Vajon mi volt? | Önmegvalósítás.hu

Vajon mi volt?

Amit most le írok, annak már tíz éve,de ha rá gondolok ugyan olyan félelmet érzek,mint akkor..

Ufó volt....?Gyönyörű késő nyári este volt,pont olyan amikor az ember szívesen tartózkodik a szabadban,igaz itt ott egy-egy felhő eltakarta a ragyogó csillagokat de semmi jele nem volt annak,hogy eső lesz. A lányom a vejem és a kis unokám eljöttek még kora délután,hogy a hétvégét a fiammal és velem töltsék. A gyerekeknek eszükbe jutott,hogy elmenjenek az autós moziba hiszen most volt rá lehetőség,örömmel vigyáztam a két éves kis unokámra.Mire elmentek,már a pici aludt én néztem a TV-t.Egy öreg parasztházban lakunk,olyan igazi:fa gerendás tető,mély kicsi de dupla ablakok,még a régi elfordítható zárral,be voltak zárva,mivel nem akartam hogy a hűvösödő estében a kicsi esetleg megfázzon,az ajtó is be volt riglivel zárva,bár nagyon biztonságos környezetben lakunk,szinte csak a megszokás.Hétvége lévén az egyik tőlünk elég messze lévő faluban discó volt,a lézerfények időnként átvilágítottak gyengén, olyan igazi nyugodt idilli este volt. Egyszer csak egyik pillanatról a másikra az ajtó és az ablak óriási erővel kicsapódott és hatalmas szélvihar lett!Gyorsan be zártam az ablakokat,ki mentem a konyhába,hogy az ajtót is be zárjam,de még előtte elnéztem jobbra,ha vihar jött mindig onnan jött,még a gyerekekre is gondoltam,hogy na jól ki fogták,vége a mozinak,ám vihar helyett csak az óriási szél volt s tőlem pár méterre fenn az égen egy világos felhő felett különös dolgot láttam,ami a felhővel együtt lassan közeledett!Megmerevedtem,a felhőn keresztül körben bizonyos távolságra egymástól lefelé irányuló lassan forgó kerek fényeket láttam,középen egyet,nagyon erős lehetett a fénye mert láttam a vastag felhőt átvilágítva,még a szomszéd fa tetejét is ,amit sem azelőtt sem azóta nem láttam,a szél meg csak fújt a fények forogtak és világítottak át a felhőn,miközben lassú forgással közeledett felém nagyon nagy volt a kör alakú fény és a felhő! Mindez este 9 órakor,a falu sötétjében!Hát.. nem láttam még ilyent,közben egy olyan zúgást hallottam,nem volt hangos mintha egy nagy ventilátor lapátja forogna! Na ennyi elég is volt,gyorsan be zártam az ajtót és rémülten vártam,most mi lesz?Nem vagyok gyáva de szinte éreztem hogy égnek áll a hajam! Oda bújtam a kis unokám mellé és őszintén megmondom,rémületemben ami szent csak az eszembe jutott mindhez bőszen fohászkodtam!Miközben millió és millió gondolat cikázott a maradék agyamban!A ventilátorhang egyre közeledett,az ablakokon sötétítő volt,és egyszer csak a sötétítőkön keresztül ütemesen fények villantak fel,vártam a villámok utáni dörgést: de ..semmi, szép lassan a zúgás és a fények olyan formában,mintha az a valami elvonult volna felettünk ,minden elmúlt,csak a mindjárt be... a félelemtől nem!Meg sem mertem mozdulni!Rá vagy tíz percre megjöttek a lányomék és nevetve közölték,hogy anyci UFÓK vannak kinn,na ekkor engedett fel bennem a félelem a feszültség és zokogva borultam a lányom nyakába csak annyit bírtam ki nyögni,hogy : láttam!!Mikor kicsit már tudtam összefüggően beszélni elmeséltem a dolgot !

*
Mit mondjak,mindenki azt mondta vihogva bár sajnáltak,hogy a lézerfényeket néztem UFÓ-nak! ÉN láttam, ÉN tudom és higgyétek el én lennék a legboldogabb ha tényleg a lézerfények lettek volna,nem tudom,mi volt csak azt,hogy milyen.....Azóta ha erős szél fúj hirtelen háát...Pedig már ennek már több mint tíz éve!Leírtam és nem érdekel,ha bárki hülyének is néz ezért.......!!/Holdkristály/

Beküldte: | 2011. jan. 15. szombat - 02:05

Hozzászólások

19 hozzászólás
Kedves Holdkristály!
2011. január 15. szombat, 13:09 | KatiPotter

Kedves Holdkristály! Én még nem láttam ilyet. De arra gondoltam, most az jutott eszembe pont fizikás dolgokat is olvasgatva, hogy esetleg légköri elektromos jelenség lehetett. Van olyan, nagyon ritkán, mikor olyan állapotba kerül a légkör, hogy nagyon ritka elektromos jelenségek játszódnak le, ilyen a gömbvillám, de normál villámban is láttam különleges alakút, vagy cikázó pontokat az égen. Különleges elektromágneses jelenség a sarki fény is, amit ritka légköri állapot esetén akár Magyarországról is észlelhetünk, előfordult már. Ezért, ha vannak ilyen különleges dolgok, amiknek megvan a fizikai magyarázata többé-kevésbé, akkor simán el tudom képzelni, hogy ez is valami ritka elekromágneses jelenség lehetett, amit valami felhősúrlódás+egyéb ritka légköri dolgok együtt eredményezhettek. A fizika laborokban is lehet nagyon látványos és akár ijesztő dolgokat is produkálni megfelelő körülményekkel. Szóval ne tessék félni szerintem, lehet, hogy ilyenről van szó. És a lényeg, hogy bajt végülis nem is csinált, szóval bármi is volt, nem lehetett nagyon veszélyes. Bár a legelképzelhetőbb inkább, hogy tényleg lézerfények voltak, és valami légköri jelenség együtt, erős huzat, szóval sokféle elképzelhető.

Ademon képe
Diszkó, szórakozóhely fénye valahol a messzeségben?
2011. január 15. szombat, 13:07 | Ademon

Diszkó, szórakozóhely fénye valahol a messzeségben?

Szerintem valami légköri jelenség is hozzájárulhatott esetleg
2011. január 15. szombat, 13:45 | KatiPotter   Előzmény

Szerintem valami légköri jelenség is hozzájárulhatott esetleg diszkófények mellett, ami miatt volt a szél és közelről érzékelte az egészet Holdkristály. Esetleg a felhőről többszörösen szóródott vissza a diszkó fénye (a diszkóban a lámpák gyakran körbe-körbe forognak, és ez a fény szóródhatott így a felhőről), és hozzá jöhetett még valami jármű zaja is, vagy a szél keltett valahogy ilyen zajt, valamit hajthatott esetleg. Amúgy simán el is képzelhető: a felhőről, ami épp közeledik, mert arrafelé fújják a szelek, többszörösen szóródik a fény. És ehhez még hozzá jön a zúgás. Igazából lehet, hogy csak ez, és nem is valami ritka elektromos kisülés vagy gömbvillámszerű, amire gondoltam. Ezt tartom a legvalószínűbbnek, és eléggé logikus is., főleg, hogy valóban volt arra diszkófény.

u.erika képe
Ja.Vagy a pálmaleveles kémhálózat keze van a dologban! ;) Na de
2011. január 15. szombat, 13:59 | u.erika   Előzmény

Ja.Vagy a pálmaleveles kémhálózat keze van a dologban! ;)

Na de komolyan.
Nem mindegy mi volt az?
A blog írója így élte meg ahogyan nekünk leírta.
Ez az ö valósága.
Neked pedig Kedves Katipotter az összeesküvések,gyermekmesék,politiakai nézetek,és ezek egyvelege világa a valósága számít valóságnak.

Számomra a Te világod legalább olyan idegen mint az ufók világa.
Nem vitatom hogy a Te világod nem igazi,mert tulajdonképpen az.
Te teremted a világodat ahogy mindenki más is.
Csak más a müfaj.

Üdv!Erika

Kedves Erika! Mi az, hogy nem mindegy? Olvasd el a blog címét má
2011. január 15. szombat, 14:03 | KatiPotter   Előzmény

Kedves Erika! Mi az, hogy nem mindegy? Olvasd el a blog címét már légyszíves. Kérdés: vajon mi volt? Ebben próbáltam segíteni. Segíteni jöttem, és nem azért, hogy cserébe fárasztást és letámadást kapjak! Így államvizsgán előtt pár nappal! Szállj már le rólam! Ha idegen a világom, ne olvasd az írásaim, ennyi.

:DDDDDDDDDDDDDDDDD A tanulásodtól veszed el az energiát:D
2011. január 15. szombat, 14:20 | Éva.   Előzmény

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

A tanulásodtól veszed el az energiát:D

Nem, csak szerettem volna segíteni, a többi blogba épp hogy
2011. január 15. szombat, 14:36 | KatiPotter   Előzmény

Nem, csak szerettem volna segíteni, a többi blogba épp hogy belenéztem, és fel is töltött ez pihenésképp, hogy gondolkodtam ezen a jelenségen. Viszont az már nem tölt fel, ha támadásokat kapok cserébe, ráadásul más témában írt írásaimért. Éva, nagyon kérlek, olvasd el, amit privátban írtam, most...

Már válaszoltam...Remélem minden rendben lesz:)
2011. január 15. szombat, 14:44 | Éva.   Előzmény

Már válaszoltam...Remélem minden rendben lesz:)
Ja,és ha pihenni akarsz,azt ne itt tedd.
Ez nem szanatórium!:DDD

Mondtam, hogy segíteni akartam. Tekintve azt is, hogy az
2011. január 15. szombat, 14:45 | KatiPotter   Előzmény

Mondtam, hogy segíteni akartam. Tekintve azt is, hogy az államvizsga tételeim közül az első öt fizikás. :)

:DDDDDDDDDDDDD ,,Ja.Vagy a pálmaleveles kémhálózat keze van a
2011. január 15. szombat, 14:26 | Éva.   Előzmény

:DDDDDDDDDDDDD
,,Ja.Vagy a pálmaleveles kémhálózat keze van a dologban! ;)''

Nem sokáig tudtad magadba tartani:DDDDDDDDDDDDDDDD
Végül is igazad van,ne is fojtsd el!:DDDDDDDDDDDDDDDDD

Ademon képe
Mi a gond? Ez a hozzászólás most tényleg fölösleges
2011. január 15. szombat, 14:43 | Ademon   Előzmény

Mi a gond? Ez a hozzászólás most tényleg fölösleges volt.

Szeretsz kötekedni, ezt már észrevettem benned :l

Na asszony ,erre varrj gombot:D Ez már az ,,uradnak'' is sok:DDD
2011. január 15. szombat, 14:49 | Éva.   Előzmény

Na asszony ,erre varrj gombot:D Ez már az ,,uradnak'' is sok:DDD
Pedig amíg nem Katin ,,köszörülted a nyelved'',de tetszett neki:D
Úgy látszik minden relatív:)

Ademon képe
Hát már engem is kezdett bosszantani, pedig békés embernek vallo
2011. január 15. szombat, 14:50 | Ademon   Előzmény

Hát már engem is kezdett bosszantani, pedig békés embernek vallom magam.

Most újra elolvastam figyelmesen, kipihenten a blogot (bevallom,
2011. január 15. szombat, 14:00 | KatiPotter   Előzmény

Most újra elolvastam figyelmesen, kipihenten a blogot (bevallom, először hajnalban olvastam, nem túl nagy agyi kapacitással), és biztos vagyok benne, hogy ez, amit az előbb írtam: egyszerű légköri és optikai jelenség, a közeledő felhőn át szóródott a távoli diszkó körbeforgó lámpáinak a fénye. közben pedig fújt a szél.

Michaelita képe
Kedves Holdkristály!
2011. január 15. szombat, 13:17 | Michaelita

Kiírtad magadból a dolgot, ez önmagában már előrelépés. Mi meg itt, jó esetben csak találgathatnánk:)

Bármi is volt az, bármit láttál valójában és bármit tett még hozzá a saját hited, vagy képzeleted ezt már nem fogod megtudni. A lehetőség az csak ott és csak akkor lett volna adott, hogy bármi kiderüljön.
Véleményem szerint sokszor és sok féleképp vagyunk próbára téve, így ki tudja, hogy ez Nálad mi volt/mi lehetett.

Bármit éltél meg, szerintem a félelmet próbáld meg kioldani magadból, hogy ne kísértsen tovább és ne befolyásoljon a jelenedben.

Michaelita képe
neee mááá!
2011. január 15. szombat, 15:06 | Michaelita

Össze ne vesszetek már itt a nagy találgatások közben!

Mindenkinek másként szinezi át a személyisége a saját valóságát, bármi is volt azt úgysem tudjuk meg, csak vélekedni tudunk...

Én pl. erősen be tudom indítani a saját képzeletemet, de a saját képzeletem hála Istennek irányítható is általam.

Egyszer láttam kb. 20 éve az égen olyasmit, ami valami nagyon gyorsan mozgó, fényes tárgy volt, a napfény megcsillant rajta. A tudomány akkori állása szerint nem létezett olyan technika, ami olyan gyorsan mozgott volna.
Én akkor inkább csak figyeltem és csodáltam a jelenséget, hála Istennek nem a félelem jelent meg, hanem az Isteni világ sokszínűségéért érzett hála. Az, hogy ez mi lehetett, sose tudom meg, de talán nincs is jelentősége a számomra, csak a saját megélésemnek.

Azután, hogy az ilyen egészen közeli helyzetben (mint amit a blog írója átélt) a kíváncsiságom lenne-e erősebb, vagy a mélyben lakó/megbúvó félelem, az kérdéses:)

Minden esetre a blog írója félelmet érzett, a félelem ténye az ő valóságává vált, tehát a félelmével kellene dolgoznia, szerintem.

"Mert nem félelemnek lelkét adott nekünk az Isten, hanem erőnek, szeretetnek és józanságnak lelkét."

Michaelita képe
véleményem szerint
2011. január 15. szombat, 16:18 | Michaelita

ha az adott helyzetben nem a blog írója lett volna csak egyedül (a kisunoka aludt), hanem többen vele lettünk volna, akkor is különféleképpen éltük volna meg a történteket és különféleképp számolnánk be róla.

Ezt miből gondolom?
Gondoljátok végig, hogy amikor a mi van a képen? c. bloghoz hozzászólásokat írunk, akkor ahányan vagyunk, szinte annyiféle a hozzászólás.
Miért?
Mert a saját belső világunk tartalmát is hozzátesszük ahhoz, amit a szemünk lát, vagy látni vél. S ha még a képzeletet, vagy bármilyen erős érzelmet (félelem, rettenet, félelem az ismeretlentől, idegennek tűnőtöl) hozzáteszünk, akkor még árnyaltabbak lesznek a megélések.
S véleményem szerint toleránsnak kell(ene) lennünk egymással, hisz mindenki csak a saját maga által megélt valóságnak talán, ha egy szeletéről fog beszámolni. S mivel ő azt élte meg, számára az lesz az ő általa elfogadható valóság (majd lecseréli idővel, ha lesz helyette jobb megélése/megtapasztalása:)

Ne csinálj ebből problémát Holdkristály.Ugyanúgy lehetett ufó
2011. január 15. szombat, 16:54 | Éva.

Ne csinálj ebből problémát Holdkristály.Ugyanúgy lehetett ufó is,mint ahogy esetleg nem az.

Nekem is voltak ilyen észleléseim ,több is éveken keresztül. De akkor a tudatomban volt ez a téma,foglalkoztam is vele.
Aztán később,ahogy ez kikerült az érdeklődési körömből,érdekes módon teljesen megszűntek ezek a jelenségek.
Nekem még a műszaki dolgaim is totál károsak lettek a szobámban,de még így is elgondolkodtam rajta,hogy
a történteket csak az elmém produkálta,mert azt is valóságként érzékeljük,vagy valóban megtörtént velem?

Egyszer még az Anyukámat is kirángattam hajnali 4-kor az ágyból,aki aztán főleg nem foglalkozott az ufókkal,és ő is felkiáltott? ez ufó!:D
És még ez sem bizonyíték.
Szóval szerintem tök mindegy.Te ezt láttad,kész.Minek ezen filózni még ennyi idő után is?
Minden lehetséges. Meg az ellenkezője is.Vagyis úgysem tudod meg sohasem az igazat,hogy valójában mi is volt az:D

szeti87, katonai gép
2011. január 20. csütörtök, 21:41 | szeti87

A nyolcvanas években volt a NASA-nak egy komoly programja. Keressük S.E.T.I-t. Fonetikusan átírva szetit. Az évfolyamtársaim nagyon érdeklődtek a téma iránt. És voltak kedvenc könyveim, a Seth könyvek. Sok nekem feltett filozofálgató kérdésre ez volt a válaszom : "Seth erre azt mondja". Mivel Seth egy médiumon keresztül üzenő szellemlény, S. E.T.I. (SZETI) pedig földönkívüli intelligenciát jelent, egy idő után ugratni kezdtek engem: "Ezt most Seth vagy Szeti mondta neked?"Aztán valahogy rámragadt a szeti név, és akkor már kutya kötelességemnek éreztem az UFO-kkal foglalkozni. Az UFO szó ugye azonosítatlan repülő tárgyat jelent, de ma már földönkívüli értelemben is gyakran használják. Vannak, de nem veszélyesek. Egyetlen bűnük, hogy telepatikusan akarnak kommunikálni, de az emberiség en masse (jelentése kb:tömegesen) még nem érett meg erre. Nem kísérletezgetnek velünk, nem próbálják meg a Földünket elvenni, ahogy azt filmek sugallják. Sokak szerint találtak szkafanderes lényeket ábrázoló barlangrajzokat, sokak szerint Illést sem forgőszél ragadta el, hanem elvitték űrhajóval, stb. Lehet, hogy diszkófényt látott, lehet, hogy elktromos légköri jelenségeket. vagy egy ügyesen álcázott katonai repülőgépet. De mitől ijedt meg annyira, amikor nem bántották? Fél az UFO-któl? Miért? Szerintem erre kellene először válaszolnia önmagának.