacsonyabb rezgésű érzet nem tud rád hatni.

1. Fontos egy olyan közösség, mely hasonló tudatossági szinttel bír mint önmaga, kell ez is.

2. Kívülről nézve a megvilágouslt egyesknek úgy tűnhet , hogy "érzéketlenek".
Aztán rájössz, hogy tudatossági szintjuk miatt tűnhetnek érzéketlennek.
De nem azok. :) épp ellenkezőleg.

Ennyi jutott eszembe most.
Szia D.

..csodás dolog...!
2011. október 27. csütörtök, 22:17 | goorran

Megélni a lét értelmét,és a tükörben meglátni a fény árnyékát amit az E.G.O(elnyomó,gőgös,ordító)fátyla elfed -tényleg csodás!
Csak tényleg az a baj,hogy van köztünk egy pár megvilágosodottnak magátmondó,, embernek látszó"energiahalmaz"aki határozottan állítja,hogy a fény meglátását csak is beavatással lehet meglátni.
-Na szerintem ez igencsak nagyképűség.
Persze azért sokan akarják és próbálják meglátni a tiszta fényt.

-csak nehogy úgy járjanak mint a szentjánosbogár a rovarcsapdával az is "fény"

szép eszmélést nektek testvéreim.goorran :)) )+(

...még valami ezekben a sötét időkben, nem áll jól senkinek a napszemüveg,akikre csak tudtok szóljatok rá...... köszi..értünk és értük.

Beavatás
2011. október 28. péntek, 11:14 | Éva.   Előzmény

Úgy gondolom,hogy az archaikusabb korokban még voltak valódi beavatások,de manapság már csak egyetlen lehetősége van erre az embernek,ha Saját Magába /az Önvalójába/, Avatódik be.
Az összes többi beavatásnak nevezett valami,szerintem humbug.
Hogyan lehetne valami külső /tőlem független / dologba beavatódni? És főleg,minek?:)))
Én ezeket pontosan ,hogy ellen beavatásoknak tartom,mert éppen arra jók,hogy elválasszanak
Önmagamtól.

fehercsongor képe
Ma sem kevesebb a valódi
2011. október 28. péntek, 20:58 | fehercsongor   Előzmény

beavatás.mint a múltban .Lehet,hogy az emberek számához arányosítva tűnik kevesebbnek . Ezzel nem azt akarom mondani,hogy a múltban voltak beavatások,csak azt,hogy ha voltak,akkor ma is vannak .
Beavatás szerintem az ,amikor a tapasztalataim által érzékenyítve olyan ismerethez jutok,ami addig nem létezett számomra,és az lényegében megváltoztatja a viselkedésemet,szokásaimat,gondolkodásmódomat,érzésvilágomat.Világképembe való beépülése alatt megfog és erősen foglalkoztat,és ismerete által már nem vagyok ugyanaz,más szemmel nézek magamra,a világomra.Így a belső fölismerések is önbeavatások isteni Magunkba.
Sokszor viszont a felgyűlt gyúanyagot lángra lobbantó isteni szikrát más sziporkázza ki magából,szándékosan,vagy öntudatlan . Inspirációt adva katalizátorként gyorsítja sz átalakulási folyamatomat , vagy magot ültet el bennem , ami a benne rejlő lehetőségekhez formázva új írányba teljesít ki . Üdvözlettel : felacso

Szépeket írsz Csongor...
2011. október 29. szombat, 1:51 | Éva.   Előzmény

,,,és jó is lenne ,ha csak ennyi lenne a beavatás.
De a beavatás,-legalább is a valódi- nem csak az ,,általános''emberi létállapot kiteljesedését jelenti,hanem a Meghaladását is. /Kis különbség:)/

Ha érdekel a téma,és van kedved hozzá, figyelmedbe ajánlom az alábbi írást.
/A bevezetés után az első rész a lényeg,bár az első szótól az utolsóig is az. Szerintem legalább is:) /

http://lazadas.ho8.com/www.tar.hu/lazadas/evolabeav.htm

fehercsongor képe
Elég lelombozó amit ír
2011. október 31. hétfő, 19:48 | fehercsongor   Előzmény

Számomra az szűrődött le, hogy a beavatás egy belső hajlam , felkészültségi fok és egy fenti erő találkozása , amit kár erőltetni , vágyni rá . Egy kicsit arra emlékeztet , ami szerint Isten már eleve kiválasztotta az üdvözülteket , és a földi "versenyfutás " ez ügyben csak komédia .
Tehát mindenki élje a sorsát legjobb képességei , szándékai szerint ,akkor ha sorslehetőségei között ott van a beavatódás , akkor a megfelelő többé fog válni . Üdvözlettel : felacso
U . i. : Jobb híján meg vagyok elégedve az általános emberi létállapot nyújtotta lehetőségek közti kalandozással . A meghaladáshoz lehet , hogy tökéletes csömör is kell ?

Aditi képe
Meghalás - élni tudás - megvilágosodás
2011. november 03. csütörtök, 0:13 | Aditi

Állati szemléletes a leírásod. Ha nem írtad volna, hogy szerinted ilyen a megvilágosodás folyamata, azt mondtam volna elsőre: nahát, hiszen, én épp ezt élem! Most azt mondom: a változás, az elengedés, az egész élet elengedésének és az új élet beengedésének és tanulásának folyamatát élem. Pont, mint születéskor. (Csak akkor nem tudatosan.)

Kicsit bizonytalan vagyok - valószínűleg van analógia az Élet megengedő élése és a megvilágosodás közt. De most azt gondolom, a kettő nem egy. De lehet, hogy tévedek.

Talán azért találkozik a kettő nálam, valahogy, mert az újjászületés, a totális újrakezdés, lelkileg, szellemileg és anyagilag is valóban meghalással is jár, hiszen, szinte minden részem, az életem minden látható része cserélődik, sőt a nem látható is - új életszemlélet, új életvitel, új ritmus, új munkák, a bizonytalan és kockázatos lét felvállalása a szabadságért, új lakhely, új anyagi élet, új párkapcsolat (az még kicsit várat magára, de majd lesz), új egészségi állapot, szinte új test is....minden új. És a régi meghal.

De nem úgy hal meg, hogy "elveszik" egyszer csak.... de furcsa módon, épp, ahogy írtad, egy robbanásban egyszer, egy része, egy időre eltűnik, és ez az egyszer elég, hogy a többit el tudjuk lapátolni. Én most elkezdetem lapátolni. A hullákat, a szemetet, a régit, a nem működőt. A szépet is, ami már nincs. :)
Igazán szent ez a munka, és ennek megfelelően szentül nehéz. :) De működik.

A legfontosabb felismerésem ezzel kapcsolatban az, hogy valószínűleg ezt jelenti valóban ÉLNI. A változásban benne lenni, folyton elengedni és folyton újra nyitni, és nyitottnak lenni, átmenni a fájdalmon és élvezeteken, nem feltétlenül tudva, mi miért történik. Csak hagyni, az életet, lenni és körülmozdulni minket, hagyni hogy rombolja a félelmeink és illúzióink falait, hogy felismerhessük, mit kell elengedni, és megtanuljunk igent mondani arra, mi jön. Tudva: bármi lehet!

A megvilágosodás számomra az azonosulások elengedése. Amikor hagyjuk hogy a sorsunk belénk-marjon és hagyjuk, hogy megcsókoljon, és amikor képesek vagyunk akarni az elengedést, akkor is ha fáj, és akarni azt, ami következik, akkor is, ha nem tudjuk, milyen kísértést rejt.

Én még csak tanulom az Életet, benne vagyok a tanulásában, a teljes lerombolásban és teljes új élet varázsolásában. Én azt gondolom, ez egész életünkön át tart, mert a kicsi hullámokat mindig nagyobb követi. És mindig, törvényszerűen akkora feladatot kapunk, amit már elbírunk, így megerősödve...:)

Megvilágosodottnak lenni sem lehet egy végállomás és még véletlenül sem jelenti a boldog Paradicsomba érkezettséget. Ellenkezőleg: a megvilágosodott ember egyszerűen csak stabilabb az Élet hullámai közt. És egyre stabilabb válik. Mert tudja: minden ami körülveszi egy illúzió, egy játék, egy kivetülés, de ebben a játékban nagyon is hajlandó szívvel részt venni, elfogadóan, megengedően. Ismeri a világ kétarcúságát, a mátrix, az ego örökös támadó hajlamát, az érzelmek viharos, magával ragadó természetét, a gondolatok csapongó és kusza világát, és tudja: a lelke soha nincs biztonságban :), és a stabilitásának kulcsa, hogy minél éberebben tudjon őrködni a hullámok között, és még hányódva se felejtse el, hogy ez mind az Élet, a Sors, és Ő, a mindezek közepén, mint a tornádón átszűrődő napfény az, aki mindezeket átélve mégis boldog tud lenni, elfogadó, megengedő.

A Megvilágosodott ember nem attól boldog, hogy mentes a rossztól, és fénylénnyé válik, meg csodás rétek az élete..., hanem attól, hogy érzékletesen felismeri és tudatába ég, hogy elfogadhatja a jót és rosszat, mert ő nem azonos azzal a jóval és rosszal, amit átél, és hatalma van afelett, hogy falat épít e, vagy rombol.

A megvilágosodott ember szereti a sorsát, bármilyet is osztott magára. És abban különbözik (szerintem) a többi, már úgy ahogy élni tudó tanonctól, (tőlünk), hogy Ő ezt már soha nem felejti el, vagy majdnem soha :)

És örömmel lapátol. :)

Namaszte

Szia. A Megvilágosodás, maga az örök ABSZOLUTUM! Mindennek
2011. november 03. csütörtök, 21:32 | Látogató

Szia.
A Megvilágosodás, maga az örök ABSZOLUTUM!
Mindennek eredője,...... a megfoghatatlan , megnevezhetetlen..... mely az elme számára nem érthető
Határtalan,....... forma nélküli, végtelen szeretetteli állapot, mely semmihez sem fogható itt a földön.
Itt egy video mely szépen pédázza ezt a szüntelen mozgást , szüntelen teremtődést.
Nézd ezeket a Platonikus testeket a videón ( megnyilvánulás-visszarendeződés, kiáradás visszaszívódás....lélekzet, be--majd ki stb) ....mozgás......forma....... szín....tér....idő.
.de mindegyik test középpontja, lényege EGY és Örök.
Ez a lényeg lakozik mindenben és mindenekben.
Aki EGY-é tud válni s megtalálja saját középpontját az megszabadul az elmétől ez által a szenvedéstől, s lesz TUDATOS....s leállítja örökre a karma kerekét, ez által megállítja testi megnyilvánulásainak körforgását.

http://www.youtube.com/watch?v=5NJ-iqC6DMc&feature=BFa&list=FLEyQcfXpvn7...

föld =ég . mag =univerzum.
2011. november 04. péntek, 20:13 | DIdiusUS   Előzmény

Üdv.
Hasonló nyelven reagálnék erre.
http://www.youtube.com/watch?v=OpcUz-e4QQA

Megvilagosodasrol
2011. november 19. szombat, 22:35 | Névtelen (útkereső)

Fogalmi magyarazattal is szemleltetheto, de maga az tapasztalat leirhatatlan. A megvilagosodasnak kulonbozo fokozatai vannak, spiritualis utaktol fuggoen, kulonbozo elnevezesekkel, jellemzokkel. A teljes megvilagasodas felelemnelkuliseggel, a feltetelnelkuli legmagasabb szintu orommel es szertettel jar. Ezek nem igazan merheto parameterek, ezert hozzatennem a mindent tudast. Azon egyenre mondanam, h teljesen megvilagosodott, amely a tudattal azonosulva teljes mertekben atvette a tudat termeszetet, tulajdonsagait. Teremto erovel bir, kulonleges kepessegei vannak (nincs lehetetlen szamara) es ismetelnem magam, mindent tud. Nem valasztanam kulon, de fogalmilag most igy sikerult, a tudasa egyenlo a kollektiv tudat tartalmaval, egy vegtelen informaciomennyiseggel.
A teljes megvilagosodas a foldi letezes legmagasabb szintje.
Sok-sok spiritualis mester jut/jutott rendkivul magas szintekre, de csak kevesen ertek el a teljes megvilagosodast.