Az elválasztó | Önmegvalósítás.hu

Az elválasztó

Hozzászólások

5 hozzászólás
Ez igazán üdítő volt most így éjféltájt. Nagyon tetszett.Köszi.
2011. március 19. szombat, 0:15 | Éva.

Ez igazán üdítő volt most így éjféltájt.
Nagyon tetszett.Köszi.

fehercsongor képe
Minden ember életében megjelenik
2011. március 19. szombat, 1:20 | fehercsongor

egy vagy kettő másik , akinél úgy érzi ,érdemes megkockáztatni a tolakodás szerepét , az odalépés , (az agresszió ) többszöri megismétlését , egyszerűen azért , mert olyan vonzást érez belőle áradni .Ilyenkor a saját feszültség csökkentésének ereje elmossa azt a gátat , amit a másiknak való kellemetlenség elkerülésének az igénye tart fenn .
Üdvözlettel : felacso
U . i . : Még az egyszeri visszautasított kikezdés is pimaszságnak számít , hiszen a férfi nem törődött a másikkal , (legjobb esetben is figyelmetlen volt ) és nem észlelte azon jelzések hiányát , amelyek az ő kiválasztottságára utaltak volna az általa kiszemelt hölgynél .

Aditi képe
Igen, igen. De nem. :)
2011. március 19. szombat, 2:44 | Aditi

Nem az a bajom vele, hogy nem igaz. Csak az, h elmélet. Ismét az előttem szóló Csongorral kell egyetértenem: a vágy meghatározó, mert azért van, mert tudatosságra éhezünk azon a területen. És nem csak nekünk kell tanulni belőle, hanem annak a "szegénynek" is, akit"kirabolnak". Ugyan kit lehet kirabolni? Azt, aki hagyja. Aki bölcs, az simán lerendezi a hasonló helyzeteket, csalódás, vagy akár szakítás nélkül.

Az a helyzet, hogy gyakran az, akit "kirabolnának" egyszerűen csak hárít, mer ő is fél, és nem képes magát adni a kapcsolatba. ilyenkor van csak rendszerint konfliktus, olyan, h csak az egyik fél tökéletlen egy ilyen típusú szakításnál, nincs. A tánchoz két ember kell, ahogy mondja a mondás. Ilyenkor a hárító fél dolga megvizsgálni h vajon miért "tapadnak rá", és mi az, amit hárít.

Én már csak tudom, mert voltam "kirabló" és "kirabolt" is. Az egész arról szólt, hogy megismerjem magam és a határaim, igényeim. Ha már ismeri ezeket valaki, nem fog olyat bevonzani, aki ki akarja "rabolni". Ha meg még nem, nem kell drámázni, meg megideologizálni, hogy miért nem tudott jól működni egy kapcsolatban. Főleg nem a másikra hárítani.

tessék dolgozni kérem szépen.

nagyon jól ismerem ezeket a hárítós fajta személyiségeket. Semmivel sem kevésbé kellemesek, mint azok, akikre rendszerint panaszkodnak, hogy "tapadósak". :)) Ez a legjobb az egészben. :)

Szóval bocs, de fárasztó ez a maszlag arról, miért is oka a másik annak hogy nem tudok jól egy kapcsolatban lenni...

A vágyak beszélnek, és nem elfojtani kell őket, hanem megélni. Aztán majd tanulunk belőle.

Végül Máraitól egy jó gondolat: Az az ember, akire legjobban vágyunk, nem miránk vágyik. És arra, aki miránk vágyik a legjobban a világon, mi nem annyira vágyunk. De hagyhatjuk, hogy szeressen.

Ennek a bölcsességét most kezdem tapasztalni az életemben. És meg kell mondanom, sokkal többet ér, mint bármelyik elképzelés a "harmonikus" párkapcsolatról. Mert működik.

Namaszte

fehercsongor képe
" belopódzik a világába, "
2011. március 19. szombat, 9:32 | fehercsongor

Szerinted hol a határ a megismerés , a ráhangolódás és a más életébe való belopódzás között ?
Mik azok az ismérvek amik szerint elkülöníthetőek ? Üdvözlettel : felacso
U . i . :A szóbeli vagy metakommunikatív kérés , belegyezés hiánya ?

Hatar Beatrix képe
Mindig kettőn áll a vásár..
2011. szeptember 11. vasárnap, 17:54 | Hatar Beatrix

Van egy mondás és szeretem:

A másik szabadakarata addig tart amíg az enyém el nem kezdődik;-)Senki nem tud a világomba belopódzni és elvinni olyat, amit én nem adok!
Tetszett az írásod de tele van hárításokkal, és a felelősség nem vállalásával!
Igen nemrégiben én is találkoztam egy ilyen ütközéssel, pár napra rá is kentem a másikra a dolgot mert jól esett az egomnak. Aztán rá jöttem valójában én nem, tudok kapcsolódni!
Mikor valaki be akar tolakodni, akkor azt igyekszem nem ignorálni, hanem beengedni.
Tanulni abból, amit hordoz és tükröz belőlem, a vágyaimat, a félelmeimet a feldolgozatlan tudattartalmakat az egom által kijelölt kényelmi zónáim feszegetését vagy, épp amit!
Ha sír egy gyerek és bezárom az ajtót, attól még a problémát nem oldottam meg, csak süketté tettem magamat. De attól ő még sír!

Ha valaki olyan magas szinten ál a szeretettel, nem fog bevonzani megfojtásos párkapcsolati mintát, olyat kap amilyen szinten ő maga is van!