Lelkileg hasznos civilizációs ártalmak | Önmegvalósítás.hu

Lelkileg hasznos civilizációs ártalmak

Hozzászólások

7 hozzászólás
szenvedélyek?
2009. október 21. szerda, 22:14 | ifj. Éltető Gábor (útkereső)

Nekünk is van ám IPTV-nk, kettő egységgel, aztán győznénk nézni a felvett műsorokat...
Szóval IPTV mellé vettem egy gitárt, meg kütyüket, meg szintetizátort és TV helyett ezekkel szórakoztatom magam és tanulok zenélni. Így a TV nézést már nagyon ritkán választom szórakozási lehetőségként.
A zenélés, az olvasás és az újkori lehetőség, az Internet megad sokmindent, ami miatt a TV-zés háttérbe szorult. Persze egy percig sem mondom, hogy nem egyfajta önvédelem ez a ránk erőszakolt kereskedelmi TV-k nyomulásával szemben. De csak akkor kapcsolom be és akkor nézem, ha tényleg akarom, egyébként nem bambulok a TV előtt, mint régen. Ne szokásom legyen bekapcsolni!
Képessé kell válnunk arra, hogy minden újkori vívmányról - bármilyen csábító is - magunk döntsük el, hogy mikor használjuk, élvezzük, szórakoztassuk magunkat.
Nem kell leszólni egy - egy műsort sem, hiszen megvan a maga feladata, ha nem akarom nem nézem, ha akarom nézem. Bár ez utóbbiból mintha több lenne, de ez is csak egy vélemény részemről. Nem hiszem, hogy sokan ne élveznék a "Mónikasót ", nekik szól. Persze ezzel elárultam, hogy én is láttam párat He, he...
És Győzikét is néztem egy darabig. Mindenből lehet tanulni, ha mást nem, akkor azt, hogy de jó, hogy nem vagyok Győzike!
Szóval használjuk ki a technikai fejlődésben rejlő lehetőségeket, de ne váljunk rabjává és máris oda jutottunk az ősi bölcsességhez, hogy az "Arany középút" mindenki előtt nyitva áll!

ég.

jaguar képe
"Majd akkor kezdődik, amikor én akarom!"
2009. október 23. péntek, 6:00 | jaguar

Épp valamelyik nap gondolkodtam azon, hogy milyen előszeretettel szoktam hangoztatni, hogy most már 3 éve annak hogy lemondtam a tévé előfizetésem, viszont attól függetlenül ami érdekel ugyanúgy megnézem, akár heti rendszerességgel, tehát igenis nézek tévét.. Én torrentezek, Bithumen használó vagyok, de ugyanez a rendszer nálam is.

Kirsikka képe
ha tévé, akkor beugró!
2009. október 23. péntek, 11:14 | Kirsikka

Számomra a tévézés egyet jelent a beugró c. zseniális műsorral... (előző évad összes része a tévé honlapján: http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Beugro.aspx ) meg a friss humoristákkal. Bár ezekhez is internetről jutok hozzá... arról meg már értekeztünk.

Tévé: Néhány természetvédelmi csatorna műsorába belekukkantok ha van rá módom, de ezek is sajnos ellaposodtak, az érdekes téma többnyire nem takar információt, csak nyitvahagyott kérdéseket. Ami nagyon tetszett -spirituális szempontból, a híres szakács Jamie lecsúszott utcagyerekek (tizenévesek) betanításával foglalkozó műsora...

ezt nézd!!!
2009. október 23. péntek, 18:36 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Vasárnap esténként, m2: SZÓSZ. Ha szereted a Beugrót, akkor ezt is imádni fogod.
Jó szórakozást!
Ági

A "civilizációs ártalmak" csak addig azok, amíg hagyod magad
2009. október 29. csütörtök, 11:01 | Gelencsér Imre (útkereső)

A "civilizációs ártalmak" csak addig azok, amíg hagyod magad leuralni általuk. Légy te az uralkodó, a király és használd. De nelegyél a rabszolgája.
Én az internetet használom a spirituális életemhez leginkább.
Szeretettel Imi

szer-intem
2009. november 27. péntek, 20:01 | szer (útkereső)

Nem gondolom, hogy a mai civilizációs eszközök bármilyen formában is képesek hozzájárulni a lelki fejlődéshez. Nem lehet lelkileg TV-ből, internetről olvasott és nézett anyagokból lelki fejlődést produkálni (max. lelki fejlövést; ha megengedhető ez a gyenge humor). Ezek csupán ismeretek, amik felhalmozásra kerülnek, ismeretek. Ha jól használja az ember, nem árt neki, de, hogy kiteljesedne, nos azt erősen kétlem.
Jó dolog mások gondolatait megismerni (mint, pl. itt, ezen a fórumon) de közel sem teljes.
Igazi tudást (lelki tudást) én még gép előtt nem éltem meg, annál inkább alkotás közben és/vagy természetbe.
Ez nem jelenti azt, hogy rossz és elvetendő minden "civilizációs istenség" (TV, net, etc.) sok haszonnal tud lenni, ha jól használjuk, talán lelki utunkat is irányba tudjuk rakni vele, de csak irányba teszi, ennél többet nem igen tud... hisz azért mert okosan használjuk még korlátozhat.