Léghajó | Önmegvalósítás.hu

Léghajó

Elakadtam, sürgetném a változást. Ezer ötletem volt az okokra és a megvalósításra. Imaginációs gyakorlatokban rendre elbújtam, ha vízpartra vetődtem, akkor a nádasba, ha mezőre, akkor sűrű, biztonságot adó erdőbe.

Hát ezek nem a bátorság, a nyitottság képei. De még mindig nincs meg a gyökér ok. A webmester által javasolt imaginációs gyakorlat a léghajó. Régebben nem sikerült ezt a gyakorlatot megcsinálnom, most viszont igen.

Beültem a léghajóba, vigyen ahová akar. Gyönyörű lebegés, majd földet érés. Hol is vagyok? Egy lakatlan szigeten...

Úsztam a tengerben, építettem kunyhót, raktam tüzet... Néztem az elhaladó hajókat, eszük ágában sem volt megmenteni engem, ellenben vidáman integettek. Nekem nem jár, nekem nem jár, nekem nem jár zakatolt a lelkemben a tanítás, nyitottam a szívemet és befogadtam.

Miért is kellene megmentsenek, hiszen itt a léghajó, beleülök és megyek tovább. Beszálltam majd megdöbbenve tapasztaltam, hogy négy, nagyon stabil és erős kötél lecövekel a földre, odaköt a lakatlan szigetre, bele a magány, az egyedüllét sűrűjébe.

Miből van ezeknek a köteleknek az anyaga, szépen sorban megnéztem. Az első a szerepeimmel való azonosulás. Kizárja hogy mást tapasztaljak, csak ami szerepnek megfelelő forgatókönyvben benne van, a küzdelem, az embert próbáló erőfeszítések, az egyedül való helytállás... A második kötelék a félelmek, fájdalomtól, csalódástól, bántástól. A harmadik a tévedéseim, a hiedelem rendszerem. Ha ez van akkor az fog történni, ha ezt csinálom, akkor amazt kivédem, ezer tapasztalat sem tanított még meg arra, hogy soha nem az történik amit elképzelek, a jövő az általam felfogható módon nem létezik? A negyedik kötél az elutasítás, a kivagyiság anyagából szövődött.

Elfogadtam hát a köteleket, elkezdtem szépen sorban oldani őket, hatalmas erőt adott ez a mondat a Sanyitól: a spirituális út, egyáltalán az út pusztán azért létezik, hogy mindegyik kockára rálépj, tapasztald...

Beküldte: | 2012. márc. 03. szombat - 08:09

Hozzászólások

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

  • Figyelj az írásjelek használatára: előttük nem kell szóköz, viszont utánuk mindenképpen hagyjál egy szóközt! Így.
  • Megengedett HTML tagok, ha a szövegszerkesztő nincs bekapcsolva: <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <center> <img> <font> <div> <span> <br> <u> <i> <b> <p> <a> <hr> <align> <border> <table> <tbody> <tr> <td> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <blockquote> <dl> <dt> <dd> <object> <param> <embed> <iframe> <strike> <!--break-->
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A linkek követhetőségét kiszűri a rendszer.

  • A web és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • A hozzászólás a Fórumszabályzat elvei alapján kerül moderálásra.

Az űrlap kitöltésével elfogadod a Mollom adatvédelmi irányelvét.

Hírlevél feliratkozások

Jelöld ki és iratkozz fel: