Álomfejtés | Önmegvalósítás.hu

Álomfejtés

2008. március 28. péntek, 8:42 | Huszti Sándor -...

Álmaink közvetítik mindazt, amit éber tudatállapotban nem tudunk vagy nem akarunk észrevenni. Ezért fontos üzeneteket hozhatnak az önmegismerésünkhöz, ha meg tudjuk őket fejteni.
Analógiás gondolkodás, kreativitás, a szimbólumok, archetípusok ismerete és megérzés kell egy pontos álomértelmezéshez. Gyakoroljuk egymás álmainak a megfejtését, hogy önmegismerésben tovább mélyüljünk!
Írd meg mit álmodtál és mi megpróbáljuk megfejteni!

Most, hogy Buddhanita nyitotta az új topikot a gyászról, gondolt
2010. május 15. szombat, 9:33 | bodza (útkereső)

Most, hogy Buddhanita nyitotta az új topikot a gyászról, gondoltam szétnézek, hátha találok valamit az álomfejtésről.

Ott leírtam, hogyan halt meg imádott nagyapám, akivel sokat álmodtam. Az utolsó álmom nagyon furcsa volt. Éreztem a jelenlétét, mutatott nekem valamit. Két bolygó, négy hold, tizenhat teleíratlan, üres lap. A lapokat is láttam, sárga volt az alapszínük, és gyönyörű felhők voltak rajtuk.

Próbáltam a számok alapján értelmezni, két bolygó= két gyermeke, négy hold= négy unokája, de a lapokhoz nem jutottam közelebb. Négy dédunoka van eddig. Itt megrekedtem, sőt, lehet, nem is jó irányból közelítettem...

spiritosaurus képe
Álmod
2010. május 15. szombat, 11:08 | spiritosaurus   Előzmény

Nem vagyok egy nagy álomfejtő, de matematikailag sorra egymás négyzetei. Lehet hogy nem is kéne annyira konkrétan leszűkítened, hogy 2 gyerek, 4 unoka, lehet, hogy egyszerűen csak annyit akart mutatni, élj. Mint, ahogy a számok is rendszerben követik egymást, az élet is folyton rendszerben megy, meg nem áll. A lapon a gyönyörű felhők pedig az élet gyönyörűségét mutatják. A teleíratlanságuk pedig mintha azt jelentené, hogy te neked kell teleírnod azokat a lapokat :) A két bolygó lehet a két gyermeke, hisz Ő maga már az univerzum, fizikailag nem jelenik benne, a gyerekek még viszont igen, és a holdjaik is. De én mindenképp úgy értelmezném, hogy a lapok teleírása a feladatom. :) Tehát az élet.

Köszönöm!
2010. május 15. szombat, 11:46 | bodza (útkereső)   Előzmény

Köszönöm spiri!:) Az biztos, hogy mostanában nagyon sokat dolgozom magamon...És igen: rávezettél! Tényleg minden vágyam, hogy írjak, de halogatok. Azokat a a lapokat nekem kell teleírnom. Istenem, most itt ülök és sírok. Hányszor, de hányszor kért meg a drága, hogy írjam meg a történetét. Kérte, hogy üljünk le, készítsek vázlatot, aztán fogjak hozzá, az emlékeivel segít. Mára már csak magamra hagyatkozhatom és nagymamámra - talán még anyám emlékeire. Mennyivel könyebb lett volna akkor, csak még zárva volt a szemem...Talán nem véletlen. Igen, teleírom azokat a lapokat! :)))

szorongós álom
2010. május 30. vasárnap, 8:52 | judit_meriell (útkereső)

Sziasztok!
Egy 18 éves debreceni lány vagyok és egy álomszimbólumról szeretnék írni, amit szinte képtelen vagyok megfejteni, pedig mély szorongással tölt el és megborzongok ha rá gondolok.
Egy hónapja is lehetett hogy volt egy különös álmom amiben felismertem az előző napok tapasztalatait és a szabadságvágyamat, de volt benne egy mozzanat ami nem volt odaillő.
Valamiért felhúztam az egyik nadrágszáramat és a lábamból kövirózsa szerű növények nőttek. Valamiért az volt a gondolatom az álomban, hogy én neveltem azokat a növényeket, de egy kis idő után undorral töltött el az ottlétük. Egyszerűen nem tudom megmagyarázni ezt az érzést. Csak mély szorongásnak tudom leírni, és nem tudom miért van.
Egy ideig nem jött elő az álom. Vagyis vagy nem álmodtam hasonlót, vagy nem emlékszem rá (keveset alszom és ritka hogy emlékezzek az álmaimra) , de sokszor előjött az emlék az utcán sétálva hazafelé menet, és ugyan az a szorongás fogott el mint azelőtt.
Tegnap éjszaka megint álmodtam. Újra előjött az álmomban hasonló szimbólum. Csak most azon a helyen ahol a gyűrűm van az ujjamon az álomban a gyűrű felhasította a bőrt és a helyén mintha fű nőtt volna ki a testemből. Rettenetesen érzem magam. Képtelen vagyok bárkinek is szemtől szembe beszélni róla. Nem tudom mi lehet ez. Tartok tőle hogy valami súlyos betegség lehet, mert végül is a növények gyökere bennem van. Kérlek benneteket mondjatok véleményt.

Michaelita képe
szorongós álomhoz
2010. június 10. csütörtök, 9:03 | Michaelita   Előzmény

Kedves Útkereső!

Sajnálom, hogy eddig nem vállalkozott senki az álmaid magyarázatára.
Sajnos én sem tudok, mert nem voltak még hasonló álmaim sem.

Volt viszont, hogy meditációban növénynek éreztem magam. Bevallom őszintén, hogy bár nagyon-nagyon megdöbbentett, bennem sem szorongást, sem félelmet nem keltett. És igen, valóban megfordult a fejemben, hogy jaj Istenem, lehet, hogy meghalok???, de amikor elfogadtam, hogy még akár ez is megtörténhet, ha a lelkem is beleegyezését adta, akkor nagyon megnyugodtam és sok-sok életerő, életigenlés, élniakarás jött elő belőlem, nagyon mélyről.

Mindezt átültetve a Te álmodba: nem hinném, hogy valóban rosszra vagy betegségre kellene gondolnod... inkább talán arra, hogy a szorongásaidat, félelmeidet próbáld meg elengedni, amennyire csak tudod és nézd meg, hogy mit találsz mélyen alatta. Mert hogy a lelked is erre vágyik, hogy hagyj magadban mélyen megtapasztalni valami fontosabbat, mint amit most érzel.

Sokára válaszoltunk. Történt-e azóta bármi is Veled akár álomban, akár valóságban?? Aktuális-e még (vagy egyre aktuálisabb??) a válaszom? Volt-e türelmed kivárni a választ??

spiritosaurus képe
Na én megpróbálkozom. Legalább is leírom, hogy én mit kezdenék
2010. június 10. csütörtök, 11:23 | spiritosaurus   Előzmény

Na én megpróbálkozom. Legalább is leírom, hogy én mit kezdenék vele, ha hasonlót álmodnék. Említetted a szabadságvágyadat, és hogy ez a szimbólum nem odaillő. Én odaillőnek tekinteném. Legalábbis nekem egy ilyen álom azt jelentené, hogy nem érzem magam szabadnak. Úgy érzem benőnek, behálóznak más valakik, valamik. Ha az a gyűrű jegygyűrű, akkor lehet az motoszkálna belül, hogy a jegyesség beskatulyáz. A nadrág meg lévén, hogy egy ruhadarab, a legkülső réteg, amit a külvilág lát. Abból kifolyólag meg azon gondolkodnék, mikor nem adom önmagam, mikor van az, hogy a felvett maszk, a legkülső réteg, amit magamból mutatok beskatulyáz, és szorongást okoz. Az meg amit mondtál, hogy a növények gyökere benned van annyit jelenthet, hogy ezeket az érzéseket te táplálod, belőled indulnak ki, úgyhogy magadban kell megkeresned az okokat. Te tudod jobban, hogy miken agyalsz, és mit érzel közben, úgyhogy én csak találgatni tudok sajnos :) Minden esetre ne rögtön valami súlyos betegségre gondolj, azt a legkönnyebb mondani, hogy beteg vagyok. Én tudom. :) De akár betegség, akár nem, mindenképp a magad mélyére kell nézned, hogy megtaláld a behálózó növények gyökerét, mert én tényleg max a kertész fiú lehetek ebben az esetben, gyomlálnod neked kell :)

szeges képe
Próbáld meg fordítva...
2010. június 10. csütörtök, 11:56 | szeges   Előzmény

És pozitívan...

...mert ez a kép akár szép is lehetne, attól függ mit akarsz belelátni.

A kövirózsa az egyik legigénytelenebb és legéletképesebb növény. Akár az életösztön, életben-maradás jelképe is lehetne.

A szabadságvágyad csak akkor teljesülhet ki, ha utat engedsz az életörömnek, leszámolsz a benned lévő negatív hatásokkal.

Talán csak kitörni készülnek belőled az eddig talán elfojtott indulatok, esetleg tisztázásra váró hazugságok, vagy más életellenes dolgok...

Hogy egy gyűrű alatt is ezt teszik, lehet, hogy csak azt jelentik, hogy egy párkapcsolati ügyben is lenne elszámolni-valód magaddal. A fű a természetességet is jelképezheti...

Az álom következményeként fellépő szorongó érzés talán csak félelem az újtól, a szembenézéstől...

És ez is csak egy szakértelem nélküli vélemény...:)))

A sárkány
2010. június 08. kedd, 20:57 | Névtelen (útkereső)

Egy lángoló búzamező felett repülök, érzem hogy éget, de mégsem égek meg. Előttem a búzaszálak között egy hatalmas fehér kígyó mászik és őt követem. Mögöttem egy sárkány kísér. Fura, hogy a búzaszálak nemhogy nem égnek el, de a tűz hatására egyre magasabbra nőnek. Meg tudjátok fejteni?

Michaelita képe
sárkány, kígyó
2010. június 09. szerda, 15:09 | Michaelita   Előzmény

Szia!

Az én álmaimban a kígyó is és a sárkány is egy látásmódbeli és lelkierő beli változást jelentett. A kígyónál, amelyik az Édesanyám lábán mászott, az Édesanyámhoz való viszonyulásom változott meg, mert idővel belátóbb és megbocsátóbb lettem, fokozatosan letettem a korábbi lelki terheket.

A sárkánynál (egy nagyon nehéz életszakaszban álmodtam róla) pedig növekedett a "sárkányerő" bennem, azaz sokkal több lett a lelkierőm, mint korábban volt. A kínai mitológiában a sárkány képes uralni a tengerek mélyét, a levegő elemet és magasan a felhők fölött száll.

Nekem ezt jelentette, ... ez segítség-e számodra??

Üdv. M.

Michaelita képe
tűz és lángok
2010. június 10. csütörtök, 8:50 | Michaelita   Előzmény

Még tovább gondolkodva az álmodon:

A lángok és a tűz, amiben nem égek el is ismerős a saját álmomból: ilyen álommal engem a lelkem halhatatlanságának tudatába avattak be.
... ami Nálad is igaz lehet, mert hogy nem égtek el a búzaszálak a tűz hatására, hanem egyre magasabbra nőttek... ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy szellemi tűzről van szó, ami mindent táplál.

Próbáld meg gondolatban átgondolni, hogy ez Rád is igaz lehet-e???
A szíved megsúgja a választ!!:)

Szeretettel: Mária

Ez visszatérő álom. Egyszer csak a nagy semmiből teremtődik az a
2010. június 11. péntek, 8:01 | tini (útkereső)

Ez visszatérő álom.
Egyszer csak a nagy semmiből teremtődik az a helyzet hogy gyorsan össze kell pakolnom
és rohanni a repülőre el ne késsem felszállást.
Sok mindent pakolok még sincs nálam poggyász mikor elindulok.
Maga a repülőtér egy kietlen helyen van mégis sok ember van ott és szinte a pilotától kezdve az utolsó utasig ismerek mindenkit
Sikerül mindig felérnem de már repül a gép mikor már fennt az egekbe van vagy akkor sikerül csak leülnöm és bekötnöm magam,vagy pedig felszállás előtt az ülésbe feszülve várom a felszállást.
Ami még érdekes hogy soha sehova nem megy a gép úgy értem nincs úti cél csak repülünk.

Michaelita képe
rohanni a repülőre
2010. június 12. szombat, 15:14 | Michaelita   Előzmény

Megpróbálom értelmezni a magam módján az álmodat:)

Számomra egyfajta félelemről árulkodik az álmod, hogy lemaradhatsz, lekéshetsz bármiről is.

Sok mindent pakolsz, még sincs nálad poggyász... ez pedig az én értelmezésemben a lelked üzenete, hogy sok olyan terhet veszel magadra, amihez nincs közöd, ami nem a Tied!

A repülés pedig egyes álom tanácsadók szerint (így olvastam) azt jelenti, hogy engedd, meg magadnak, hogy ne csak "földhözragadt" gondolataid legyenek, hanem hagyd a lelkedet, szellemedet szárnyalni, ők ismerik azt a felső világot, amitől az egónk idegenkedik.

Próbáld meg az általam leírtakat értelmezni, átgondolni, átengedni a saját szűrődön, hogy önmagadra igaznak érzed-e bármelyik részét, illetve, ahogy értelmezed milyen érzések, benyomások, gondolatok jönnek fel... könnyen meglehet, hogy feljönnek a Te saját érzéseid, gondolataid, s kiderült, hogy Te hogyan értelmezed a saját álmodat (sajátos álomszimbólumokat, álomértelmezéseket használunk... vannak, lehetnek közös vonások, de lehetnek eltérőek is:::))

Remélem legalább egy kicsit tudtam segíteni a próbálkozásommal.!???

Másnak van jobb ötlete, gondolata???

Jánoska képe
Épp szerettem volna tudni mit jelent.........:)
2010. június 14. hétfő, 0:00 | Jánoska

Sziasztok!

Örülnék ha tudnátok az álom jelentését:)

Szóval nekem egy visszatérő álmom(havonta) hogy a családi házunk(ahol gyerekként éltem)környezetében hatalmas szélvihar van ami szinte mindent elpusztít de a házunkat nem........pedig beleremeg az egész ház a szélviharba........

A másik pedig egy terhes nő volt(ismeretlen)

A harmadik ami visszatérő álmom volt az h a fogaim kipotyogtak és kiköptem őket.........ez szerencsére elmúlt.....

Elöre is KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET!

Üdvözlettel : Jánoska

beatrixalyssa képe
ver
2010. június 23. szerda, 16:14 | beatrixalyssa

a minap azt almodtam, hogy omlott belolem a ver, mintha a menstruaciom lett volna, a mehembol, azt hiszem.
aprilis 30-an meghalt parom anyaja, rakos volt, a vegen a nyirokcsomok -agyeki- vereztek.
lehet, hogy emiatt almodtam ezt?

ÁLOM FEJTÉS SEGITSETEK MIT JELENT!
2010. június 29. kedd, 11:47 | doloresz1985 (útkereső)

EGY PINCÉBE VOLTAM LENT VILÁGOS VOLT SOKAN VOLTAK KI AKARTUNK JUTNI ÉS TALÁLTAK EGY KICSI SZÜKÖS KIUTAT A PINCÉBÖL EGY KIS FEHÉR RÁCSOS ABLAK VOLT A TÖBIEK KIJUTOTAK ÉN MEG NÉZTEM. ÉS NAGYON SZÜKÖS VOLT NEM TUDTAM KIJUTNI. NEM KOCKÁZTATAM VOLNA MERT BERAGATAM VOLNA EZÉRT OTT RAGADTAM MIT JELENT EZ??

Visszatérő álom már
2010. július 01. csütörtök, 18:25 | Nona (útkereső)

Sziasztok! Remélem tudtuk segíteni,mert lassan 2-3 hónapja csak azt álmodom hogy terhes vagyok.

Valóságban van egy barátom is akivel hamarosan összeköltözök és néha mondom neki a gyerekvállalást.
Szóval elöször azt álmodtam hogy a leendő kislányomnak,Lénának(így neveztük el) egy tortát készítettem,a torta lila és rószaszínű volt,a 2.-ban ugyanez h teherbe estem és kislány született,de mivel nem akartam hogy megtudják,örökbe adtam.Miután találkoztam a barátommal és b.nőmmel,elmondtam nekik,a barátom ellenkezőleg reagált mint gondoltam,szal szívesen felnevelte volna velem.Most éjjel azt álmodtam,hogy a régi osztályfőnököm(akinek mellékesen van egy kislánya) egy kulcsot akart elvenni tőlem mérgesen,de én nem adtam oda,mert a saját kulcsom volt.Az álmomba volt egy poros,régi ajtó ami be volt zárva és közeledtem a kulccsal,de nem nyitottam ki végül.Utána hirtelen az lett h teherbe estem,mindenki tudta és amikor az utcán játam,megállítottak minket(anyumat,sogórasszonyomat és engem),hogy kiderült e már h milyen nemű lesz,és hogy milyen neveket gondoltam.Miután elmondtam hogy Levente,Koppány és Bíborka azonnal felébredtem és a hasamhoz kaptam.Nem idegesítenek az álmok,de egyre többször van már és kíváncsi vagyok hogy mit jelenthet mindez.Valahol olvastam hogy a terhesség betegséget jelent,de nálam és a családban senkinél sincs baja,vagy ez később következik be?

Előre is köszönöm a válaszokat,ha netán tudtuk vmit írni rá.

Kedves Nona! A terhesség mindig egy születendő feladatot jelez.A
2010. július 10. szombat, 7:15 | zoeya   Előzmény

Kedves Nona!
A terhesség mindig egy születendő feladatot jelez.A lila szin a spirituális(szellemi) jelenlét szine,a rózsaszin a szereteté.Az,hogy örökbeadtad a gyereket azt jelenti,hogy nem akarod felvállalni a feladatodat.A tanár a szellemi vezetőt jelöli,aki már türelmetlen mert nem akarod kinyitni az "ajtót",
ami feltételezem összefüggésben van a feladatoddal,ami egy vagy több megoldatlan problémát jelöl az életedben.Az álmod azt mutatja,hogy a "szellemi vezetőd" nem vár tovább és megnyitja számodra az utat,megteszi helyetted amit te nem mersz meglépni.A nevek is jelezni szoktak,ilyenkor megkell nézni a magyar jelentésüket,ez is segíthet.
Zoeya

ezt almodtam
2010. július 09. péntek, 21:06 | e123456789 (útkereső)

Azt almodom,hogy lekesem a repulot,es csak futok utana egesz almomban.
Ezt almodtam mar masodjara.

kancsokanna képe
delfinek
2010. július 16. péntek, 9:41 | kancsokanna

…egy olyan álmom volt, hogy tele voltam energiával, amerre mentem az anyag, a tér amorffá változott, színessé, s ragyogóvá, lüktetett. De ami a leginkább megragadott az volt, hogy amerre mentem a lámpásokat tudatosan delfin formává alakítottam. S lelkesen próbáltam vkinek elmagyarázni mit jelent a nem-lineáris észlelés, de egy idő után feladtam, mert csak olyan fogalmakkal tudtam körülírni, ami a másiknak nem jelentettek még semmit. Meg az emberek koronacsakrájával babráltam, s néha megjelent valami zavaros, sáros is, de megint átváltozott a színhely lüktető, színes masszává, ahol az energiákat magam irányítottam.

Rég nem volt ilyen színes, energiadús álmom.
Szerintetek mit jelenthet? Azonkívül, hogy kiéltem a „mágust” magamból, s fel vagyok „villanyozódva” ettől a kiruccanástól.

:)
AnnA

Michaelita képe
delfinek, színek az álomban
2010. július 17. szombat, 5:06 | Michaelita   Előzmény

Szellemi szempontból úgy tartják, hogy a delfinek a föld gyógyítói, mert mozgásukra és szonárjukra (érdekes hangszínű tiszta hangjukra) csoportszellemük kozmikus energiákat továbbít a Föld sebeinek gyógyítására. Úgy tartják, hogy a delfinek a kozmikus jövő őrzői, segítenek a tisztánhallásban és összehongolják a Földet a kozmosz egészéhez.

A színek az álomban - tapasztalatom szerint - az álom tiszta mondanivalójára és jelentőségére hívják fel a figyelmemet.
Én általában jós-álmokat kapok színesben, ami azután később be is következik (csiszolhatok valamit rajta).
Többrendbeli megfigyelésem és kb. 35 évi tapasztalatom ez. A színes álmaim mintha nem a hétköznapi dimenzióból, hanem egy sokkal tisztábból és tudatosabb közegből származnának.
Kaptam így már előrejelzést évekkel korábban arról, hogy fiam fog születni sok év múlva. Figyelmeztettek életem sorfordulójára, s arra, hogy mire koncentráljak közben.
Nehéz érzelmi helyzetben megmutatták a megoldás felé vivő szellemi út fajtáját.
Megmutatták, hogy hogyan kell belülről dolgoznom magamon. S egy-egy számomra "beavató-álomnak" tartott álmom is színes volt.
Ha jól emlékszem Rudolf Steiner is azt írja valahol, hogy a színek az álomban mindig valami magasabbrendűre hívják fel a figyelmet. (Ja, Steiner olvasás előtt is voltak már szines álmaim:)

Az általam leírtakat engedd át a saját szűrődön, mert a saját álom-szimbolikád eltérő lehet az enyémtől.

kancsokanna képe
érzékelés
2010. július 17. szombat, 10:19 | kancsokanna   Előzmény

Köszi, Steiner jó ötlet, nekiállok rákeresni.

Hm…a tisztánhallás passzol. Az elmúlt hetekben többször volt tisztánhalló élményem-no, amit elég nehéz már elengedni a „fülem” mellett-, csak akkor amikor jelentkeztek nem hagytam, hogy örüljek neki, mert nem tudom/tudtam mire akarják felhívni a figyelmem, s mitől sűrűsödtek be. Erre most döbbenek rá. Ejnye, ez tiszta önelnyomás. Nem csoda, hogy ilyen intenzitással kívánkozott ki az álomban.

Köszönet a remek ötletekért.
:)
Táguló s letisztuló öntapasztalatokat mindannyiunknak!
AnnA

névvel álmodtam
2010. augusztus 15. vasárnap, 23:51 | henikeee95 (útkereső)

hali !
én már 2 napja egy névvel álmodok. Egy fiú névvel, méghozzá Máté névvel, és nem is nagyon ismerek ilyen embert, nem értem mért álmodok evvel a névvel. Pedig nincs is Máté nevű ismerősöm, csak 1 kisebb Máté van, az 11-12 éves, meg volt osztálytársam, de avval már sose fogok találkozni. meg nem is érdekelt soha. és nem értem mért álmodok evvel a névvel :S

Heni

punk head képe
előbb-utóbb majd kiderül... :)
2010. augusztus 16. hétfő, 8:52 | punk head   Előzmény

előbb-utóbb majd kiderül... :)

nevek
2010. augusztus 16. hétfő, 11:04 | KatiPotter   Előzmény

Szia! Ez érdekes, szokott ilyen velem is lenni. 16 éves koromtól (egy álom vagy inkább félig éber látomás hatására) a Zoltán névre voltam érzékeny, mostani páromnak ez a neve. Mikor rájöttem, hogy ez az érzékenység őt jelezte, elmúlt. Egy fél éve azonban egy másik név is képbe jött, a Joachim. Pedig ez nagyon ritka név nálunk, a magyarosított változata is. Feltehetően előző életes emlékemből, de a lényeg, ahogy írta előttem Punk head, majd kiderül. :) Lehet, hogy neked is vagy jövőbeli párodról van szó, vagy előző életes emlékről. Nézz utána annak a tulajdonságnak, amit hordoz a név, és hogy az vonz-e vagy mit vált ki belőled. Nekem ezek mind segítettek rájönni dolgokra, a Zoltán és a Joachim esetében is.

Az jutott még eszembe, hogy az is lehet, a jövendő fiad neve les
2010. augusztus 16. hétfő, 11:24 | KatiPotter   Előzmény

Az jutott még eszembe, hogy az is lehet, a jövendő fiad neve lesz. :) A jövendő gyerekek, ha figyelünk, megsúgják, milyen nevet szeretnének. Ha valaki utálja a saját nevét, azt jelzi, hogy nem azt kapta, amit súgott a szüleinek. Ez akkor fordul elő, ha a szülők nem gondolkoznak a néven, hanem automatikusan a saját nevüket adják családi hagyomány miatt. Ezért lettem én is Kati, és utálom a nevem, mert Zsófinak érzem magam. Anyukám soha nem volt fogékony ilyesmire, nem fordított rá gondot, egyszerűen kaptam az ő nevét, pedig egyre inkább nem hasonlítok rá, sőt sok mindenben az ellenkezőjét teszem, mint ő tenné. De még két ismerősöm is ezt mondta, akik édesanyjuk neve miatt kapták a nevüket, hogy nem szeretik, és mindketten eltérő utat követnek, mint édesanyjuk. Szóval ilyen is lehet, hogy Máténak kellene majd hívnod a fiad.

Segítsetek!
2010. augusztus 26. csütörtök, 22:22 | Névtelen (útkereső)

Volt egy érdekes álmom,amit azóta nem tudok elfelejteni,és folyton ez jár a fejemben. =/ Nekem ez azért furcsa,mert mindig elfelejtem,amit álmodok.
Először ott ültem édesanyámmal valakinél,akibe évekig halálosan szerelmes voltam,és a mai napig jóban vagyunk,és álmomban nagyon jóban volt édesanyámmal is,pedig nem ismerik egymást. Közben a kutyámat kerestem,akit imádok,de sehol sem találtam,később csak távolról láttam őt,és "családját" feküdni a járdán,de nem tudtam odamenni hozzá,mert egy dühös medve tört-zúzott nem messze tőlük,de őket nem bántotta. Visszatértem az illető házába,és másnap útnak indultam megkeresni a kutyusomat,de seholsem találtam,és egy öreg bácsi mindenáron egy másik kutyát akart rámsózni,én meg mondtam,hogy nem kell,de nem érdekelte,és végül fölkeltem. Ez mit jelenthet? Jelent valamit? Előre is köszönöm a segítséget!

Ezt álmodtam.
2010. október 11. hétfő, 18:49 | Verag (útkereső)

Egy kocsiban ültem mint utas és terhes voltam. Egyszercsak megindult a szülés és az autoba világrahoztam a gyereket. Egyszerre a korházba hajtottunk ahol kiderült hogy a gyermek fiú és az ápolok nagyon készségesen segítettek ellátni a pici gondját.
Soha nem álmodtam még ilyet de ez most foglalkoztat hogy mit jelenthet kérlek segítsetek megérteni.
Hozzáteszem nem vagyok terhes.
Előre is köszönöm a válaszokat.

tvir képe
csak egy ötlet.:)
2010. október 14. csütörtök, 9:30 | tvir   Előzmény

Szerintem fontos lenne tudnunk, hogy milyen érzések társultak ehhez az egész eseményhez.
Félelemmel töltött el a váratlan esemény, hogy nem tudtad kontrollálni vagy inkább arra koncentráltál, hogy a baba épségben megszületett, neki örültél?
Szerintem még az sem biztos, hogy babával, vagy terhességgel kapcsolatos az álom mélyebb jelentése.
Legalábbis az ugrott be, hogy jelenthet olyasmit, hogy egy váratlan eseményt, hogyan tudnál kezelni.

csak egy ötlet.:)

Gyermek születése általában valami új megszületését
2010. október 14. csütörtök, 10:11 | szildiko1   Előzmény

Gyermek születése általában valami új megszületését (megvalósulását) jelzi az életedben. Valami olyat, ami már régebben készülőben volt. Ahogy Virág írta, fontos, hogy milyen érzéseid voltak az álomban. Sokszor fontosabbak, mint a szereplők. (Az álomban szerethetünk egy sárkányt, de félhetünk egy pillangótól is)
Van olyan nézőpont, miszerint minden álombeli szereplő mi vagyunk, a mi énrészeink. Ha így nézzük, akkor egy új részed született meg, és úgy tűnik, sokan segítenek ebben.
Van egy vezető(d), aki oda visz, ahova kell (kórház), és ott is sok segítséged van.
Nagy általánosságban véve ez egy jó álom, ha viszont ha félelem, vagy más rossz érzésed volt közben, akkor ennek érdemes utána járni. (Pl. félelem az újtól)

Michaelita képe
Veragnak
2010. október 27. szerda, 23:34 | Michaelita   Előzmény

Szia!
Bocsi, csak most olvasom a bejegyzésedet... ezért csak most próbálok írni rá.

Nem tudom pontosan mit jelenthet az álmod, de azt határozottan tudom, hogy a fiam születése előtt 4-5 évvel megálmodtam, hogy fiam fog születni. S ezt az életem olyan időszakában, amikor még se akkor, se előtte, se utána kapcsolatom sem volt, tehát nagyon nem értettem az álmot.

Ha ezt összevetjük a Te mostani helyzeteddel, akkor nem kizárt, hogy egy jós álmot kaptál, jóval az aktualitás előtt. S ha ez jós álom, akkor arra szeretnének gyengéden felkészíteni, hogy lehet, hogy nem a szokványos körülmények között történik a szülés, de légy egészen nyugodt, mert utána minden helyrejön (vigyáznak Rád!)

Más, ettől eltérő ötletem nincsen számodra... s hogy ez helytálló-e az majd csak sokára fog kiderülni, de a lényeg hogy tudd, hogy vigyáznak Rád!