Mit üzen az élet? | Önmegvalósítás.hu

Mit üzen az élet?

Találgatsz, vagy valóban tudsz?

Az életünk minden pillanatban üzen nekünk, minden élethelyzet és konfliktus egy tanítást rejt. Milyen jó lenne, ha értenénk is ezeket az üzeneteket és valóban tudnánk tanulni az elénk hozott tanításokból!
Ugye Te is szeretnéd tisztán megérteni az életed üzeneteit, hogy aztán megtaláld az odaillő megoldásokat is?

Életünk számtalan olyan élethelyzettel lep meg minket, amikből értenünk kellene, hogy mire figyeljünk, merre változzunk vagy miben cselekedjünk. Nem mindegy, hogy tudjuk ezen üzenetek valódi jelentését, vagy csak találgatjuk azokat! Ha például többször egymás után eszünkbe jut egy személy, egy alkalom vagy egy tárgy, az azt jelenti hogy figyeljünk rá, keressük azt, vagy éppen azt hogy kerüljük el, mert veszélyes lehet számunkra?


""Pár éve az ősz vége felé, egy jel többször ismétlődött az életemben.
Először azt álmodtam, hogy elutazok nyaralni egy fehérhomokos tengerpartra, a gyönyörű kék vízben úszkálok és sokat napozok.
Pár nap múlva láttam a tv-ben egy utiajánlót a Maldív szigetekről. Majd még azon a héten egy utazási iroda kirakatában megfogta a tekintetemet egy ajánlat a Maldív szigetekre, több százezer forintért.
Ekkor kezdtem el gondolkodni azon, hogy vajon miért jött többször is ugyan az a jelzés. Talán a Maldív szigetekre kellene utaznom? Lenne hozzá kedvem, de pillanatnyilag nincs rá pénzem! Nem baj, ez biztosan megoldódik, ha ott a helyem! - gondoltam.
Így végül abba maradtam magammal, hogy szívesen elutazok, ha megjön rá a pénz és az Isten is úgy akarja! Ezzel feledésbe is merült pár hétre ez az üzenetsorozat.

"2004. december 26-án az egész világot megrázta a hír, hogy Indonézia partjainál bekövetkezett 9-es erősségű tengerrengés, majd az azt követő cunami a történelem egyik legnagyobb katasztrófáját okozta. A délkelet-ázsiai térségben kb. 150 000 ember vesztette életét." - Wikipédia.

Tanulság: Még szerencse, hogy nem volt pénzem arra az utazásra! Mennyire félre értettem a jeleket, mert nem tudtam, csak találgattam.""


Van egy fohász, amiben kérhetjük a képességet, hogy fogadjuk el, amit el kell fogadni, cselekedjünk, amikor arra van szükség és felismerjük, hogy éppen elfogadásra vagy cselekvésre hív az életünk!

Nem mindegy tehát, hogy találgatunk, vagy tényleg tudjuk az életüzenetek jelentését!

Amikor a Tanítóm mellett önismeretet és életirányítást tanultam, akkor tapasztaltam meg én is ennek a problémának a súlyát és a tudás hiányát. A Tanítóm számtalanszor bizonyította, hogy Ő pontosan tudja, hogy mi miért történik az életében és így időben fel tud készülni a súlyosabb kihívásokra.
Sokszor egy kisebb konfliktus, baleset, elszólás egy nagyobb probléma előjele. Ha nem ismerjük fel a korai jeleket, akkor hiába figyelmeztet minket az életünk, nem leszünk felkészültek a nagyobb megmérettetésekre sem!

Az ezoterikus útonjáróktól számtalanszor hallom, hogy "...Ez biztos azt jelenti hogy...", vagy azt hogy "...ennek biztosan így kellett lennie!"
Több év tapasztalatából tudom, hogy ezek a "biztos így-úgy" kezdetű mondatok a nemtudást leplező találgatások kulcsmondatai és a nagy melléfogások előrejelzői!

Az illető még nem is tudja, hogy mekkora önbecsapás áldozata lesz azzal, hogy megpróbálja kiokoskodni, hogy vajon mit jelent az az életüzenet. Ugyanis az ilyen találgatásos technikáknál gyakran az egója fogja úgy magyarázni a jeleket, ami számára előnyös, biztonságos vagy kényelmet adó. Egyszerűen becsapja magát és még valami jópofa érvvel alá is támasztja a magyarázatát.

"Nekem mindenre van magyarázatom, csak nem mindegyik stimmel!"

Ettől még az is jobb lett volna, ha nem fűz hozzá semmilyen megjegyzést, hanem éberebben figyeli a további jeleket, hátha világosabbá válik számára az üzenet valódi jelentése.


Beküldte: | 2009. jan. 15. csütörtök - 12:07

Hozzászólások

0 hozzászólás