Jobb veled a világ..... | Önmegvalósítás.hu

Jobb veled a világ.....

X-men film…., egy-két részét màr làttam…legalábbis részleteket, a hétvégén làttam egy részt belőle…tetszik nekem ez a film… elgondolkodtatott…. Ebben a részében talàltak egy oltóanyagot, amely képes elvenni a mutánsok képességét…és emberi lényekké vàlnak…elvesztik a mutàns képességüket…. Eleve elgondolkodtató, miért az a mutàns, akinek van valamilyen képessége…. Azért mert ők vannak kevesebben? Az egyik làny kérte a szérumot, vegyék el a képességét… mikor sorban állt a szérumért olyan furcsa érzésem volt. Isten adta a képességét. Valamiért kapta azt a képességet, valamiért szükség van erre a képességére…. miért dönt úgy, hogy nem szeretné ezt a képességét… hogyan mondhat le arról, amit az Univerzum, Isten adott neki….. persze meg is érthetem…. Ahelyett, hogy elvetetné a képességét, lehet arra kellene ràjönnie, miért kapta ezt a képességet…. Mire tudnà felhasznàlni? ….mondjuk az emberiség érdekében, hogyan lehet ezzel együtt boldog…

Tegnap a nagylàny mutatott nekem egy szàmitogépes jàtékot…. Hàrom bàrànyka jàtszik benne….és haladnak az úton, a különböző szinteken….elmagyaràzta nekem, hogy mindegyik bàrànykànak van egy tulajdonsàga, ami segítségükre van az út soràn….az egyik egy nagy bàrànyka, aki nagyon erős…… aztàn egy közepes bàrànyka, aki nagyon magasra tud ugrani…. Aztàn egy kis bàrànyka, akinek meg az az előnye, hogy kicsike így mindenhova befér….a jàték soràn, ahogy haladnak az úton, mikor melyik bàrànykàra van szükség, hogy tovàbb tudjanak haladni…. Mikor kinek a tulajdonsàga segit megoldani a rejtélyt, hogy tovàbb menjenek…. Vagyis mindhàrom bàrànykànak együtt kell haladnia…..együtt kell menniük az úton….szükség van mindegyik báránykára…. nekünk embereknek is valahogy így kell együtt haladnunk az úton…. Mindenkinek megvan a sajàt képessége, amire szükség van… minden embernek, mondhatom azt is, nemzetnek – és mindannyiunkra szükség van, hogy haladjunk az utunkon együtt….
erre ma ….Chuck Spezzano, Ha fáj az nem szerelem szímű könyvben erre bukkantam…

„….Egy kapcsolatban két fél egy elmét alkot, amely tartalmazza mindkettejük elméjének elemeit….Ha úgy érezzük, hogy a társunk más álláspontot képvisel, ami homlokegyenest az ellenkezője a mienknek, akkor úgy érezzük, hogy fenyeget bennünket. Ez azonban csak azt jelenti, hogy az élet arra int minket, lépjünk előre. Ha tanulunk abból, ahogyan a társunk viszonyul valamihez, és ha egy magasabb szinten egyesítjük a kettőnk álláspontját, akkor előbbre lépünk…..

vagy

„ha egy kapcsolatban a két fél szemben áll egymással, az azt jelenti, hogy a társunk olyasvalamit képvisel, amit magunkévá kell tennünk, hogy magasabb szintre léphessünk.”

egész egyszerűen…..együtt magasabb szintre tudunk emelkedni, mint a kis báránykák…. együtt kell haladnunk….mert mindenkire szükség van…..ahogy Bagdi Bella énekli…. „történjen bármi, jobb veled a világ”

Beküldte: | 2014. máj.. 15. csütörtök - 21:53

Hozzászólások

0 hozzászólás