Jézus születése | Önmegvalósítás.hu

Jézus születése

Hozzászólások

5 hozzászólás
Kirsikka képe
Fény
2009. december 20. vasárnap, 8:01 | Kirsikka

Kedves Noa, nemtudom Izrael táján mennyire "kemények" a telek... :)
Én úgy szedtem össze eddigi tanulmányaimból, hogy a téli napfordulót, mint a "Fény születését" elég sok kultúrában ünneplik, akármilyen "aktuális" istenség vagy személy köré kerekítve történetet...
Mikor először hallottam erről művészettörténet kapcsán, (akkori gyakorló katolikusként) eléggé ledöbbentem és elmentem egy hiteles atyához megkérdezni, hogy na akkor hogy is van ez? Ő mondta hogy mivel a kereszténység kvázi erőszakkal lett ráhúzva a népre (na ezt tuti nem így mondta de ez a lényeg:)) próbáltak finomítani, h ne legyen olyan idegen, és sok ünnep, amit ma is tart az egyház (pl Gyümölcsoltó Boldogasszony, meg ilyen mezőgazdasággal kapcsolatos témák) mind régi magyar pogány ünnepekre lettek ráhúzva mint új köntös. Áldást kérnek a termésre, és hasonlók.
Visszatérve a karácsonyra, szerintem elég kézenfekvő egy olyan egyháztól, ami Jézus tanítására épült, a fény születésének napjára tenni A Példakép születését, ha már úgyse tudják a pontos dátumot. Az időszámítási tévedés tudtommal olyan "későn" derült ki, mikor már nem akarták újra átírni a naptárt.

"Más" téma: a Fény születéssel kapcsolatban mesélte valaki, hogy ilyenkor megnövekszik az rezgésszintünk, mintegy készül a váltásra, és aki nem tudatos ebben, az szépen "rendesen", évi rutin szerint jól összeveszik a családjával karácsonykor... persze azt hiszi, hogy azért ideges, hogy szép legyen minden, pedig csak nem bírja a tempót. Mármint a rezgését... kb mint a 10 000-szeres napokon.
erről mit gondoltok?

u.erika képe
?
2009. december 20. vasárnap, 8:32 | u.erika   Előzmény

Tényleg, ott ahol Jézus született lehet hogy a tél éppen kellemesebb mint a többi évszak?

Ez a kérdés fogalmazódott meg bennem a blog olvasása során.Csakhát nem akartam butaságokat beírni...:))))

Ne haragudj Noa hogy ezzel újabb fejtörést okozunk...!

Egyébként nekem tök mindegy mikor született Jézus.Vannak más megvilágosult vezetök is akiknek a születését ünnepelhetnénk....

Üdv:Erika

Bár nem a témához kapcsolódik szorosan de Jézushoz
2009. december 20. vasárnap, 14:17 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

Bár nem a témához kapcsolódik szorosan de Jézushoz mindenképp.Tegnap láttam egy érdekes filmet a Viasat History-n és a címe: Jézus titkos családja.Mária Magdolna és Jézus viszonyát boncolgatta és azt ami még a Da Vinci kódból is kimaradt...érdekes film volt..aki teheti nézze majd meg ha ismétlik:))

Időjárás Jeruzsálemben
2009. december 21. hétfő, 20:09 | Kassay Noémi

Dehogy okoztok fejtörést!
Bár meglehetősen érdekes számomra, hogy akkor ott az előadáson erre senki nem gondolt, de amikor írtam a blogot bennem is felmerült ez a kérdés és bizony egy kicsit utána is jártam.
Na és képzeljétek ma a max hőmérséklet Jeruzsálemben 13 C fok volt, a min pedig 6 C fok. Tehát igaz hogy nincs - 19 mint nálunk, de azért a 6 fok se kutya.

Karácsony csillaga
2010. december 03. péntek, 14:25 | Karácsony csillaga (útkereső)

Jézus születésével kapcsolatban készült egy nagyon szép gyerekeknek szóló könyv az Alexandra kiadásában. Ebből minden kisgyermek megismerheti Jézus születésének történetét. A kedves kis rajzokkal díszített kiadás a Biblia Újszövetségének alapján mutatja be Isten fiát. A könyv itt tekinthető meg:
http://konyv-konyvek.hu/karacsony_csillaga
Kellemes Ünnepeket Kívánok!