Betegségek lelki oka | Önmegvalósítás.hu

Betegségek lelki oka

2019. május 03. péntek, 23:11 | Huszti Sándor -...

Mára már elfogadott, hogy a betegségek kialakulásában jelentős szerepe van a lelki okoknak.

A félelem, a lelki fájdalom, egy megrázó veszteség, a harag, az elutasítás vagy a tehetetlenség - mind-mind képesek először energetikai szinten, majd a fizikai, a test szintjén tüneteket, betegségeket produkálni.

Így tud jelezni a lelkünk, hogy valami nagyon nincs rendben belül, foglalkozni kellene vele!

Sajnos a fizikai szinten végzett kezelések nem hatnak a lelki okokra.
Ezért ha esetleg sikerül is kigyógyítani a beteget az aktuális tüneteiből, a lelki okok rövid időn belül egy másik betegség formájában ismét segítségért kiáltanak. 

Igen, ez egy segélykiáltás a lélek szintjéről, ezért a tünetre, a betegségre sosem szabad haragudnunk, hanem inkább jelzésként kell figyelnünk rá a lelki okok feltárása során. 

A legtöbb ember, aki megbetegszik:

  • Nem figyel magára, az egészségére, mert nem tartja fontosnak magát (pl. másokhoz képest).
  • Nem foglalkozik az érzéseivel, a fájdalmaival, a veszteséggel, vagy amikor azok már nagyon erős jelzéseket küldenek, akkor elnyomja azokat. - és ezzel meg is ágyazott egy jó kis betegségnek!
  • Egy szerette elvesztését (szakítás, válás, vagy halál miatt) nem fájta ki, nem síratta el, nem gyászolta meg kellő mélységben - mert például "Az életnek mennie kell, nem érünk rá itt sírdogálni."
  • Olyan kapcsolatban él, ahol nem szeretik, nem fogadják el, állandóan kritizálják, bántják, szívják a vérét. - ennek sosincs jó vége, idővel elfogy az életenergiája, az életkedve az embernek
  • ...és még sorolhatnám a jellemző lelki okokat, amelyekből mindenféle betegségek tudnak születni.

A lelki okok feldolgozása

A feltárás után jön a megismert okok feldolgozása.

A képlet egyszerű: A rosszul működő személyiségtől => tönkremegyünk lelkileg => így megbetegszik a test is.

Ha meg akarjuk gyógyítani a lelkivilágunkat, akkor a személyiségünkben levő hiányokat, sérüléseket, hibás működési mechanizmusokat kell "rendbetenni".

A feltárás során már láttuk, hogy milyen események, érzelmi sérülések és hiányok vezettek ide.
Most, ezeket kell orvosolni, méghozzá a lehető leghamarabb, amíg a testnek és a léleknek van elég tartaléka!

A feldolgozás várhatóan egy hosszabb folyamat lesz, mivel itt olyan új lelki működéseket kell elsajátítani, amilyenek korábban nem voltak. Ha meglettek volna, akkor nem jutott volna el idáig az ember.

Mit kell elsajátítani, miben kell változni?

A leggyakoribb elmaradásaink a lelki működésben, hogy:

  • Nem tudjuk elfogadni a dolgokat, másokat vagy magunkat olyannak, amilyenek.
  • Nem tudjuk feldolgozni a minket ért negatív hatásokat, a bennünk keletkező negatív érzelmeket
  • Olyan önsorsrontó negatív hiedelmeink és programjaink vannak, melyek megbetegítenek
  • Nem tudjuk megvédeni magunkat lelki vagy fizikai bántástól, fenyegetéstől
  • A stressz szó csak egy gyűjtőfogalom, valójában mögötte félelem és aggódás van, amit nem tudunk elengedni

Ezek csak a leggyakoribbak, de ahány ember, annyiféle lelki probléma, elakadás és hiány van.

Amit javaslok:

  1. Olvass utána, értsd meg, hogy mi lehet a betegséged lelki oka!  (Nézd meg az alábbi listát is!)
  2. Kezdj neki az önismereti feldolgozásnak mielőbb, de a fizikai szinten is tedd meg, ami szükséges!
  3. A legjobb az lesz, ha egy szakember segítségét kéred!

Ha Te is elszánt vagy és szeretnél meggyógyulni, akkor bizony tenned is kell érte!

Csak úgy "magától", még senki nem gyógyult meg!

Viszont ha megérted a lelked jelzéseit és megteszed a szükséges lépéseket, akkor azzal, a gyökerénél oldod fel a problémádat.

Ahogy a Tanítóm is mondta:

"A csodát nem várni kell, hanem megvalósítani!"


Betegségek lelki okai

Betegségek, tünetek

(2012. áprilisig kigyűjtve)

A kérdőjel azt jelzi, hogy a kérdés nem lett megválaszolva.
Keresés a listában: CTRL+F ...a keresett szó ...ENTER

Ha nem találtad meg a listában...

...akkor hozzászólásban írd meg, hogy melyik betegség lelki okára vagy kíváncsi, és mi segítünk megfejteni azt!

Ha lehet, akkor ne csak a betegség nevét add meg, hanem azt is írd meg, hogy:

Milyen tüneteid vannak?
Hogyan hatott az életedre?
Milyen életesemény történt a kialakulása előtt - körül?
Ezek mind segítenek abban, hogy megfejtsük a betegséged jelentését és megtaláljuk a gyógyuláshoz vezető lelki utat, a szükséges önismereti gyakorlatokat!

idegi kimerültség és húsmentesség
2012. május 13. vasárnap, 15:12 | Vizipók-csodapók (útkereső)   Előzmény

Kedves Éva!

Én se meszem húst több okból a vastagbélgyulladásom miatt és rájöttem nincs rá szükségem.. halat néha eszem, A vércsoportú vagyok.
a Fehérjét én eddig borsófehérjével pótoltam és amaranttal..
ez mi komplex aminosav készítményt/ ?? hol kapható?
spirulinát és omega3 tablettát is szedek ja és vettem most halolaj kapszulát is, de ig yis fáradékony vagyok ráadásul remicarde infuziót kapok mi pont kivonja a fehérjét.. és nagyon nagyon feszült vagyok, alig tudok aludni is. sok okot feltártam, csak a feldolgozást nem birtam eddig megoldani. Javasolna még valamit? családállitásra járok, prána gyógyitóhoz, igazábol tudom magamért kel többet tennem. ja és most legujabb a szorongás pánik kimozdulni a hideg lakásbol stb.. és nekem is gerincferdülésem van.. egyedül élek 38 évesen ,
stb. köszönöm szépen! ÜDVözlettel: Tímea

Szerintem menj el egy új germán medicináshoz!
2010. június 10. csütörtök, 0:35 | Alenka (útkereső)   Előzmény

Az, amit összehoztál az egyenes következménye a mirigydaganatnak. Mivel a hormonháztartásod billenti fel a daganat és a hormonháztarás egyetlen szálra fűződik fel, ennek minden következménye előfordulhat. Hipofízis, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese, petefészek, szépen sorban, ahogy jönnek a különféle ráfűződő traumák.

A daganatok mindegyike lelki trauma eredménye. Az új germán medicina ennek a specialistája, tudnak segíteni abban, hogy milyen típusú traumát és mikor keress az életedben. Meg kell oldani, meg tudsz gyógyulni. A hormonfolyamatok és az anyagcsere folyamatok helyreállítása szisztematikus kezeléssel megoldható szintetikus szerek adagolása nélkül.

Az agydaganatok valaki halála, valaki halálának okozása jellegű traumák eredménye szokott lenni, ha jól emlékszem, de ez nagyon nem biztos.

Javaslom, hogy keress fel egy Nelsonnal dolgozó új medicinást. Ez a kombó elég sokat segíthet. A Nelson sok mindent tud, az NLP-je tudja az alaptraumát is oldani és az eddig felhalmozott sok negatív és reménytelen kísérlet traumáit is fel kell oldani. Az anyagcsere helyreállításához sok minden kell fizikai szinten is, szisztematikusan végigvitt kezeléssel egészséges lehetsz.

Tapasztalatból beszélek, a fiam kigyógyult a hipofízis mizériából. Neki az alaptrauma kéthetes magzati korban az ikertesó halála volt. Egy ismerősöm a fia halálának okozása miatt csinált magának hipofízis daganatot, nagyon agresszívet, az orvosok szerint három hónapja volt hátra, de ő túlélte alternatív kezelésekkel.

Nyugi van remény. Ne ostorozd magad, hanem olvass a tested jelzéseiben. A tested vészjeleket küld, sürgősen tanulni kellene a jelolvasást, legalábbis el kell menni valakihez, aki ebben már elég jó. Neked már az allopátiás orvoslás mindent megadott, amit tudott, most rá kell találni az alternatív medicinára, ami tud segíteni.

Nevadett képe
Alenka! Köszönöm a véleményed. Egyelőre Portugáliában vagyok
2010. június 11. péntek, 14:22 | Nevadett   Előzmény

Alenka!

Köszönöm a véleményed. Egyelőre Portugáliában vagyok a párommal/itt dolgozik még kb.novemberig/, csak ha hazamentem tudok utánajárni annak, amiről írtál.
Sajnos ez a hely egy újabb stresszforrás.
Aki még nem járt Portugália ezen részén, az biztos nem tudja elképzelni, hogy itt akár rossz is lehet. De a helyiek úgy hívják "a portugál sivatag".:) Magyarán nincs semmi, egy lepukkant gyártelepen lakunk,/ide húztak fel egy nagyon szép lakást/ körülöttünk falak, ványadt macskák, egy temetkezési vállalkozással a szomszédban.. én napi 10órában egyedül vagyok itthon, mert melót nem vállalhatok port.nyelvtudás nélkül..Bár legalább egy angol nyelvtanfolyamra elfogok járni. De nem ez a lényeg. Érdekes, hogy azt írod, a daganatok valaki halálával kapcsolatos traumák eredményei. Nekem 2008 decemberében kezdődött a vérzészavarom, aztán jött szépen a többi.És az az érdekes, hogy ugyanebben az időben derült ki a párom anyukájáról, hogy rákos, áttétekkel. Fél évig harcoltunk érte, de ő hamar feladta sajnos.
Párom mindent megtett, rengeteg pénzt ráfordított a kezelésekre/B17vitamin, hallottál már róla? / és mellette állt mindenben, hordta a kezelésekre.Az ő munkája olyan, hogy mindig máshol külföldön kell pár hónapot dolgoznia, egy projekt közepén utaztunk haza, és sanszos volt, hogy elküldik a munkahelyéről .Végül is szerencséje volt, otthon lehettünk találtak neki otthon munkát.
Azt a fél évet nem kívánom senkinek, bár voltak szép pillanatai, és nagyon összekovácsolt minket a helyzet. De mivel mindig is eszméletlenül érzékeny voltam mások bajára, és nagyon rágódós vagyok, teljesen kikészített az állandó aggódás barátom anyukája, és barátom iránt. Nekem kellett erősnek lenni, tűrni a rosszkedveit, meg harcolni, hogy a letargiája ellenére is tartsam benne a lelket, és jó kedvre derítsem. Hogy egyáltalán együtt maradjunk, bármi is van. Egyébként meglepően jól viselte az egészet, ő sokkal erősebb nálam lelkileg. A haláleset maga már szinte megkönnyebbülés volt mindenkinek, bármilyen kegyetlenül is hangozhat ez. De annál a szenvedésnél jobb, az biztos.
Szóval kikészültem. És végig sejtettem, hogy ezzel hozható összefüggésbe az egész adenoma-mizériám, és minden ami ezzel jár. Elképesztő, hogy mit képes magával művelni az ember, "csak" stresszeléssel. .

De most mondjam a barátomnak,/mikor amúgy is sok feszültség van a bajaim miatt/, hogy drágám, anyukád betegsége és halála miatt csináltam magamnak ezt a szép kis kupacot? Azt hiszem, ezt magamnak kell megoldanom, bárhogy szeret is, ilyen dolgokban nem számíthatok rá. :/ Szerintem ő az egésznek a lelki hátterével nem tud mit kezdeni , és megzavarodik, hárít, ha jobban beleakarok menni a témába. Nem tud segíteni, és ez kiborítja, közben viszont szerintem nem is tudja igazán elhinni, hogy tényleg baj van. Nem tudom. Valahogy az, hogy nekem valaha babám lehet, olyan lehetetlennek tűnik most. Pedig nagyon vágyom rá. Kicsit hosszú voltam, remélem, nem untattalak.:)

Üdv: Nevadett

Nevadett most kezd hozzá!
2010. június 11. péntek, 15:43 | Alenka (útkereső)   Előzmény

Az anyósod halála óta van ez a mizéria nálad? Kábé azóta kezdődött?

Ha igen, akkor magadra vettél sok mindent a halálából.
Biztosan sokat szenvedett és néha azt gondoltad, hogy jobb lenne, ha meghalna. Így felelősnek érzed magad a halála miatt. Ez tud ilyesmit okozni. Nem szabad félvállról venned.
Ez egy rossz hozzáállás.
El kell kezdened dolgozni a lelki és a fizikai szinttel is. Szerintem a napi 10 óra eltöltésének értelmes módja, ha megkeresed a gyógyulásod útját.

Vegyük a fizikai szintet.

A legelső, hogy rengeteg vizet igyál.

Azután igyál lapacho teát napi fél-egy litert. A borult hormonháztartás eredményeképpen szétcsúszik az összes nyálkahártya az orrnyálkahártyától a bélnyálkahártyáig és teljesen szétmegy a baktérium-vírus-gomba egyensúly. Vírus és baciirtó, megelőzésre a női szakasz gombásodásának megelőzésére is jó. Vitalizáló hatású, jó kis tea. Nincs íze, akármivel keverheted.

A bélflórád el kell kezdeni helyreállítani. Szerezz bélflórát, biztosan lehet kapni valami gyógyszertárban a környéken vagy rendelhetsz a netről is, postán biztos kiviszik oda is vagy egyszer bedzsesszelsz a postára érte.

Az enzimháztartásod tuti borult, kell enzimet szerezni. Mi annak idején Dr Niedermayer Rechts Reguat-ot kaptunk. Feles, azaz 1:1 hígításban a regulatot a gyerek orrába kellett naponta spriccelni, mindkettőbe. Az orr nyálkahártyáról közvetlenül felszívódik az agyba és nekiesik annak, ami ott van. Állatira csíp, de használ. Négy hónap alatt elmúlt, ami neki ott volt. Egy sima pumpás orrspray üvegbe bele kell tölteni a hígított regulatot.

Mivel a hasnyálmirigy is a hormonrendszerre fűződik fel, ha a cukorral is baj van, akkor diabetikus regulat-ot kell venni. Naponta 3X1 evőkanállal kellett szedni, szájban forgatva evés előtt 15-20 perccel. Ha túl savanyú, akkor gyümölcslével kell bevenni, meg kell forgatni a szájban, a száj nyálkahártyán felszívódva a leghatékonyabb, az ínynek is jót tesz.

Ha petefészek cisztád van, gombásodsz gyakran, akkor kezdj el anionos betétet használni. Nagyon hatékony az altesti gyulladások, gombásodás és ciszták kezelésében. Turmalin mag van benne. Nem túl drága és hatékony. Tisztasági betétben és intim betétben is kapható. A neten keresztül tudsz rendelni, postán ezt is megkaphatod. Petefészek ciszta 4 hónap alatt elmúlt egy ismerősömnél.

Kezdj el szedni B3 vitamin készítményt. A B3 vitamin felelős a neurotranszmitterek működéséért, az agyi ingerületátvitel működéséhez kell. Ez javítja a hormonrendszer működését. A B3 vitamin viszont megfelelő enzim nélkül nem szívódik fel. Szóval biztosan regulat-os gyümölcslével érdemes bevenni, hogy felszívódjon. B3 nincs minden B vitamin komplexben, csak néhány készítményben van.

Nézzük a lelki síkot.

Az első, hogy az anyósod azért halt meg, mert nem boldogult a lelki trumájával, képtelen volt szembenézni vele, utána pedig a diagnózistól kezdve újabb és újabb traumák érték, és azokkal sem tudott boldogulni.
Ha időnként azt gondoltad, hogy jobb lenne, ha meghalna, akkor biztos lehetsz benne, hogy olyasmit gondoltál, amit ő magának kívánt. Ezzel nem ölted meg őt, mégcsak nem is befolyásolta a betegsége lezajlását.

Az új germán medicináról néhány dolog található a neten magyarul is. A betegségek, traumák természetével, a családon belüli traumaláncokkal kapcsolatban sokat lehet tanulni.
A családon belüli szolidaritás működéséről is van szó, bár arról a hellingeres családállításos alapokból lehet tájékozódni jobban. Kezdj el olvasni hellingeres családállításos irodalmat, hogy érezz rá miről is van szó. Ezen az oldalon néhány alaptézist elolvashatsz, ha mást nem, akkor ezen a nyomon indulj el. Szabó Ildikó szedte össze ezen az oldalon néhány bekezdésben az alapelveket.
Vannak hasznos, egyedül, otthon végezhető gyakorlatok is, kezdetnek nem rossz.

Ha a férjed elé nem is állsz azzal, hogy drágám ezt az összes mizériát magamnak állítottam elő és az anyukád gondozása közben sikerült a muníciót ehhez összeszedni, abban biztos támogatna, hogy a fizikai szinted kezdd el rendbetenni.

Hozzávalók:
-2 üveg rechts regulat (4 hónapra elég), egy üres pumpás osspray üveg,
-kellene B3 készítmény, a novanutria multivitaminjában van b3 vitamin elég sok, és sok minden más is, ami hasznos lehet (a feltaláló orvos a rákos feleségének dolgozta ki a formuát), neten lehet rendelni
-bélflóra,
-lapacho tea,
-rengeteg víz,
-ha szükséges, akkor aninos betét.
Szerintem ez mint starter pack nem olyan vészes.

Ezek beszerzésével lehet, hogy jól tudod stabilizálni magad, sőt el is tudod kezdeni visszafordítani egészségesbe a folyamatokat. Ez szerintem olyasmi, amivel már oda tudsz állni a férjed elé.
A lelki szinten pedig dolgozz, ahogy tudsz.

Üdv:
Alenka

Nem daganat, hanem a higanytól van
2013. augusztus 13. kedd, 6:05 | Panka2011   Előzmény

Ami CT-n, MRI-n agyalapimirigy-daganatnak látszik, arról boncoláskor kiderült minden esetben, hogy higany (oltásokból, fogtömésekből, fogorvosok esetén higanygőzből), és szeret oda gyűlni, nem tudni, miért. De vándorol. (Info: Biotündér nevű illető)
Ha 3 év múlva csináltatsz kontrollt, nem lesz ott.:)
Nekem is volt-eltűnt, pedig nem csináltam vele semmit. A hormonok is mások (a prolaktin szokott nőni) a nyomás miatt, szóval vérből is lehet ellenőrizni, hogy megvan-e még a "daganatod".

Közel 3hete fánkot reggeliztem (kb. 10éve nem ettem fánkot, nem
2010. június 09. szerda, 17:56 | Piszke (útkereső)

Közel 3hete fánkot reggeliztem (kb. 10éve nem ettem fánkot, nem hogy reggel, egyáltalán, nekem túl zsíros, de akkor jó ötletnek tűnt). Másfél órán belül hasmenésem lett, ami azóta is tart, kisebb - nagyobb intenzitással. Próbálkoztam a diétával, hátha segít. átmenetileg jobb volt, ahogy normálisan kezdtem enni, újra problémáim adódtak.

Két tippem van, ha a szervi eredetű okokat nézzük: elhúzódó ételfertőzés vagy epeprobléma (mindkettővel volt már alkalmam szembesülni, több ízben - gyenge emésztőszervrendszert "örököltem", anyai ágon).
De gyanús, hogy több van mögötte. Tudna tippet adni, vajon mi? Mert már ideje lenne megoldani.

Előre is köszönöm a választ :)

Hol etted azt a fánkot? Ha idegen helyen,lehet ,hogy beszedtél
2010. június 09. szerda, 22:57 | Éva.   Előzmény

Hol etted azt a fánkot?
Ha idegen helyen,lehet ,hogy beszedtél valamilyen baktériumot,attól a hasmenés.

Probiotikumot kéne szedni,ami rendbe hozza a bélflórád,és szén tablettát,ami megköti a mérgeket.

Epe-máj- ,emésztési problémákra van egy nagyon jó gyógynövény tabletta a gyógyszertárban.
Leber und Gallenflege. Étkezés után kell bevenni,könnyebben emésztesz.

Ha a probiotikumtól nem múlik el a hasmenésed,meg a szén tablettától,akkor mégiscsak orvoshoz kéne menni,és antibiotikum, mert akkor valami veszélyes dolgot ettél meg.
Hasmenésnél nagyon sok folyadékot kell inni,mert kiszáradsz,és diéta.

Jobbulást ! Éva

HajduM képe
Fosás ellen élőflórás joghurt vagy kefir. két három pohár
2010. június 10. csütörtök, 7:22 | HajduM   Előzmény

Fosás ellen élőflórás joghurt vagy kefir.
két három pohár kefirt igyál meg. Akkor is ha nem szereted :))) Gyógyszer.
Én kovászos uborka mellé is iszok tejet, sosincs bajom tőle. A fosást általában valami vírus okozza. Lehet, hogy valami romlott fánkot ettél.

Az örökletesen rossz emésztőrendszered rosszaságának elfogadásával, meg csak erősíted a rosszaságot.
Szerintem ne azonosulj a rossz emésztőrendszer teóriájával. Valami más ok van a háttérben.

szerintem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Vigyázz,hasmenésnél nem jó a tejtermék,mert hurutot okoz a
2010. június 10. csütörtök, 12:47 | Éva.   Előzmény

Vigyázz,hasmenésnél nem jó a tejtermék,mert hurutot okoz a nyálkahártyán.
Tilos mindenféle tejtermék!

Ami miatt hasznos lenne /amit mondasz/ az a probiotikumok benne,de a hurut miatt ezt kapszulában kell bevenni.
Hasznos még valamilyen nyugtató hatású gyógytea,pl.kamilla,vagy ahhoz hasonló.
A kamilla szárít ugyan ,de ebben az esetben ez épp előnyös.

Valaki írta ,hogy a szén tabletta agresszív.

Én nem mondanám,és nagyon jól megköti a kórokozót ,és minden mérget is./nekem legalább is nagyon jól bevált,mikor itt mindenki egy hónapig volt hasmenéses járványban.Nekem meg az első hasmenés után elvágta,és annyi volt./

Ez mondjuk nem emberrel kapcsolatos példa,de volt egy befogadott kismacskám.
Bármit evett azonnal hasmenéssel távozott.
Az állatorvos el akarta altatni,miután több gyógyszert végig kínlódtunk.
Akkor minden kajáját széntablettával adtam be,és onnantól megmaradt benne az étel.
Nem is kellett túl sok idő és rendbe is jött teljesen.
Ma a legelevenebb,legjátékosabb,izgő-mozgó,rohangáló macskám.

Többféle széntabletta van,ez a carbo activatus,vagy valami ilyesmi,már rég volt rá szükség,ne emlékszem pontosan.

Energetikai kezelések után is szoktuk használni,mert megköti a mérgeket,amik akkor felszabadultak.

Bolus adstringens
2010. június 10. csütörtök, 9:18 | Alenka (útkereső)   Előzmény

Bélfertőtlenítő, de hagyja működni a bélrendszert, nem olyan durva, mint a széntabletta. Ezer forint körül kapható a patikákban.

Az örökölt mizériák megszüntethetők a családban a családtagoktól átvállalt feladatok, traumák visszaadásával. Valójában a családi szolidaritásnak kell véget vetni. Most mivel anyukád is beteg volt, sorsközösséget vállalsz vele, Te is beteg leszel. Ez egy nagyon igazságtalan, de gyakori torzult szeretet reakció a morfogenetikus mezőben. A családállításos irodalom tele van példákkal.
Ez felesleges, mert anyukád nem gyógyul meg attól, hogy Te beteg vagy. Vissza kell adni a feladatot anyukádnak, ezzel ő nem lesz betegebb, neked viszont esélyed lesz a végleges gyógyulásra. Attól, hogy anyukádnak baja van, Te még lehetsz egészséges, szerintem ő is örülne, ha azt látná, hogy egészséges vagy.

HajduM képe
Ez a morfogenetikus mező egyre inkább előhozza bennem, azt a
2010. június 10. csütörtök, 10:14 | HajduM   Előzmény

Ez a morfogenetikus mező egyre inkább előhozza bennem, azt a bibliai tételt, átkot, miszerint azt mondja Isten: Megbüntetem az atyák (szülők) bűnét a fiakban, harmad és negyed íziglen.

Tehát az, hogy a szülő dolga lenne a "bűne" büntetésének az elhordozása, de a gyerek is átveszi azt, sőt átadódik valami módon, mert nyilván senki nem akar tudatosan megbetegedni. Bár ha a szolidaritás kifejezést használjuk, igen csak ellent kell mondanom magamnak, hiszen a szenvedővel együtt szenvedni, mindennapos módja a közösségvállalásnak, főleg családi köteléken belül.

Érdemes volna kibogozni ezt a jelenséget.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Hellinger mielőtt egymásra találtak a családfelállítás
2010. június 10. csütörtök, 11:37 | szildiko1   Előzmény

Hellinger mielőtt egymásra találtak a családfelállítás módszerével, sokáig felszentelt papként dolgozott, vagyis ismerte az általad felvetett bibliai tételt. És valóságosságát a családfelállítások tapasztalatai is alátámasztják.

A gyerek mágikus gyermeki szeretetből veszi át a szenvedést. Azt hiszi, ha ő szenved, akkor a szülőnek jobb, könnyebb lesz. De gondoljunk csak bele mint szülők, ha gyerekünk a "járókából" kikiabálva közölné, hogy majd inkább ő szenved, mi csak éljünk boldogan, vajon hogy reagálnánk? Jobb esetben is megmosolyognánk. De ehhez tudatosítani kell, hogy ő a kicsi és mi vagyunk a nagyok. És azt is tudomására kell hozni, hogy képesek vagyunk megbirkózni saját dolgainkkal, nincs szükségünk az ő segítségére. Mert ha úgy viselkedünk vele, mintha ő is felnőtt volna, akkor persze, hogy odaáll támogatni.

Szerencséd van, mert energiádat fontosabb dologra is fordíthatod, ugyanis ezt a szolidaritás témát Hellinger már kibogozta. Arra jött rá, hogy kétféle lelkiismeret létezik, az egyik az egyéni, amelyik azt mondja, hogy szenvedj a másikkal, és vedd át az érzéseit, (vagy zárd ki a családból a gyilkos nagybácsit a tette miatt) a másik a csoport lelkiismeret, - amelynek szigorú törvényei vannak - és nem tűri az ilyenfajta viselkedést.

Ha úgy cselekszel, ahogy az egyéni lelkiismeret diktálja, akkor következik be a boldogtalanság, szenvedés, és megmagyarázhatatlan tragédia.

HajduM képe
Na ez engem így még nem elégít ki, tehát bogozzunk
2010. június 10. csütörtök, 12:05 | HajduM   Előzmény

Na ez engem így még nem elégít ki, tehát bogozzunk tovább.

Például az kifejezetten bosszant amikor azt olvasom, hogy én akarom átvenni a szüleim dolgait. Ez tudatosságot feltételez, ami nem igaz. Nyögöm apám életmódját, én is hasonlóképpen élek, de egyáltalán nem akarom ezt. Hanem valahogy úgy jönnek ki a dolgaim, hogy ebben az állapotomban kényszerülök maradni. Egyáltalán nem akarom, sőt teljesen ellenkezőleg akarok élni, és nagyon nem akar sikerülni.

Aztán, most azt láttam ki az írásodból, hogy mivel nem akaratlagos, ezért sokkal inkább annak van realitása, és jönnek is elő az élmények, hogy egyszerűen a szülő kényszeríti a gyerekeket arra, hogy átvegyék a dolgait, főleg érzelmi zsarolást alkalmazva, gyerekkortól beleplántálva a gyerekbe, hogy bizony egységesek vagyunk,egy család vagyunk, és vedd ki a részed a terhek hordásából is. Ami talán jogos követelés egy szintig a szülő részéről (végül is ettől család a család, hogy közösségben éljük az életünket, és ki mivel tud hozzájárul a helyzet fenntartásához, vagy ideális esetben a javításához.), de a személyes problémákat is átadják, saját félelmeiket, ennek a legvégső formája az a fajta dadaizmus, amikor az anyák egyáltalán nem engedik gyerekeiket önálló élethez, és a legkörmönfontabb trükkökkel láncolják gyerekeiket önmagukhoz.

Nem csak anyák, de főleg a nők teszik ezt gyerekeikkel. Most beugrott azért, hogy faterom is állandóan jött a hülyeségeivel, mindig mindent közösen akart csinálni, sosem sikerült, mert közben mára kiderült, hogy nem közösséget akart magának velünk, hanem uradalmat rajtunk, tehát közeget, ami felett uralkodhat, amit irányíthat. Csak sajnos, ezek olyan gyerekkor óta kialakított kötelékek, amit nem lehet egy bocsikával, vagy egy meditációval elintézni.

hűűű... már megint kiírtam magamat :)))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----

Az jutott eszembe, hogy más oldalra kéne menni a témával,
2010. június 10. csütörtök, 13:33 | szildiko1   Előzmény

Az jutott eszembe, hogy más oldalra kéne menni a témával, ugyanakkor nagyon sok betegség is adódhat a sorsösszefonódásokból.

Azt hiszem, más irányból nézzük a helyzetet, mintha ugyanabban az épületben lennénk, csak más emeleten. Amik a családfelállításokon megmutatkoznak, azok lelki szinten működnek.

Írásodban sok a harag, a megbántottság a szüleid felé. Ez az indulat abból fakadhat, hogy más elvárásaid voltak, mint amit a szüleid adni tudtak. A fő irányelv pedig az, hogy tiszteld szüleidet. Mert ők a legtöbbet adták neked, az életet. Innen indulunk. Ha ezt meg tudod köszönni nekik, már jó úton vagy. Ha haragszol a szüleidre, saját magadra is haragszol, hiszen te magad édesapád és édesanyád vagy. Ha tetszik, ha nem. Ez így van.

Amúgy szó sem volt arról, hogy a szülő kényszerítene bármit a gyerekre, a gyerek szabad akaratából - és ismétlem: SZERETETBŐL - teszi mindazt, amit tesz. És TUDATTALANUL. Ha bosszant, ha nem, ez így van.

Megkeresem a családfelállítás témáját és folytassuk ott.

Gyomorfájás
2010. június 15. kedd, 21:43 | Mágus Zita (útkereső)

Hello!

Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, remélem nekem is tudtok segtíteni.
Kb. 2 hónapja fáj a gyomrom, ami midnig más és más melléktünetekkel jár,
hasmenés, émelygés, puffadás. Azt vettem észre magamon, hogy emiatt nem is akarok nagyon kimozdulni,
20 éves vagyok pedig csak, de egyszerűen ez mindentől elveszi a kedvemet,
és félek hogy rosszul leszek vagy hasmenésem lesz. Szóval egy ördögi kör.
Ez a betegségem már 10 éve is megvolt. Akkor is jó sokáig tartott. Éppen váltak a szüleim,
és új iskolába is kerültem. Szinte ugyanezek a tünetek voltak. Úgy múlt el, hogy anyukám rámijesztett, hogy ha nem múlik el, azonnal korházba visz. Abban a pillanatban semmi bajom nem volt.
LEhet, hogy lényeges, hogy egyedül lakok már 4 éve, a szüleim külön-külön külföldön ill itt.
Nagyon szeretnék meggyógyulni, az orvos azt mondja, ez csak idegalapon múködik, semmi komoly bajom nincsne, de nagyon rossz.

Köszi a választ!

Nehogy bezárd magad!
2010. június 16. szerda, 10:19 | bodza (útkereső)   Előzmény

Szia!

Az orvosod jól mondta. Egy kérdésre válaszolj légy kedves, aztán írok többet is: azt írtad, félsz, hogy rosszul leszel...Milyen rosszullétre gondolsz? Ez nagyon úgy néz ki, hogy hasi pánik lesz...

a legelviselhetetlenebb fóbiám az eritrofóbia. valaki tudna
2010. június 16. szerda, 14:16 | Névtelen (útkereső)

a legelviselhetetlenebb fóbiám az eritrofóbia. valaki tudna tanácsot adni?:S pszichológussal max interneten beszélnék.

gyógyulás
2010. június 24. csütörtök, 11:21 | Névtelen (útkereső)

sziasztok! nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam erre az oldalra(persze nem véletlen) én is egy nagyon nehéz út végén járok, és így " tiszta" fejjel már sokkal könnyebb ilyen oldalakat is olvasni! Nálam 3 éve jelentkezett minden nap többször a pánikbetegség és minden velejárója, persze én is kaptam gyógyszert, amitől csak rosszabb lett, jártam ezer egy helyen, de semmi javulás, mígnem rájöttem, hogy a külső segítség nagyon jó, de nem elég,ha én nem teszem magamat oda akkor nem lesz belőlem semmi, és jöttek a gyógyszer nélküli napok, hetek,kínszenvedések, de megérte.... utólag megérte, csak én segíthetek magamon!!!!! Átgondolva a dolgot nem véletlen hogy én pont ezt " kaptam", mert volt mit tanulnom az önfegyelem, és önirányítás terén,én ma már hálás vagyok, hogy ezt végig csinálhattam, és tanulhattam, tapasztalhattam, közelebb kerültem a spirituális élményekhez!

bodza képe
Szia! Érdekelne, hogy csináltad és teljesen tünetmenetes vagy-e
2010. június 25. péntek, 7:11 | bodza   Előzmény

Szia! Érdekelne, hogy csináltad és teljesen tünetmenetes vagy-e azóta?

ekcéma
2010. június 25. péntek, 0:25 | Klementine

Sziasztok!

Véleményeteket és tanácsaitokat várnám betegségemmel kapcsolatban. Ekcémás vagyok az arcomon, pontosan a szám körül de előfordul a szemem alatt is vagy a szemöldököm között. Az a legrosszabb amikor napra kimegyek mégjobban elterjed.... és nem használ semmi antibiotikumot etettek már velem de az persze többet ártott mint roncsolt más tájakon is. Már évek óta szenvedek tőle és a szteroidos kenöcsök sem igérnek nagy jövőt.

ezt olvastam lelki eredendőségéről az ekcémának:

//önelfogadási képtelenség. Aki nem szereti önmagát, az a társadalomban, a közösségben is feszült lesz, s egyfajta védekezést vesz fel, fallal építi körül magát. Mivel a bőr testünk külső felülete, és általa lépünk kapcsolatba a többiekkel, a környezetünkkel, ezért az ekcéma ezt a zavartalan kontaktust akadályozza meg. A betegség által uis. tisztátalanoknak mutatjuk magunkat, láthatatlanná tesszük a világ előtt valódi értékeinket. Egyfajta önszabotázst végzünk: "ha nem vagyok elég jó, akkor valóban ne legyek elég jó". Ugyanakkor egy figyelemfelkeltést is jelképez: "törődjenek velem többet, és vegyék észre az értékeimet
Ha a bőrbetegség az arcon üti fel a fejét, akkor az ekcémával küszködö egyén, az emberi kapcsolatokban, s párkapcsolatában érzi a fent nevezett "nem vagyok elég jó, mert nem felelek meg a másik, vagy mások igényeinek" érzést.//

Nem tudom ez mennyiben igaz de sokmindenben magamra ismerek sajnos. Mostanság főleg gondolkodtam azon hogy önszabotázst végzek, mert régebben úgymond többet foglalkoztam magammal és ezt értsétek úgy hogy "önkommunikáció" minden nap írtam és ezáltal sikerült elmélyülnöm egy kicsit a felsőbb énemben néha tényleg sikeresen! Ráadásul folyton úgy érzem, a családom nem ismer eléggé, nem látják mi lakozik bennem, nem látnak el mélyebben a személyiségembe. Nem is beszélek meg velük semmit se úgy nyíltabban, és ez tudom, nagyon rossz hatással van rám is, ha akarom, ha nem. Nem félek az emberektől és nem félek kimondani a gondolataimat, csak egyszerűen rosszul érint ha nem látják meg bennem azt, ami valóban rejlik. És tényleg nem látják meg :S

Bocsánat ha hosszú voltam az idézettel is. de szeretném ha reagálnátok legalább 1-2 szóval. sokat segítene.
Köszönöm!

bodza képe
Szia Klementine! Miért fontos Neked annyira, hogy lássák, mi
2010. június 25. péntek, 7:15 | bodza   Előzmény

Szia Klementine!

Miért fontos Neked annyira, hogy lássák, mi lakozik Benned? Kinek akarsz megfelelni és miért?

Miért nem írsz mostanában?

Ha önmagadnak megfelelsz, az pont elég.:)

Üdv: Bodza

szeges képe
Talán csak az a baj...
2010. június 25. péntek, 7:51 | szeges   Előzmény

...hogy:

"Ráadásul folyton úgy érzem, a családom nem ismer eléggé, nem látják mi lakozik bennem, nem látnak el mélyebben a személyiségembe. Nem is beszélek meg velük semmit se úgy nyíltabban, és ez tudom, nagyon rossz hatással van rám is, ha akarom, ha nem. Nem félek az emberektől és nem félek kimondani a gondolataimat, csak egyszerűen rosszul érint ha nem látják meg bennem azt, ami valóban rejlik. És tényleg nem látják meg :S"

És Te tudod, mi rejlik ott valójában? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=hEGTYyUCP9U&feature=related

Inyó képe
Ha te sem rejtegetnéd, valószínűleg könnyebb dolguk lenne, hogy
2010. június 25. péntek, 8:58 | Inyó   Előzmény

Ha te sem rejtegetnéd, valószínűleg könnyebb dolguk lenne, hogy TÉGED meglássanak? Milyen félelem van benned, hogy nem mutatod meg a valós éned?

vizesedés
2010. június 28. hétfő, 14:15 | Talizmán (útkereső)

Néhány hónapja kezdett dagadni kezem, lábam, s nehezen veszem a levegőt. Szorító érzés a szívem tájékán minden levegővétel. Fájnak a lábaim, különösen a jobb térdem, időnként görcsösen fáj a derekam és a hátam is. Rohamosan hízásnak indultam annak ellenére, hogy étkezési szokásaim nem változtak. Ami a legérdekesebb, hogy mindezen bajaim mellett úgy érzem, kiegyensúlyozott, békés, konszolidált életet élek, nincsenek megoldatlan problémáim, a sokasodó fájdalmaimtól eltekintve.
Természetesen tudom, hogy valami mégsincs rendben, de nem tudom, min és hogyan kell változtatnom.
Örülnék hasznos meglátásoknak, javaslatoknak, s bár tudom, hogy rajtam kívül senki más nem tudja bajaimat orvosolni, keresem a kulcsot a megoldáshoz.

Melinda

Melinda
2010. június 28. hétfő, 15:22 | izidor (útkereső)   Előzmény

Mindenek előtt azt mondanám Neked, hogy teremts olyan alkalmat, ahol egyes egyedül tudsz lenni a természetben.
Nem tudom mennyire viseled el magad...ez egyénenként változó, de az fontos, hogy természetes közegben, természetes "csendben" legyél.
Ha szeretnéd, hogy felfakadjon belőled valami, akkor ne a szobádban várj a megoldásra.
Gondolom nem vagy olyan állapotban a fájdalmaid ellenére, hogy ezt ne tudd megtenni.
Ebben a közegben szólítsd meg magad.
A megoldás benned van és ezt tudatosítsd is magadban. Amikor valami megoldatlanságban szenvedek, akkor én is ezt teszem.
Próbálj egyre sűrűbben kijárni, most az idő is kedvező.
Lehet, hogy amikor el akarsz indulni fáradtnak fogod érezni magad és előkerülnek indokok, hogy ne menj ki...ezek természetes reakciók, de Te csak legyél kitartó.
Ne akard tudni, hogy mit fogsz kapni a természettől...pontosan azt fogja adni Neked, ami ad majd egy löketet az elindulásodhoz.
Bízz magadban, hogy amit megteremtettél, azt ugyanúgy meg is szüntetheted...ehhez olyan energia szintre van szükséged, ahonnan bizalommal tudsz önmagadra tekinteni a fájdalom ellenére is.
Ez az életmód váltásod a későbbiekben is nagy hasznodra lesz...
Szembesülj magaddal.
Ezek mellett sok külső segítséget is kaphatsz, de ez mindenképpen hasznos és segít Neked.

Telefonon tudok Neked segíteni...beszélhetünk.

30/3641903

Szeretettel,
izi

vizesedés
2010. június 29. kedd, 10:43 | Talizmán (útkereső)   Előzmény

Kedves Izi!
Nagyon szépen köszönöm a segítőkész tanácsodat. Első hallásra nagyon jónak tűnik az ötlet, hogy a természetből merítsek. Úgy gondolom, ma el is kezdem a magányos természetkúrát, mert azon túl, hogy remek tipp, még találkozik is az én kedvenc elfoglaltságommal. Az egyedül merítkezést is meg fogom oldani.
Tudod, mit nem értek (többek között)? Látom és tapasztalom folyamatosan, hogyan teremtek meg dolgokat. Valójában azt mondhatom, hogy minden, amire valaha vágytam, elképzeltem, előbb-utóbb valóra is váltottam. Mindent, ami a környezetemmel kapcsolatos, ami rajtam kívüli. Én magam vagyok teremtéseim számára a tabu, az érinthetetlen, a korlát. Magamról, sem külső, sem belső énemről nincsenek pontos elképzeléseim a tudatosság szintjén, amik automatikusan működnének. (A "tudattalanban" nyilván van, mert valamilyenné csak formáltam magam.) Időnként rákényszerítem magam, hogy képszerűen lássak egy vágyott tulajdonságot, hogy valósággá teremthessem, de hamar sírásba torkollik az ügy.
Miért? Miért nem tudom érinteni saját magam? Legbelül határozottan érzem, hogy hihetetlenül értékes vagyok. A belső tulajdonságaim érzésem szerint csodálatosak, nem szorulnak jobbításra. Akkor mégis miért büntetem magam betegséggel, fájdalmakkal? Valami nagyon nem passzol! És én egyre kevésbé értem, mi történik velem.

Melinda

Kedves Melinda
2010. június 29. kedd, 13:37 | izidor (útkereső)   Előzmény

Hidd el, ez a rész, ez az epizód, ami most játszódik benned része annak a filmnek, amit mindenkinek végig kell néznie önmagában, önmagáról. Ez a rész nem a kedvenc rész, de a Happy end is megvan.
Az már jó, hogy megvan a tisztelet magaddal szemben, de mégsem annyira, hogy az tükröződjön.
Abban időzz el, hogy elfogadod ezt a pillanatot...vannak élethelyzetek, amikor ...de inkább minden élethelyzetben az a legfontosabb, hogy a legnagyobb fájdalmad ellenére is érezd...de, ha nem is érzed, kezd el mondogatni, hogy Te magad vagy az elfogadás, Te magad vagy a fájdalom, a vizesedés.
Azonosulj vele, ne told magadtól...érezd, hogy ez az üzenet igen is fontos, még, ha teljesen abnormálisnak is tűnik a helyzet.
Nincs más lehetőség...pontosabban vannak, de ezzel teszel legjobbat, mert ezt Te csinálod.
A lényeg, hogy a meridiánjaidban elinduljanak az energiáid.
Érintsd meg ha lehet minden porcikádat, beszélj a sejtjeidhez, hogy mennyire egységben érzed velük magad.
Ezeket reflexé kell változtatnod, hogy elinduljon benned a religio...a vissza csatolás.
Minden egyes apró cselekedetedet itasd át a tudatosságoddal. Lehet, hogy nem lesz egyszerű, de bele jössz.
Most azt is fogadd el, hogy te úgy érzed mindent megtettél, ezért ne hőbörögj, hogy mégis nem stimmel valami...ez üzenet, amit te is tudsz, de ezekkel a kis lépésekkel, sok apróval előhozod a megoldás kulcsát.
Ez a pillanat van csak, amiből kiindulhatunk...vagy a gyógyulás, vagy a kétség felé.

Legyen teljes minden pillanatod Melinda.
Szeretettel,
izi

vizesedés
2010. június 29. kedd, 14:29 | Talizman (útkereső)   Előzmény

Köszönöm, Izi!
Most egy időre adtál elfoglaltságot, úgy érzem. Elgondolkodtam azon, amit írtál és egyet tudok érteni vele. A program, a felkínált út világos és kézenfekvő. A kérdés csak az, mennyire vagyok képes rutinná tenni a jelenleg számomra idegen megközelítést.
Belevágok, mert jónak érzem, s egyébként sincs más választásom, mint előre. Első lépésként kicsit át kell szerveznem az életemet, de ezzel nem lesz gond. Aztán elvonulok egy erdőbe és megpróbálok szóba állni magammal. Remélem, még képes vagyok hallgatni a jó szóra.:)
Most visszavonulok, de jelentkezni fogok az eredménnyel.
Még egyszer, nagyon köszönöm a segítségedet, Izi!
Szeretettel: Melinda

Vizesedés
2013. május 10. péntek, 11:18 | Gabeszka (útkereső)   Előzmény

Kedves Izi!
Melindához hasonló a problémám....6 éve kezdődött minden, allergiák és egyebek, 2 éve pedig az ödéma és mégtöbb allergia. Pedig az életem akkor került egyenesbe, akkor találtam magamra, boldog voltam és kiegyensúlyozott, minden sikerült, de a vizesedés egyre durvább, a hízásom egyre kétségbeejtőbb és hiába vizsgálom magam nem találom a probléma gyökerét, illetve egyet igen -"nem vagyok elég jó"- de a megoldását nem látom, nem találom, nem érzem. (Természetesen teljes kivizsgáláson voltam most ott tartanak, hogy autoimmun folyamat illetve akkut arcüreggyulladás, hogy utóbbi okozza az egészet elképzelhető, de nem biztos.)
Ebben tudnál segíteni?? Merre tovább? Milyen technikákat próbálhatnék ki? Annyira szeretném és nyitott is vagyok bármire...szeretném elengedni ezt az egészet, mert teljesen rányomja a bélyegét az életemre.
Előre is köszönöm a választ!

Gabi

Nem találom a megoldást- tünetek hegyén-hátán
2010. július 08. csütörtök, 12:52 | Chapelle (útkereső)

Sziasztok,
sokat hallottam már arról, hogy egy betegségnek lelki okai vannak, de valahogy soha nem tudom, hogy nálam mik ezek. Kisebb koromban sosem volt semmi bajom. Kifejezetten erős szervezetűnek, teljesen egészségesnek tartottam magam. Ez azóta megváltozott. Évek óta, állandóan van valami bajom, de az orvosok sosem tudtak pontos diagnózist felállítani.
Nemrégiben hányingerem volt folyamatosan, hónapokon át. Semmi nem segített. Kb.februárban jelentkezett, de nem először. Tavaly kb ugyanekkor ugyanez a bajom volt. Arra gondoltam, talán a túlhajszoltság miatt alakult ki. Ekkor ugyanis iskolába jártam és általában ebben az időszakban (február-március)már nagyon fáradt voltam. Tehát idén is előjött ez a hányinger...minden gondolatom ekörül forgott, hiszen egész nap éreztem. Nem tudtam rendesen semmire koncentrálni, pedig muszáj lett volna tovább tanulnom, mert közeledett az érettségi időszak. Aztán az írásbeli érettségi előtt kb.1 héttel, elmúlt a hányingerem. De az érettségit megelőző hétvégén megint valami bajom lett. Az a baj, hogy rendesen le se tudom írni, hogy mi a probléma...nem találom rá a pontos szót. Tehát akkor azt éreztem, hogy el fogok ájulni...nagyon rossz érzés volt, teljesen pánikba estem. Attól féltem annyira rosszul leszek, hogy nem fogok tudni vizsgára menni. Az ájulás érzés mellett valamiféle szédülést is éreztem, de nem a konkrét értelemben vett szédülést...nem tudom pontosan leírni. Ez a probléma azóta se múlt el. És ez sem most először jött ki nálam, már korábban is, 3 éve is volt ilyen, akkor kb.fél évig vagy még tovább is tartott. Először teljesen megrémültem. Annyira rossz volt, hogy aludni sem bírtam. Később már inkább idegesített a dolog és próbáltam róla nem tudomást venni...így el is múlt. Úgy gondolom, hogy mindkét esetben a feszültség, stressz áll(t)a háttérben. Akkor kis-érettségiztem és nyelvvizsgáztam, most meg érettségiztem. De a problémám az, hogy még most se múlt el, pedig már vége a vizsgaidőszaknak.
Emellett még más problémám is van. A hasam folyamatosan fáj, ez is már több hónapja. Orvosnál is voltam, de nem tudták megmondani, hogy mi bajom van. Szervi elváltozást nem találtak. Sokszor már reménytelennek látok mindent. Igazából már annyira hozzászoktam, hogy mindig van valami bajom, hogy azon lepődök meg, ha nincsen. Hozzáteszem még, hogy eléggé pesszimista ember vagyok. Ezenkívül aggodalmaskodó és azt hiszem egyáltalán nem viselem jól a stresszes helyzeteket. Gondolom ezek is szerepet játszanak a betegségeim kialakulásában. Gondolkodom is rajta sokat, hogy miért, de egyszerűen nem találok rá választ.
Szeretnék egy kis útmutatást kapni.
Köszönöm a segítséget.